Thursday, June 20, 2013

Jenama Hand Phones

assalamualaikum...

jenama hand phones...waaaa jadi skema nak taip ni...wakaka

banyak sangat brand2,jenama2*eh sama ba kan brand ngan jenama?* di pasaran sekarang ni..korang tengok la... ada Samsung, Nokia, Alcatel, Blueberry, Blackberry, Iphone, Sony Experia, Lg, ZTE, dan yang terbaru keluaran Malaysia Ninetology.... setakat ni yang paling popular Samsung, Iphone and Sony Experia kot?? may be kn??












tengok gambar2 kat atas ni..semakin maju kan industri sekarang??mesti la kan..seiring dengan 'communication' yang sedang berkambang pesat di seluruh dunia..ehem..ada kaitan ka dengan jenama hanpon ni??uweeekkkk....belasah ja la cakap apa pun...wakakaka....

bagi aku la kan aku lebih suka Sony experia..apa lagi sekarang tengah jadi trend semua nak jadi 'KAYA' pakai touchscreen...uoilll ni kn...oppsss...aku pun mau juga ba guna..

kalau di bagi pilihan antara Samsung dengan Sony experia kn aku akan pilih Samsung la kot sebab senang cari part kalau rosak ka apa ka... kalau sony susah sikit and ambik masa yang lama kalau mau 'sembuhkan' sakit sony ni..tsk...

kalau korang ingat la kan dulu2 brand yang trading Nokia dengan Sony...tapi semua tu tiada da sekarang sebab sekarang ni Samsung mendahului tau...tak percaya tengok ja rating brand2 hand phones ni..huk..huk..huk..

sekarang ni aku hanya dapat pakai ni ja....


kaler putih juga..sebab aku suka putih juga..baju pun banyak putih..orang pun heran tengok aku sebab hampir tiap hari la aku pakai putih ja..hihihi..soryy ok...baju aku memang banyak putih...putih and biru warna fav tu....:p

lepas tu..aku pakai nokia c5 juga....yang Samsung y tu untuk celcom...yang ni digi...

dan untuk maxis....

banyak ka??bukan apa...kawan2 aku tak tentu number...ada yang guna digi,ada yang guna maxis..ada yang guna celcom..so,ikut langkah mudah ja la aku sediakan semua number..semuanya available..hihi...

banyak keburukan juga hanpon banyak ni..salah satunya nak topup la...giler mau topup tiga2 sekaligus..huk..huk..jadi aku ambik jalan selamat topup sekali terus banyak..ala masa cuti semester ni memang tiada la bunyi hanpon ni..selamat la kredit..hakhakhak...

alalala...semua hanpon ni pun dari adik aku juga..dia tak guna da jadi dia bagi aku...so,banyak la koleksi hanpon yang aku simpan kan??apa salah aku guna ja..bukan buat benda salah pun...:p

oh ya..lupa pula mau cerita..hihi...jenama Ninetology ni memang agak panas la kat U aku ni..masa tu semua tengah nak hati ghairah mau guna ribet hanpon kan..maklumlah..ribet rm200 sapa tak mau kan...so,di jadikan cerita...roomates aku ni semua bertungkus lumus memujuk aku supaya beli Ninetology ni..ya la..buatan Malaysia kan..kena sokong..tapi aku tak mau sebab aku tak yakin lagi...and then part dia kalau rosak belum tentu senang nak cari..aku kena fikir la semua tu kan...

roomates aku punya la sakit hati nak pujuk aku..masa tu kejam juga la aku rasa..hihi tapi da aku tak mau tak kan mau paksa kan...and tak kan aku mau beli sebab aku terpengaruh dengan pujukan dorang..tak boleh la macam tu kan??

kiranya aku berjaya mengatasi halangan la sebab aku tak beli ikut nafsu..ya la..da banyak hanpon buat apa nak tambah lagi...??fikir la masak-masak..kalau da masak baru boleh makan..hihi...

jangan terpengaruh dengan kawan kalau nak beli jenama apa atau barang apa..kena tetap pendirian tau....

okeiii...panjang betul da aku mengarut ni..padahal tiada2 pun kena cerita..hihi...

sekian...jumpa lagi....makaseh@terima kasih.....(~___~)
wassalam....




