Friday, February 1, 2013

apa tu WhatsApp?

Assalamualaikum and a very good evening to all my friends!;)

Kat cni kita kena ucap good evening before sleep ok..kalau nak sleep da baru say good night..:)

Haaa...da gaya macam nak present pula..teringat pula masa aku mula-mula nak present kat depan ramai orang!seriously..macam nak tercabut kaki and jantung aku bercakap kat depan students up to 100 people..kan u imagine that?serious la aku cakap..memang pengalaman yang tak tau nak cakap apa..tapi ok juga kan boleh jadi platform untuk aku kalau aku nak bercakap dengan lebih ramai orang..hihi

Ok balik ke pangkal jalan cerita aku ni..apa ke bende WhatsApp ni??Game ke?sofware ke?ke makanan?oh my english!first time aku dengar kawan-kawan aku cita aku tak tau benda tu jadi aku tak ambik pusing sangat la..da tu nak dijadikan cerita one day ni my anak buah g WhatApp ngan akak aku la..lepas tu dorang pun tag aku kat pesbok la and cakap anak buah aku ni da pandai nak ber WhatsApp!ok!masa ni aku rasa nak sembunyi dalam stoking sendiri jer sebab aku tak pandai guna benda alah ni.*dush sekali kat muka!*

Kat atas ni lah anak buah aku..advance dia ni..kadang-kadang dia sindir makcik dia tak pandai!hai..da dia ni petah bercakap senyum je la..haha Aku introduce at korang nama dia ni Ummu Raihana tau..kitorang panggil ummu atau kak long sebab dia ni anak sulung..kuat paww juga Ummu ni tau..hehe

Yang atas ni nama dia Afiq tapi nama tu masa dia kecik-kecik selalu je nangis bagai ni..so,umi and abi dia tukar g Danil and dia tak nangis da la..rupanya nak nama yang glamor ckit dia ni..hmmm mengalahkan makcik and pakcik dia pula da..haha yang ni gambar dia merajuk dekat perkuburan sebab pakcik dia tak bagi main game..ye la nak main game kat tanah perkuburan mana boleh..isk,..isk...

Tersangat la malu dengan anak buah sendiri bila aku tak pernah guna!huhu tapi kena logik la juga kan?hand phone aku ni bukan boleh pakai benda tu..da la aku pakai Norkia c5 je..mana boleh WhatsApp ye dakk??lepas tu aku servay la apa ke maksudnya benda alah tu.tak nak nanti orang kutuk aku je belajar je sampai universty tapi perkembangan teknologi tak tau langsung!haaa..tak ke pedas sangat kutukan tu?tak boleh salahkan pengutuk tau sebab dorang da advance tapi aku still bawah tempurung walaupun aku tinggal kat umah..peribahasa la tu maksudnya kan?hehe

Da abis sesi perkenalan diri.stop there!kita cita pasal WhatsApp tadi kan?ok maksud benda ni  ialah aplikasi msg untuk smartphone(yang ada android) and WhatsApp ni lebih kurang macam BBM je..tau kan BBM tu apa?haaa..kalau tak tau Encik Google sedia membantu..hihiihi..WA ni juga boleh di cakap sebagai aplikasi lintas platform..so,orang yang ada android, iP,Syambian atau BB boleh la pakai benda ni.. Beza antara WA and BBM ni dari pengunaan id..kalau WA kan dia guna HP nak cari contact and HP ni adalah id pengguna tu lah erk...kalau BBM ni dia guna number Pin. Bezanya ni number Pin BBM korang ni contact korang kena tau..bila da tau korang boleh la BBM sampai pengsan!hihihi



Banyak kelebihan guna WA ni..dia boleh ganti sms yang suka nak makan kredit kita tu tapi yang penting Hp kita kene connect dengan internet ler..haa..senang je kot..BBM ni serious aku tak pernah guna lagi la tapi aku tak suka sangat bentuk BB ni..huhu tapi tak boleh cakap cm ni juga nanti kemudian hari haaa BB jadi Hp aku tak ke naya aku nak backup diri bila kena kutuk tak suka BB la apa la..ehmmm.... tapi kesian la nanti dekat celcom, digi and maxis kalau orang asyik guna WA ngan BBM je..top up dorang tak laku la pula..huhu

So, da sudah cite sal benda alah ni..aku bukan fanatik sangat kat benda ni sebab aku tak pernah guna..ye la..belum upgrade lagi..nak tunggu result pointer aku next week(maybe 17/2/2013) kalau tinggi aku akan dapat upgrade Hp aku..kalau tak tunggu je la Hp jatuh ke riba dengan sendirinya!hahaha

p/s : berdebar sangat tunggu result ni..penentu kepada masa depan Hp aku ni..dup..dap..dup..dap...

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...