Tuesday, February 5, 2013

Dari Novel ke Drama

Assalamualaikum

Hari ni cuaca panas sangat kan?sama la macam apa yang aku nak citer ni..dari novel ke drama..aku perasan sangat-sangat sekarang ni memang melimpah-limpah drama yang ditayangkan di tv ni adalah dari adaptasi novel..bagi orang yang sangat negative pemikirannya mesti dia kan cakap 'ala sekarang ni producer tak de idea nak buat drama tu pasal nak buat adaptasi dari novel jer' kan..kan..kan..

Bagi aku first drama dari novel yang aku suka sangat tengok ialah "Adam & Hawa"..so sweet!!i like it!(okey!memang aku jiwang pun sebenarnya tapi tak de la jiwang karat sangat pun)..citer ni aku akan download sampai habis(ep 1-80) and then baru aku tengok direct jer..best kan kalau tengok nak terus tengok jer..tak de iklan bagai ni..

Banyak orang cakap kalau baca novel lagi nak feeling kan?tapi aku tengok yang drama da senyum sampai ke telinga da aku..sweet giler tau tak!haha tapi aku tak de la nak fanatik sangat kan sampai maki-maki orang yang tak suka tengok Adam & Hawa ni..aku just dalam dunia aku..suka ok suka tengok..tak suka ok tak yah bizikan diri nak tengok..see?senang and simple jer kan?
First time aku tengok preview dia ni dalam hati aku cakap "okey, macam best jer..novel dia kat mana ada erk?tapi kenapa heroin dia tak terkenal pun?tak boleh ke bagi watak tu dekat Rita Rudaini?seriously memang watak ni sesuai dengan Rita jer la.">ketara sangat minat Rita jer..hehe<
Bila da tengok episod 1,okey fine aku mula suka da tengok heroin ni..not bad lah..memang berbakat..cuma kalau lebih feel memang bagus sangat la!hehe

Lumrah dalam citer cinta kan mesti ada orang ketiga ataupun bukan maksudnya orang ketiga tapi seorang perempuan yang fanatik giler dekat hero 1 kan..kan..kan..?


And yang aku perasan lagi kebanyakan watak dalam novel ni mesti ada 2 hero and 2 heroin kan?see?macam A&H ni juga la..mesti korang da tau kan citer dia ni..tak yah aku nak buat sinopsis..da abis da pun kena tayang dekat Astro Mustika HD tu..lepas jer A&H ni habis tayangan, muncul pula Sehangat Asmara!waaa...kelassss gitu..hehe

Sehangat Asmara ni best juga sebab pelakon dia Rita Rudaini and Adi Putra..lakonan mantap babe!tapi yang realitinya kisah Sehangat Asmara ni lebih kurang sama dengan citer real life Rita Rudaini..so, tak heran kalau Rita dapat bawa watak dia ni dengan berkesan sekali.!and u know what??i like sangat-sangat Rita pakai tudung. Nampak sweet sangat.cantik lagi!hehe

Okey,citer semua best-best..sampai aku tak tau nak buat ranking dia ni..hehe tapi ikut individu tu juga la dia nak yang mana satu paling best kan..Sehangat Asmara masih ditayangkan sampai sekarang sebab baru jer ni main dekat Astro Mustika HD..huhuhu...



Banyak lagi drama yang diadaptasikan dari novel..Setia Hujung nyawa, Ruby, Triologi Cinta(yang indah hanya mimpi) tapi semua ni aku belum tengok sangat lagi sebab hari sibuk dengan kelas kan.lagipun dekat hostel tak de perkhidmatan astro tau..huhu and yang aku tau Setia hujung nyawa ni nak abis da this week(4-7/2/2013)..yang pasti tonton ada menemaniku..hihihi..


p/s : lepas ni line akan jadi ciput sebab aku nak tengok online semua ni!hihihi

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...