Sunday, March 10, 2013

Membelanjakan BB1M

Assalamualaikum...

Hai semua???!hihi...kekanak Ribena kembali menyerikan lagi belognya setelah berapa hari tak muncul..ni la ni kalau da masuk semester baru memang rajin sesangat nak buat macam. Nak tengok Korea la, nak tengok Muka Buku la..ntah bila masa la mau tengok BUKU?!wakakaka...kepada semua. JANGAN TIRU MACAM SAYA!wakakaka....

Okei ni nak citer kat hangpa semua..cehh...berlagak lagi minah ni kan?dushh!!!ha?baru tau..opppsss...overreact ke?sorryy..kuikui... Okei ni aku nak citer la...kan aku baru dapat BB1M ni kan pada beberapa hari yang lalu atau lebih tepatnya minggu lepas la..jadi keinginan untuk membelanjakan BB1M ni sangat la tinggi...dan pada 1 Mac 2013 yang lalu aku pergi la ke Koperasi kan untuk 'shopping' buku..(~___~)


BB1M ada 5 keping so maksudnya ada RM250 semuanya memandangkan satu baucer bernilai RM50..tapi kena ingat, ini semua tak CUKUP!!eh, jangan melenting dulu dong...bukan tak bersyukur..cumanya buku kitorang mahal..so kena tambah duit dari FA-MA la..hihihi tak pe..kalau tak de BB1M ni lagi teruk la kitorang kena bayar buku tau..so,dengan adanya baucer ni dapat juga kurangkan beban student sikit kan?

Hasil 'shopping' kat Koperasi tu aku ada la dapat beberapa buah buku..ni pun kena tambah duit cikit sebab terlebih harga..kuikui...sob...
Haaaa....!ni la hasilnya!hihi..4 buah jer yang dapat aku beli..ada lagi 1 buku..ada 2 buah buku lagi belum sampai order sebab kitorang order buku tu dari supplier luar so kena tunggu lama sikit la..buku tu buku 'LAW' and then buku 'Seminar Management Accounting'..kena tunggu la bila sampai sebab kalau deal dengan supplier luar memang lambat sampai tapi kena buat juga sebab buku ni susah nak dapat dekat Koperasi..huhu

Okeiii...walaupun aku sanggup beli buku ni semua tapi aku tak sanggup nak jual balik kalau da abis semester 4 ni..aku tak nak jual..biar la orang nak kata apa..kalau kawan atau junior aku nak pinjam aku tak kisah asalkan dia bagi balik sebab semua buku ni akan ada gunanya nanti di kemudian hari tau..jangan sombong tau cakap tak de guna..lainlah kalau korang da memang 'excellant' sangat-sangat la kan..tapi apa-apa pun semua terpulang dengan diri masing-masing je okeii..

Sekian cerita saya untuk kali ini..kita bertemu lagi di lain hari pada waktu yang sama..Wassalam...(~___*)


p/s : Semua buku berketebalan lebih kurang up to 800 muka surat!

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...