Tentang seseorang by Rangga

assalamualaikum..

lepas ja aku tengok movie 'ada apa dengan cinta' ni terus aku terasa nak update la pula..hihi

ni puisi yang c heronya 'Rangga' buatkan..sweet la bila c 'Cinta' ni pula buatkan certain rangkap puisi ni jadi lagu..

tipu la kalau ada yang cakap puisi ni tak best..tak menarik...padahal before ni jiwang habis tengok filem ni tapi tak nak mengaku..ye la..nak cool la kononya la.. (~___*)

masuk ni entah kali ke berapa sudah aku tengok movie ni...bukan sebab movie ni jiwang tapi dia mengisahkan tentang persahabatan dan cinta..kerana cinta sahabat terabai, kerana sahabat cinta dikorbankan..lebih kurang macam tu la..hihi

kan bagus kalau banyak movie macam ni..movie lain pun best apa...cuma kena menghayati la..hihi

ni layan sendiri ja la puisi dia..khas dari movie 'ada apa dengan cinta'

Ku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Ku lari ke pantai, kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci
Aku ingin bingar
Aku mau di pasar
Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengadu sampai gaduh
Ada malaikat menyulam jari laba-laba belang di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya biar terdera?
Atau..aku harus lari ke hutan belok ke pantai?



p/s : kadang-kadang kita kena baca dan hayati sesebuah puisi itu untuk mengetahui maksud sebenar yang hendak disampaikan.....


Sunday, June 16, 2013

Harapan hanya anganan

assalamualaikum...

mood tak berapa nak ok sebabnya entah la..susah nak cakap la...apa yang aku boleh cakap semuanya da berakhir...

berakhir?apa yang berakhir??ermmm...semua la..

anggap jer apa yang terjadi sebelum ni sebagai ujian...untuk jadi lebih tabah dalam mengharungi segala cabaran dan dugaan lagi pada masa depan...

masa depan lagi banyak cabaran yang menanti....

just ignore jer benda-benda mengarut macam ni..tak de faedah pun nak ingat-ingat...


p/s : jangan mudah menaruh harapan dan impian pada sesuatu yang tak pasti hasilnya....

Thursday, June 6, 2013

Exam lagi...................

assalamualaikum....

yeahh...hari ni sempat lagi nak update belog ni....before study luahkan la semuaaaaa.....(~___~)

semalam kan paper SEMINAR PERAKAUNAN PENGURUSAN...and then soalan dia memang susah giler2....ramai kitorang buat jawapan mengikut logik jer...tapi tak boleh nak salahkan sape2..ni salah kita sendiri sebab tak belajar betul2...haaa...kan betul tu kan...........

after paper SMA ni, paper audit...paper ni pun ikut analytical thinking tapi yang ni mengikut prosedur tau...jangan nak goreng jer jawapan tu...paper ni under professional punya badan tau...ha tengok sampai ayat aku pun da terbalik tunggang bin langgang da kan...huhu....

tak per....memang course accounting semua under badan professional..kena ingat tu...hihi

paper audit ni hari jumaat 7/6/2013...wish me luck guys.....

sekian.........

p/s : suka paper audit sebab boleh belajar cara nak investigate orang....haaaa.....

Tuesday, June 4, 2013

Mood distraction

assalamualaikum.....

yes!here i am again....!sweet....my friend tak sampai lagi...ok fine...agak2 da berapa jam aku tunggu eh?ada tak dalam 3 jam??wooooo....paling lama rekod aku simpan sebab nak tunggu kawan aku sampai jer?fuhhh...sabo..sabo....kita nak tuntut ilmu kena sabar kan...ok korang....sabar okeiii.....(~___~)

aku ada mood nak bercerita la pula sikit ni...hihi

before this kan kita tengah demam gwiyomi...and then aku search2 la juga and tanya Encik Google ni juga....ermmm boleh tahan la juga tapi aku tak berapa nak minat sangat nak buat benda ala ni...tapi ni pendapat aku jer tau..tiap orang lain pandangan dia..korang tak boleh nak samakan semua orang okeiii....

tapi bila tengok orang yang buat gwiyomi ni cute la pula....aku just suka tengok orang buat sebab bial aku buat gwiyomi da tak cute da...nanti terlebih comel la pula kan susah...?wakaka...

