Tuesday, April 23, 2013

Pening-pening lalat

assalamualaikum...

hai semua...hihi aku kembali lagi setelah berapa minggu tak update langsung kan...

aku bukan tak nak update tapi oleh kerana kekangan masa yang tidak selalu mengizinkan aku untuk berlama-lamaan dengan ternet ni so aku terpaksa la akur...hihi

sekarang ni aku tengah tersangat bizi sebabnya anyak sangat keja nak kena siapkan..

tak caya?ni listnya...............

assignment:

  • seminar management accounting (week 14)
  • auditing (week 10)
  • advance in financial accounting (week 11)
  • presentation for seminar management accounting (not sure when)
  • presentation commercial law (16 mei 2013)
  • midterm auditing (tomrrow-24/4/13)
  • midterm advance in financial accounting (27/4/2013)
perrggghhhh.....walaupun kelihatan tak banyak tapi tetap banyak juga nak kena prepare..jangan memain dengan lecture..huk..huk...

sekrang ni aku tengah nak praktice'kan diri aku untuk menjadi pelajar yang rajin(konon la) untuk menyiapkan kerja-kerja aku semua ni..hihi

aku jarang la nak update sekrang ni..tapi tak pe...tak de orang nak tengok juga kan belog aku ni..sob..sob..

okei guys...i have to go now...see u soon....miss my belog crazily...wakakaka


p/s : cerita tak de kaitan dengan tajuk post!

Sunday, April 14, 2013

Politeknik Kota Kinabalu (PKK)

Assalamualaikum......

before aku masuk U ni aku ambik diploma dekat PKK..kat sini memang ramai kawan..kalau dekat U ni aku susah sikit nak cari kawan sebab aku ni bukan jenis yang peramah yang sentiasa beramah dan mesra tapi aku tak sombong okei...kalau korang tegur aku okei jer nak citer-citer tapi jangan la sampai nak mengumpat aku okei..sedih tau...huk..huk..huk..

hari sabtu (6/4/2013) tu aku sempat la nak snap gambar sikit-sikit dekat PKK tu sebabnya junior akaun aku konvo so aku datang la melawat-lawat kononnya la...

aku ada snap gambar ni.....

ni gambar pentas gerai konvo la kiranya..walaupun kecik jer tapi tak pe..sebab kawasan tak memuaskan luasnya..hukhuk...

okeii ni gambar Kamsis..Kamsis ni erti kata lain adalah hostel tp yang ni aku dapat ambik kediaman gegirl jer okei....and then Kamsis A ni hostel yang aku tinggal masa first sekali daftar kat PKK ni...

Kamsis B..aku tak pernah tinggal kat sini..orang lain pernah la..wakakaka...

Kamsis C..yang ni pun aku tak pernah tinggal tapi pernah menumpang..okei aku ulang...M.E.N.U.M.P.A.N.G!tapi menumpang masa nak tunggu konvo jer...masa kami konvo tu sehari sebelum konvo kan raptai, so memandangkan rumah aku jauh aku tumpang tinggal la kejap kat sini..dekat junior aku..masa aku konvo junior aku tu semester 6 tak silap aku..hihihi

Kamsis D...kat sini aku tak pernah tinggal juga..wakaka..tapi kawan-kawan aku dapat hostel kat blok ni....blok ni seram sikit.,...(~___~)

okei...yang ni Kamsis E...kamsis ni aku tinggal dalam 4 semester la..kiranya aku sayang lebih sikit la blok ni sebab dia tak nak bagi aku duk blok lain..hihi

ni Pusat Islam(PI)...PI ni dekat jer dari hostel-hostel kitorang ni..jalan kaki tak sampai 5 minit okei...

kat bawah ni pula gambar cafe...kat cafe ni panas tau kat dalam dia...kat cafe ni pun banyak kenangan juga...uwaaaa....tsk....

ni lukisan yang aku jumpa..agak cantik juga la dorang buat...

yang ni lorong-lorong cinta...memang popular la lorong ni..sebabnya kalau yang couple-couple tu yang baru balik dari library,dari makan semua akan cit cat dulu kat sini sebelum bagi pasangan dorang balik blok..tapi sekarang tak tau la pula..sebab dengar citer ketat da peraturan PKK sediakan...tsk...



