Saturday, March 30, 2013

Penderma yang terbaikkkk

Assalamualaikum

syukur alhamdulillah aku masih lagi diberikan kesempatan untuk  bernafas ni muka bumi ini Ya Allah..

Pada 26/03/2013 bersamaan hari selasa hari tu nak di jadikan cerita aku ni merengek la dengan roomates aku nak minta teman pergi derma darah dekat Library la kan..dari awal pagi aku merengek ni nasib dorang setuju..hihihi merengek da macam budak kecik kan sapa tak cair..kononya la..wakaka...

tapi..yang menariknya kami menderma macam nak pergi makan-makan je la..ada ke patut masa derma darah tu boleh lagi berketawa tepuk tampar dengan roomates...kalau orang lain da pucat da muka dorang tapi kami?alahai...orang macam tak pecaya kami pergi derma darah tau..wakaka...

ni la keja kami masa menderma darah.....





Budak 'peace' kat atas ni penakut!!!
Menangis budak ni!!!haha eh gurau ja..tak menangis tapi menjerit je keja dia..nurse tu cakap 'ko yang first menjerit-jerit ni dik'..wakakaka and then last sekali aku jadi lebih kurang 'bidan' dia sekejap sebab tgn kanan dia tak leh kuarkan darah sebab tak jumpa urat!haaa...da kenapa tak jumpa urat kat tangan tu????curious ni nak tau...jangan-jangan..................wakakakakaka...
bidan terjun!!wawakakaka..oleh sebab jarum tu inject bius sakit siiikkiiiitttttt tapi roomates aku ni suru aku pegang tangan dia..da aku cakap macam ko nak beranak la pula..wakakaka...tak lama lepas ni aku pula baring kat sebelah budak ni..darah aku ok jer cepat jer mengalir...wakaka

Best la derma darah ni.selain dapat tolong orang,kita dapat juga 'salin' darah baru...cumanya makin buat kita kuat makan la pula kan?aku da kali kedua menderma and first derma hari tu aku ok jer tapi selera aku melonjak-lonjak sampai aku naik 5 kg!!ok aku tension!arrggghhh..tapi tak pe la..kali kedua ni kena jaga makan lepas ni takut nanti naik lagi 5 kg abis ai jadi chubby..hihihi

okeiii..korang pergi la derma darah ok..ikut macam aku...(~____*)


p/s : lepas jer derma ni terus pergi kelas tau and u know what??i lambat sampai g kelas tau...!great!hihi

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...