cuba korang search kat Encik Youtube la kan...memang banyak sangat la video gwiyomi dorang2 ni upload...ada juga bebudak U aku buat gwiyomi ni...tapi aku tak jumpa la pula video dia...hukhuk...

tak pe la..Muka Buku kan ada??nanti memang cepat je la video2 ni tersebar kn....

okeeeiiii...aku macam ada keinginan nak buat video gwiyomi ni tapi tak de cameraman la pula kan...Encik Abg tak de kat depan mata tak leh nak minta tolong dia kan??tsk....tak pe...hari tu aku ada la juga mengada-ngada nak dia buat gwiyomi tu..aku nak tengok la sebab dia cakap tuk hadiah befday aku...lama da kan tapi aku tak sempat nak jumpa lagi..ye la..da berapa minggu tak jumpa sebab dua2 pun bizi memanjang kan..hihi...

tak pe la...bagus juga tak jumpa selalu jadi boleh la rindu-rinduan..cewahhhh....da pandai nak rindu2 pula kan?ni sape ajar ni ha????sape lagi kalau bukan Encik Abg kan..hihi...dia cakap tak leh jumpa selalu nanti cepat bosan...betul juga kan???

okeeiiii...sekarang tengah exam so lepas exam ni boleh la pujuk Encik Abg...hihi

okeeiii da...tak payah nak tau sangat pasal dia..secret tau!:P

ermmm kalau macam tu nak cite ape lagi erkkk???


p/s : Sape Encik Abg tuuuuu???

Befday...bizi....exam.....

assalamualaikum my belog................

ke-bizi-an melanda bila masa tidak memberi keizinan untuk aku menaip dekat belog ni......ha??laaa sanggaaat kan??haha.....

tengah berduka lara sekarang tapi tak leh nak exposed banyak sangat nanti kang orang kritik....tsk...
mcm lah aku ni artis nak kritik bagai...fuhhh... sabo...sabo...

sekarang musim final exam kat U aku ni..termasuklah aku juga yang akan menjalani kewajiban sebagai pelajar untuk menghadiri peperiksaan akhir semester 4....tettt....da jadi senior da tapi tak pernah nak mengaku diri ini tua...

bahkan bukan tua sebagai senior jer tapi tua sebagai manusia...ewah..ewah.,...

tahun ni aku dapat hadiah 'Minnie Mouse' caler pinky lagi tau...mana nak cari...kau aderrrrr????
haaa...tgk 2...masih dalam plastik lagi tau...tak sampai hati nak buka masa mula2 dapat...ni hadiah dr my best2 friend....masa ambik hadiah ni sempat lagi tanya 'makanan tak de ke?'..alahai la Misz Mong...sape la nak percaya kau tu kuat makan kalau tak gemuk2 pun...tsk....

mesti tak de orang ingat kan befday aku bila???tau nak wish je bila tgk noty dekat Muka Buku 2 kan???

tak nak bagi tau korang...sob..sob...

tak nak la cite pasal befday..terasa sangat ketuaan diri ini..cewahhh...hahaha

ari ni nak free2 kan cikit diri nak update ni jer....sebenarnya esok (5/6/13) first paper aku 'SEMINAR IN MANAGEMENT ACCOUNTING'..paper ni petang..jam2-5...haaa 3 jam memerap otak dalam dewan exam yang teramatlah sejuk...aku rasa kalau sejuk aircon pun aku xtahan..macam mana nak g Korea nanti???amboi....ada hati lagi nak g negara orang sedangkan negara sendiri belum puas nak jelajah...hihihi......

tak pe...nak luaskan ilmu travelling kan...laa sangat...hahaha

alamak.....aku menaip ni sebab tunggu kawan aku nak study sama2 dekat libry ni..tapi batang hidung pun xnampak...jangankan batang hidung....rambut pun xnampak...forever alone la aku kalau macam ni../.sob..sob....

tak pe..tak pe...study sorang-sorang pun ok ape....hihi saja je nak sedapkan hati kan....kita kena banyak sabar kan....jangan cepat marah...marah tu amalan syaitan ye anak-anak....

ok la guys....aku da xtau nak merepek apa lagi da sebab otak aku pun masih untuk exam-exam...huhu

sehingga ketemu lagi.....sekian....wassalam.....(~___~)


p/s : sempat lagi nak tengok drama 'sebenarnya saya isteri dia' kat youtube..alaaaa..kejap jer.....(*___~)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...