ni lorong dalam hostel siswi...dulu siswi/siswa asyik nak komplen jer basah sebab kena hujan kalau balik dari kelas..termasuk aku la tu..tsk..malu i....(~___~) tapi sekarang da ada benda ni tak de komplen da kot??

hiasan boleh tahan.......

yang ni mesti semua tau kan..kan..kan...???

serius cantik!!aku suka lukisan ni..kalau tengok depan-depan memang kagum juga la..sebab aku tak pandai nak buat macam ni!

dannnn...inilah hasilnya yang aku dapat masa aku datang konvo junior aku ni...jeles...sob..sob..sob...tapi tak dapat jumpa lama sebab parents dia nak balik cepat...(~____~)

dapat ambik 1 gambar jer dengan c cumil ni....huk..huk..huk...


p/s : gambar di ambil menggunakan kamera DCSLR roomate tersayang yang menyebabkan aku kena resize size gambar baru aku dapat upload dkat sini....fuhhhh....sabo jer la....

Saturday, April 13, 2013

Post siput sedut

Assalamualaikum...

hari ni aku mengambil kesempatan untuk menge'post la sebab aku temankan kawan aku g cafe nak online..maklumlah line kat bilik tu macam da tak de line..tak de bezanya dengan tak online...wakaka

nak post hari-hari tapi line membuatkan aku tension dowh!mana tak...da tengah syok2 jer menaip tang nak tekan publish jer line da terbang entah g mana la pula...mau tak tension...macam nak main kejar-kejar dengan line pun ada tau...argghhh....tsk.....

tapi ni aku kat cafe..kiranya nak online kaw-kaw la juga tapi nasib sama juga macam kat bilik..line macam siput sedut...hukhukhuk....

kawan aku cakap kat aku "boleh tak hang buat pengumuman ada bom kat cafe ni so dorang boleh lari masuk bilik..biaq kita online kat sini"

bijak tak kawan aku??wakaka... in the end..just biarkan jer line cam tu..yea la..kawan aku kan ada keja nak buat so biarkan jer la yang penting dapat buka ternet jap...tsk...

aku da sejam online da mula bosan da ni tunggu kawan aku siap...nak download line siput sedut jer ada...tak leh nak download la maksudnya...(~___~)

biaq p kat dia la abiskan keja dia...uwaaa.....(~___~)

sekian....


p/s : Puan Haje,cepat-cepat habiskan kerja anda yer...Misz Mong da bosan tunggu....(~____0)

Ke Jalan-Nya


Cinta,
Yang indah hanya sementara
Keindahan yang dilihat hanya luaran
Tidak semua cinta kita lihat dari dalaman
Cinta sejati seperti adam dan hawa
Bersatu dalam jiwa yang membara
Menghapuskan semua halangan
Demi penyatuan dua hati yang lama terpisah

Cinta,
Tak semestinya bersama selamanya
Perlu pengorbanan besar dalam hidupnya
Adakah cinta sesama manusia kekal dalam dirinya?
Atau, adakah ia hanya sandiwara semata-mata?
Manusia!,
Cintailah Penciptamu!
Jangan lalai dengan nikmat dunia
Pekalah dengan nikmat di akhirat
Hanya itu yang membawa bahagia dunia dan akhirat
Kukuhkan ilmu di dada!
Jangan mudah mendabik dada!
Ingatlah wahai manusia,
Hidup kita hanya sementara
Suatu saat kita akan kembali kepada-NYA
Dan hanya bertemankan kain putih di tubuh kita
Menginsafkan!
Kecewa, menyesal tidak berguna
Terlalu banyak masa diberikan kepada kita manusia
Tapi,
Kita mengabaikannya!
Kembalilah…kembalilah..kembalilah kepada-NYA
Sujud taubat kepada-NYA
Hanya kepada-NYA…..

Monday, April 1, 2013

Tikus baru I

Assalamualaikum..

