Friday, February 1, 2013

It's February!!!

Assalamualaikum

It't february now!hari ini bersamaan dengan 20 Rabiulawal 1434 H dan syukur alhamdulillah kita masih dipanjangkan umur untuk terus berada di muka bumi ni..Salam sayidul aiyam..salam hari jumaat penghulu segala hari..salam semuanya..(~__*)

Masuknya bulan February ni ertinya aku ada lagi 16 hari untuk memulakan semester baru bagi tahun 2013..Semester 4 from 8 semester i need to finish my degree..mesti ada orang fikir 'laaaa...lama lagi tu..bilanye nak kawin?nanti jadi anak dara tua cam mana?umur da makin tua..tak takut ke??'haaa..soalan ni akan paling banyak masuk dalam telinga atau mata(sms ler tak pun fb..huhu) aku.. selain soalan tu orang akan tanya aku lagi, 'kau kat mana sekrang?da keje ke?tinggal kat mana?'..tak boleh juga nak salahkan orang bertanya tapi kalau dak tiap kali jumpa tiap kali tu juga nak tanya pa kes?buang kes ke?hihihi..

Aku sebenarnya tak kisah semua ni(padahal dalam hati nak tulis banner pas tu bawa jalan2 biar orang tak yah tanya lagi!huhu!)..jodoh,rezeki,ajal, maut tu semua ditentukan oleh Allah..kita cuma berusaha dan merancang apa yang patut dan Allah yang menentukan semuanya sama ada rancangan kita berjaya atau tidak(rancangan baik ok!).. Bagi yang tak kawin lagi tu bukan sebab dia tak laku ke apa ke tapi mungkin jodoh dia kat dunia ni tak de tapi mana tau jodoh dia kat akhirat sana..sesuatu yang berlaku ada hikmahnya yer..ish..da macam mama bercakap dengan anaknya..ahaks!..

Bagi aku senang jer..aku nak capai cita-cita aku dulu baru nak fikir kawin ke apa ke..aku nak keja dulu nak capai apa yang aku mahu..nak balas jasa family aku yang da bersusah payah sekolahkan aku dari kecik sampai aku da besar panjang(walaupun aku kecik jer..hmm..) cm ni..hanya mereka yang tau susahnya cari duit tau..haaa...emotional pula aku..sob..sob..sob...

Tak nak sedih-sedih..huhu So, what we have here on February?we have valentine day(bagi yang sambut..tapi aku tak sambut yer..harap maklum..)..konform kedai bunga laku bulan ni..haha
In second Feb ni hari yang aku tak nak ingat tapi teringat juga..nak wat cam ne da hari ni datang juga..kalau kita boleh stop hari tu kita boleh je tak nak jumpa sencond Feb ni..huhu Second Feb ni if kami stil together it's our anniversery day..so sad.. tapi aku kena teruskan hidup aku juga tanpa lelaki kecuali family and all of u my lovely friends!Misz Mong sayang kamu semua..tak nak flying kiss sebab aku banyak juga kawan lelaki nanti kang salah faham..kontroversi lagi...oppsss...hehe


p/s : the most important thing is my result on Feb and new semester begin!

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...