Sunday, February 10, 2013

Happy CNY!!:)

Assalamualaikum my blog..

Tepat jam 01.00 am and da masuk 10/2/2013 which means CNY's day!kesempatan ini aku ingin mengucapkan Happy CNY to all my chinese friends dan kepada semua yang menyambut CNY ni la..*ucapan skema ni..kalau masuk competition conform tak menang punya!hehe*


Tahun ni tahun Snake yer?erm...tahun Snake ni tak tau macam mana nak cakap erk..tapi macam menakutkan pula kalau tahun Snake ni..ye la..kan Snake suka belit-belit..suka suki Snake tu jer nak belit-belit kita kn?*aisshhh...memang ular nak makan mangsa kena belit kan?takkan dia nak main cak-cak pula..apa la Misz Mong ni!*

Okey kita cite pasal tahun Snake ni la..menurut kebanyakan article yang aku baca la kan, kebanyakannya cakap eh bukan cakap la..tulis!haa..tulis..dorang tulis yang tahun Snake ni berbahaya..haaa??biaq betui?tapi kenapa?? Kenapa?Sebab Snake ni sebenarnya licik dan banyak spesis ular ni menyerupai pokok, daun dan macam-macam lagi la..haaa...menakutkan kn??sebab tu kita kena berhati-hati..bukan nak cakap semua macam tu tapi kita kena la berhati-hati dengan orang di sekeliling kita..tak pasal-pasal kita kena belit tau!ha. tak ke naya jer kita free-free kena belit..

Okey!maksud kena belit kan sini ialah memutarbelitkan fakta menjadi auta..sebab tu kita bercakap kena berhati-hati..jangan main redah jer..kena fikir perasaan orang lain juga tau!kalau kawan kita tu sporting tak pe..kalau jenis yang suka memendam and then berdendam?tu kita da mencipta masalah da tu..huhu dushhh!!!mengingatkan diri sendiri juga yang TERlebih sporting dengan kawan-kawan..hihihi

Sebenarnya, tahun Snake ni adalah salah satu daripada 12 zodiak dalam kalender Cina tau..korang mesti tau kan? Kalau nak tau la kan Snake ni tergolong dalam kategori haiwan yang licik(macam aku cakap tadi la kn) lepas tu misteri lagi and bijak..Memang pun ular ni bijak kan?perlahan-lahan dia nak target mangsa dia sampai c mangsa tak perasankan dia tau..ish..ish..ish... Licik sungguh En/Puan Snake ni kan?hihihi

Aku takut sebenarnya nak tengok ular ni..gambar aku nak masuk dalam ni pun ada 2 kerat jer..aku takut tengok ular tu..geli pun ada tau..sebab aku penah ada kisah dengan ular ni..fuhhh...alhamdulillah aku masih bernafas di muka bumi ni sebab terselamat dari ular tu..(coming soon citer ni okey)

Memandangkan aku lahir pada tahun 1989, so aku dikatakan berada atau lahir pada tahun ular...naaa...kena hati-hati ni..nanti ada ular lain nak belit aku..huhu tak pun ada Prince Charming mimpi aku patuk dia ke??(haaa?berangan tak habis!dushhhh!kena kat mata sebelah..padan muka!hihihi)

Jangan salah faham tau!aku baik la(cehhh...tak de orang baik cakap dia baik..dushhh!) betul aku tak tipu..aku baik, peramah,suka bercakap..hehe ok kembang rambut puji diri sendiri...tak jadi nak pengsan sebab adik aku pun da pengsan tu..dia da tido la..huhu Tak de la..aku puji diri sendiri sebab ada orang cakap Snake ni simbol kejahatan!fuhhh...simpang malaikat 44..in sha allah..asalkan iman kuat takkan jadi benda macam-macam..moga-moga aku sentiasa menuju jalan yang diredhai mu Ya Allah..

Okey, aku nak minta 'angpaw' kat kawan-kawan aku sebenarnya tapi tak de kawan chinese aku yang da kahwin..terpaksalah aku tunggu dorang kahwin dulu..huhu padahal masa raya sibok jer dorang tadah tangan nak duit raya..nasib aku tak keja lagi masih study..selamat..selamat..hihi jahat tau Misz Mong..eh,pembetulan..!correction yer...bukan jahat...tapi kedekut(mungkin la..baik ni..hihi) and nakal(biasa lah..budak-budak..ehem...:P)

p/s : semua orang ingat aku ada mix Chinese sebab y father's name is LI and then mata aku pun sepet cikit(cikit jer ok!hihi) sebab ikut belah ayah aku..hehe...sekali lagi...Happy CNY kepada semua yang menyambutnya(kalau ada yang follow..kalau tak de duk diam2 jer taip 'diari' kau tu Misz Mong..hihi)


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...