Sunday, February 3, 2013

Second February

Assalamualaikum semua..:)

Masa aku taip skrip ala-ala drama pendek ni masih lagi 2/2/2013..mungkin bila aku da publish da 3/2/2013 da..aku sengaja taknak post apa hari ni yang berkaitan hati dan perasaan tapi da aku tak boleh nak hilangkan perasaan ni terpaksa aku luahkan juga..orang kata kalau nak rasa lega cikit kita kena luahkan dengan seseorang..tapi aku tak tau nak meluah dekat sesiapa so aku luah kat blog aku je la..lagipun ni da macam diary "rahsia" aku da walaupun ada orang akan baca(maybe la kot..huhu)

Perasaan memang tak boleh dipaksa kn?tapi perasaan tak boleh dipermainkan..kenapa mesti ada orang ketiga?tak boleh ke tak de?kebanyakan yang putus semua pasal orang ketiga kan?kalau berkaitan hal lain mungkin ada tapi paling banyak la orang ketiga..bila kita da lebih sayang dengan seseorang tu susah kita nak lupakan dia dan susah kita nak cari pengganti kan?tapi bila orang tu sayang kita masa couple je tapi lepas putus sayang tu da tak de erti tu maknanya dia just nak have fun dengan cinta kita..sebab tu kita tak boleh sayangkan seseorang lebih dari sayang kita terhadap Allah s.w.t..

Sebelum aku berubah menjadi seorang yang ingin hidup tanpa lelaki, aku terlalu sayangkan dia tapi hanya kesilapan kecil aku di duakan dan terus kitorang break up..that's not fair kan?tapi bila fikir-fikir balik aku sebenarnya perlu bersyukur sebab putus dengan dia sebab dia da 3 kali curang kat belakang aku!aku ulang ok..3 kali!!!!!!what the hell aku just maafkan dia pas 3 kali dia curang???? kali keempat dia curang aku terus nekad biar apa pun jadi jadi la..aku setuju nak putus!aku tau aku kuat even kadang-kadang sebenarnya aku tak kuat langsung nak hadapi semua tu..and aku tau family aku ada support aku..bak kata abang-abang aku "kumbang bukan seekor" dan aku jawab "aku tak nak kumbang!"hahaha..seriously..aku rasa lebih tenang and lega bila da jauh dari dia..sebab tu aku makin rapat dengan family aku..aku dengan abang-abang aku da macam kawan da..kongsi cerita, perasaan and kuar sama-sama..kalau dulu memang aku terkongkong nak g mana kena dengan dia jer..eh, hello??sekarang not anymore ok..kalau nak ajak aku keluar kena minta izin abang aku..ok tak syarat aku?mesti ok punya sebab kan nak minta restu and sambil scan muka orang yang nak bawa aku keluar..hihihi..

i really hope 2/2 not coming but what should i do?hari tu akan datang juga mengikut putaran bumi pada paksinya...cewaaahhh..da macam sains la pula..hehe

Ok aku nak tdo da..now 12.13 am da pun..aku baru je dapat taip drama ni sebab askar-askar kecik abang aku da tido..huhu

Good night then..see u tomorrow in sha allah...

                      "Bismikallahuma ahya wa ammut"

p/s : aku ingin terbang bebas tinggi di awan bersama bintang bersama bulan(dalam mimpi!)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...