Yeah bertemu lagi!hihi...what?salah ke?tak kan?okei fine..tsk...

okei la okei..tak nak monyok-monyok..hihi

kitew nak citew nie kitew bawu beli tikus bawu auu...
cantek tak?fav color lagi tau..biruuuuu!!hihi..i loike this one okei...kalau tak suka duk diam-diam and tengok je...

lepas tu abang kedai tu bagi i pad tikus ni..
free la kot ni sebab harga tikus ni RM19.00...ala memang la murah sebab aku beli pun dekat PC Fair hari Jumaat hari tu 29/03/2013 tau..hihi

Masa tu ramai sangat orang so aku beli apa yang aku nak beli je la..lepas g beli aku g makan dulu..lepas tu aku balik la sebab petangnya abang i datang jemput i balik umah okei..katanya da lama adik dia tak balik umah..tsk...ada orang juga rindukan aku..hihi

okei da abis citew da auu,...kitew mnta diri dulu auu,,,cayang awak semua...

sekian...timew kasih....(~___*)

p/s : brand Logitech ni memang popular dulu tapi aku jarang nak minat...sorry.....(~___~) and then aku g beli dengan my roomates..bukan sorang jer...;)

My beloved Son

Assalamualaikum...

Singgah lalu kejap yer..hihi

Okeii ni  nak introduce my 'son' Nur Muhammad Asyraf..

ni anak buah aku la a.k.a anak abang aku yang sulung..bukan my birth son..sorry okei i tak kahwin lagi..hihi

dia ni susah sangat nak ambik gambar dia...asal aku nak ambik je mesti dia lari-lari datang kat aku nak ambik hp aku..siap ketawa-ketawa lagi..sebab tu la banyak gambar dia ni kabur,bergoyang..macam gambar kat atas ni..

tapi serius la aku cakap memang comel, chubby budak ni..masa aku jaga dia nak je aku cubit-cubit pipi dia ni!geram tau tengok adik asyraf ni comel sangat..bak kata Kak Bedah 'omei angat!'!wakaka..
kesian..tido adik asyraf ni..penat dia asyik main je..tsk...tutup mulut cikit dik nak tido tu...kikiki...

tak sabar nak jumpa asyraf lagi ni..orang cakap semua tekanan kita akan hilang bila dengan baby sebab kita asyik nak buat baby tu senyum and ketawa je kan..kan..kan..hihi

okei...sekian..hihi...

p/s : jadi babysitter best tau nanti da kahwin tak susah jaga anak bila da ada anak sendiri..setuzu??(~___*)


No..no..no...please....

Assalamualaikum...

Welcome APRIL!..!erk?da masuk bulan April eh?blurrrr.....(@____@)

Haaiiiii....eh tak de orang eh?aigooo...perasantan sendiri ja aku ni..tsk...huk..huk...

Sambil ditemani radio and tutorial yang tak pernah nak siap, aku rasa macam nak melalak ja...apa taknya..tadi aku kena 'APRIL FOOL' dengan roomate aku..uwaaaa.!!geram tau tak?tsk...

ada ke patut aku tak fikir panjang terus je percaya?yang kenakan aku ni zura..zura cakap macam ni "eh mong ko cuci baju eh tadi?" aku jawab la 'eya' sebab da memang aku basuh baju kan tadi pagi..

and then zura cakap baju aku terjatuh..terus-terus aku percaya..bila aku keluar bilik je terus dia gelak sambil teriak "mong kena april fool!" uuwaaaa!geram wei..hukhuk...


tapi wei, kita sebagai seorang Islam tak leh tau buat 'April fool' tu..sebab tu aku tak nak orang buat kat aku...


"JANGAN ada sesiapa yang cuba membuat lawak APRILFOOL (1 April) kerana perbuatan itu diHARAMKAN untuk disambut dan dilakukan walau bertujuan gurau, senda dan menghilangkan tension. Nabi bersabda : 
ويل لمن يحدث فيكذب ليضحك به القوم ، ويل لهErtinya: Celakalah sesiapa yang bercakap (atau berbuat) dan berbohong bagi tujuan orang bergelak ketawa, celakalah baginya (Riwayat Abu Daud). Dalam hadis yang lain Nabi juga menegaskan ertinya "TIDAK HALAL seorang Muslim menakutkan (dengan berita palsu atau lawak tertentu) yang lain walaupun bergurau" (Riwayat Abu Daud)

Kita jangan terpengaruh dengan apa yang orang lain buat..and please..no more 'April fool'..not to me okei...

sekian..terima kasih...(~____~)


p/s : aku hanya insan biasa..maaf sekiranya tersalah bahasa..tiada niat untuk menyakiti tetapi hanya menegur sedikit...kita semua serumpun...(~___~)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...