Monday, February 4, 2013

Blog Vs Diari

Asslamualaikum my blog's palace..

Syukur alhamdulillah aku masih diberikan peluang untuk melihat ciptaan mu Ya Allah..betapa aku bersyukur pada-Mu..

So,what we have here? erm blog..but why must blog?why not diary kecik,tulis pakai pen,siap nak warnakan lagi biar warna warni macam pelangi..pas tu nak kena highlight pakai warna hijau, kuning, pink and highlight yang sama waktu dengannya lah..haha kalau dulu aku salalu guna diari tapi macam old way sangat pula kn..jadi nak dijadikan cerita, aku tanya la encik google tu kn..and then dia bagi list kat aku..banyak la..antaranya




Encik google cakap kalau nak tulis diari online boleh sebab senang kena simpan and kena view and update balik..aku fikir-fikir logik la juga kan sebab kalau aku guna yang main tulis punya konform kalau tertumpah air teh ke kopi ke dkat diari tu tak ke nak cari pasal tu?eh bukan!!cari masalah..kan kalau da buku diari kita basah mesti dakwat pen dia cair and kita pun susah hati la nak tgk kan..da penat-penat kita meluah dalam buku tu alih-alih kopi/teh dan yang sama waktu dengannya telah memusnahkan kenangan kita!*cehh ingat ni cintan cintun ke hape nak kena musnah segala??ish..ish..*

Ok, berbalik kepada cerita kita tadi tu kan..memang betul la ada faedahnya kita guna diari online je..xoxoxo..da akhirnya 3 list diari dan blog aku pilih..and then aku buat macam budak-budak pilih tu..aku kira 1 sampai 10 and then kiraan 10 tu terhenti dkat gambar ke3(rupa macam buku tu) tapi aku tak berapa nak berkenan la pula!isk!susah sangat la anak pakcik Li ni nak buat decision(ha!ambik kau!xoxoxo!) akhirnya aku tolah pilihan diari tu.. So, aku kira lagi..lagi and lagi... Last skali kiraan aku berhenti pada gambar bloggspot(yang tanda B tu la nowh!).. Tengok-tengok and view-view aku berkenan la pula dengan blogspot ni..So,aku decide la daftar kat http://www.blogger.com. Lepas da daftar aku mula la nak berjinak-jinak dengan dunia blogging ni..sampai lah sekarang ni...

Aku menulis(erm menaip sebenarnya..hmmm) sebenarnya tak de tujuan pun..just aku suka sangat nak menulis..lagipun kalau aku tulis pasal aku kat blog tak de orang nak usha-usha buku-buku aku kat dalam bilik ni maklumalah aku ni pemalu sikit!(pemalu la sangat.ahaks!)

Nak dibandingkan blog dengan diari ni senang je!blog kita boleh hias and then boleh kongsi dengan orang lain kat luar sana tu..kalau diari(buku) ni kita nak kena rahsia-rahsia lagi..malu kan nak bagi orang baca..hehe tapi diari ni kita boleh hide certain2 feeling kita macam kalau tengah jatuh cinta dengan seseorang ke tapi kita tak nak dia tau..eeuuuwwwhhh!romantik siot!berangan sekejap nak jadi admirer kat orang!hehe.. Kalau kat blog kita boleh je nak kongsi asalkan tak melebih-lebih la!ermm i pun terasa tau!sebab i ni selain suka pot...pet..pot..pet..i suka kongsi dengan orang perasaan i..bila i happy orang lain pun akan happy sama!so sweet!hihihi

Kesimpulannya, Encik google cakap kalau nak lagi advancekan blog aku ni aku boleh la minta tolong dia searchkan banyak2 tool untuk aku..hihi memang sangat-sangat memahami sangat la kan Encik google ni..ehem..ehem.. aku puji ni takut nanti Encik google kembang la pula!xoxoxo

p/s : hati terasa berbunga-bunga bagai taman yang dihiasi bunga-bungaan..hahah(tak de kaitan pun ok!)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...