Thursday, January 31, 2013

Ubi rebus

Asslamualaikum my belog..

Alhamdulillah..aku masih diberikan peluang untuk bernafas lagi d muka bumi ini dan pagiku diceriakan lagi dengan breakfes ubi rebus *>>$>$>$>>@@@****{{?? Haaa??pagi-pagi makan ubi rebus?? Budak ni betul ke tak ni?alahai la...kalau macam ni kau nak masakkan untuk husband tak lama memang dia lari la bekfes kat luar je!haha

Ok sorry aku melalut...minta simpang la husband(future ok!) lari..kalau dia nak lari senang je..ikat tali kat badan dia and then kita ikut dia pegi mana pun..tapi tak boleh juga lagu tu kang tak pasal-pasal jadi kes dera..tak ke naya aku yang kena masuk penjara.dush!dush!tumbuk muka diri sendiri ada hati nak mendera!

Jauh lagi aku melalut..hihihi so, ni aku nak cita la pasal ubi rebus aku ni a.k.a sajian bekfes aku la kiranya..tapi aku bekfes tadi jam10.40..kira bekfes ke juga?ermmm..pape je la..>ok nak lari topik sebenarnya< Ni ubi rebus ni sedap tau..ala-ala kentang bakar yang orang Korean selalu buat tu tapi ni kita guna ubi and then kita rebus ok..kat cni aku gunakan ubi manis..kalau ubi kayu lebih sesuai di bakar kot and buat bubur ubi..haaa...
Ubi manis rebus!yeah..:P
Cam tu la jadinya bila ubi da siap direbus..haa...orang lain kalai nak makan ubi rebus ni dorang akan cicah madu ke, honey ke(sama je kot madu ngan honey!dush!kena lagi..hmmm), gula hangus pun blh..tapi aku lebih suka makan terus cam ni..terasa asli ubi tu tau..tapi..tapi..tapi..kupas dulu tau kulit dia..jangan nak melantak terus..kawal cikit nafsu makan tu..:P

Makan makanan rebus-rebus ni best lebih-lebih lagi time-time hujan cam ni..waaa....memang hangat mulut kita nak mengunyah..tapi makan tu beringat sikit ok..jangan nak makan macam tengah lari 100 meter..tak pasal-pasal tercekik aku tak tanggung erk..

p/s : teringat kenangan dulu-dulu dengan arwah mak aku masa kitorang makan ubi rebus ni sesama..sob..sob..sob..

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...