Monday, January 16, 2017

#Officemate

Assalamualaikum..

Selamat bekerja semuanya bagi yang bekerja, selamat study bagi yang study dan selamat berehat bagi yang tengah berehat..ahak!

Aku baru ja siapkan kerja aku ni then aku luangkan la masa sebentar updet..hihihi ni aku mau cerita ba berkaitan dengan officemate. Bagi yang bekerja confirm sangat la jumpa bebagai ragam and perangai officemate kan?dont lie to me la..confirm ada ja yang stress and tak suka kan dengan officemate kmu?? =p

Okey sini aku cerita a..ni dari aku punya pengalaman sendiri juga la kan..duluuuuuuu *terobek sikit* masa aku praktikal la kan aku punya officemate semua okey and baik-baik la..ada pun berselisih mungkin sebab keja ja la and aku akui memang dorang baik la..kalau bab-bab tekanan tu memang semua tekanan apa lagi masa tu memang peak period kan..hukhukhuk

Then aku habis praktikal aku dapat keja di tempat lain which is my lecturer yang recomend sebab kawan dia kan..so dengan azam yang tinggi menggunung aku terima kerja sana..first, memang okey la sana..bos pun okey but lama-lama staff sana tak puas hati dengan aku..ya la, aku degree gaji tinggi sikit dari dorang..dorang spm..bukan merendahkan tapi bos yang bagi gaji macam tu so aku terima ja la..staff ni mengadu dengan sorang kawan aku ni dia cakap kenapa aku gaji tinggi buat akaun sedangkan dorang gaji rendah? aku pun tak tau la macam mana mau cakap..takut tersalah cakap lain lg jadinya..tak bagus ba ada perasaan jeles semua tu..mungkin belum masanya lagi kan gaji tu naik..tapi aku decide untuk biarkan ja la sebab tiada guna bergaduh sebab tidak akan ada penghujungnya..sebab tu dalam offer letter cakap jangan disclose kita punya gaji dengan orang atau staff lain..*sedih..

Then, aku berhenti dari sana sebab ada sebab-sebab tertentu yang terlalu peribadi untuk aku share kat sini..*maaf* ..Tak lama lepas tu aku kerja dekat accounting firm tempat lain tapi jauh sikit la dari rumah sewa aku masa tu..Kat sini pun bosnya okey, baik juga and teratur dari segi kerjanya..Officemate aku kat sini pula ada okey ada tak okey..Sebenarnya di mana-mana pun kerja mesti akan ada officemate yang kita tak suka kan..kat sni bermacam perangai and gaya la..ada yang cakap belakang,cakap main lepas, hipokrit, selfish..kan?tak lari ba perangai officemate ni..paling aku tak suka ialah cakap belakang..kalau tak suka aku lebih suka cakap terus terang tapi berkias..aku jenis tak suka mau buat orang terasa.. *maaf kalau aku pernah post entry yang buat korang terasa..* aku mau orang tu faham sendiri aku tak suka begitu..tapi ya la, kalau hanya kita yang berusaha tapi orang lain tak berusaha memahami susah juga jadi officemate ba kan..kita penat-penat jaga hati officemate kita tapi dia buat dont know..mesti ada antara kmu yang terasa begini kan?mengaku cepat!=p

Then,after 7 bulan aku di sana, aku berhenti juga sebab jauh kan..tapi aku akui juga faktor gaji memberikan sebab yang utama juga untuk aku berpindah ke tempat lain..dengan keadaan ekonomi sekarang yang tak stabil aku terpaksa cari yang berpatutan untuk menampung kos yang aku terpaksa tanggung. Aku minta maaf dengan bos lama aku tu..*maaf bos* ..eh!bos aku mana ada blog..kakakaka!

Sekarang aku dengan kerja baru aku ni iaitu Audit Junior di sebuah company swasta juga..so far so good..im still learning..so officemate kat sini aku tak tau lagi macam mana waalaupun da 3 bulan aku kat sini..mungkin belum menunjukkan keadaan sebenar kan? so positif ja la kan tempat baru ni good enough to learn.. ngeeee.. :)

So, aku harap korang tak macam tu a?jangan sombong-sombong, jangan selfish, alert dengan officemate yang lain..bukan officemate ja la..termasuk kawan-kawan sekali..kita mau bekerjasama ni untuk jangka masa yang lama..bukan sehari dua kan..?

Ermm..aku sambung kerja balik la..hehe!jangan bagitau bos aku tau aku curi masa kerja SIKIT!(~_~)

Bye!Wassalam..

P/S : do unto others as others do unto you *The Golden Rules*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...