Monday, January 21, 2013

Welcome Back Mong!!

Assalamualaikum my palace!!


Rindunya nak update blog. Da lama tak update sebab final exam kan so aku kena kuarntin diri aku untuk tidak menyentuh laptop atau try2 nak connect line kat hostel 2.huh!boleh juling mata aku lama-lama kalau tiap ari study tengok nombor2. Da tu nombornya sama ja yang bezanya '0' kat belakangnya ada berapa.haha
Gambar hiasan!ahaks!
Keadaan aku lebih kurang cam ni la buku depan aku tapi FYI gambar ni gambar sem lepas (sem 2) sebab sekarang aku sem 3. Final baru2 ni aku tak ambik gambar sangat sebab tengah bserabut otak nak catch up benda ni. Sem 2 punya kursus boleh tahan la tapi sem 3 lagi mantap sebab tu aku tak tfikir nak ambik gambar masa study.huhu Meh aku cita subjek2 yang aku ambik setakat sem 3 ni.

Masa aku sem 1 aku ambik asas akaun semua and di samping marketing, management, micro, ppib and biz math. Ha!cita pasal biz math ni!aku paling anti subjek ni sebab dia melibatkan add math u know!tapi nasib baik aku dapat transfer jam kredit..ya la.kan aku ni bfore masuk U aku 'budak poli' dulu tau. Bila masuk U ni sistem dia lain macam sikit. Ok yang tu nanti kita cita pasal sistem bagai ni.hihihi

Untuk sem 2 aku ambik akaun lagi dalam shortcutnya FA1. and then macro, FM(financial management), APK(keusahawanan), ppib, TITAS(Tamadun islam dan asia), MA1(management accounting), Ethics, Teknik & Kemahiran belajar. Banyak tak?banyak kan? Dulu kat poli ciput ja kitorang punya subjek.tapi..tapi..tapi...yang korang perlu tau adalah Politeknik dan Universiti tak sama sayangggg oiiii..!hehe so, nak tak nak korang kena hadapi dengan hati yang tenang ye(terperasan kejap!hehe).

Akhir sekali, untuk sem 3 ni aku ambik ciput je subjek sebab thanks to 'jam kredit' aku yang boleh ditransferkan. so, aku tak payah la nak ambik lagi kos lain yang aku da ambik kan..kan..kan...so, sem 3 ni aku ambik 6 subjek ja antaranya ialah FA2, MA2,CF(coporate finance), Ob(organization behavior), ppib, and Ko-kum Volley Ball. Ko-kum Volley Ball ni tak payah cakap knapa aku pilih sebab aku memang minat giler benda game ni.Best giler siot!rasa macam tengah tampar orang pun ada tau!haha just a joke!:)

Antara semua subjek yang aku sebut2 kat atas 2 aku paling minat la akaun. Da nama pun student Accounting kan mestilah minat akaun ja.hehe and then the fact is aku tak suka baca fakta!asal aku baca fakta ja conform memang mata aku layu selayu-layunya!haha fact ok sebab tu la aku tak jadi ambik lawyer dulu kalau tak aku rasa memang lawyer yang jadi aku bukan aku yang jadi lawyer.wakakaka!

p/s : accounting adalah jiwa aku..cehhh..jiwang karat!huh!

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...