Thursday, June 20, 2013

Jenama Hand Phones

assalamualaikum...

jenama hand phones...waaaa jadi skema nak taip ni...wakaka

banyak sangat brand2,jenama2*eh sama ba kan brand ngan jenama?* di pasaran sekarang ni..korang tengok la... ada Samsung, Nokia, Alcatel, Blueberry, Blackberry, Iphone, Sony Experia, Lg, ZTE, dan yang terbaru keluaran Malaysia Ninetology.... setakat ni yang paling popular Samsung, Iphone and Sony Experia kot?? may be kn??












tengok gambar2 kat atas ni..semakin maju kan industri sekarang??mesti la kan..seiring dengan 'communication' yang sedang berkambang pesat di seluruh dunia..ehem..ada kaitan ka dengan jenama hanpon ni??uweeekkkk....belasah ja la cakap apa pun...wakakaka....

bagi aku la kan aku lebih suka Sony experia..apa lagi sekarang tengah jadi trend semua nak jadi 'KAYA' pakai touchscreen...uoilll ni kn...oppsss...aku pun mau juga ba guna..

kalau di bagi pilihan antara Samsung dengan Sony experia kn aku akan pilih Samsung la kot sebab senang cari part kalau rosak ka apa ka... kalau sony susah sikit and ambik masa yang lama kalau mau 'sembuhkan' sakit sony ni..tsk...

kalau korang ingat la kan dulu2 brand yang trading Nokia dengan Sony...tapi semua tu tiada da sekarang sebab sekarang ni Samsung mendahului tau...tak percaya tengok ja rating brand2 hand phones ni..huk..huk..huk..

sekarang ni aku hanya dapat pakai ni ja....


kaler putih juga..sebab aku suka putih juga..baju pun banyak putih..orang pun heran tengok aku sebab hampir tiap hari la aku pakai putih ja..hihihi..soryy ok...baju aku memang banyak putih...putih and biru warna fav tu....:p

lepas tu..aku pakai nokia c5 juga....yang Samsung y tu untuk celcom...yang ni digi...

dan untuk maxis....

banyak ka??bukan apa...kawan2 aku tak tentu number...ada yang guna digi,ada yang guna maxis..ada yang guna celcom..so,ikut langkah mudah ja la aku sediakan semua number..semuanya available..hihi...

banyak keburukan juga hanpon banyak ni..salah satunya nak topup la...giler mau topup tiga2 sekaligus..huk..huk..jadi aku ambik jalan selamat topup sekali terus banyak..ala masa cuti semester ni memang tiada la bunyi hanpon ni..selamat la kredit..hakhakhak...

alalala...semua hanpon ni pun dari adik aku juga..dia tak guna da jadi dia bagi aku...so,banyak la koleksi hanpon yang aku simpan kan??apa salah aku guna ja..bukan buat benda salah pun...:p

oh ya..lupa pula mau cerita..hihi...jenama Ninetology ni memang agak panas la kat U aku ni..masa tu semua tengah nak hati ghairah mau guna ribet hanpon kan..maklumlah..ribet rm200 sapa tak mau kan...so,di jadikan cerita...roomates aku ni semua bertungkus lumus memujuk aku supaya beli Ninetology ni..ya la..buatan Malaysia kan..kena sokong..tapi aku tak mau sebab aku tak yakin lagi...and then part dia kalau rosak belum tentu senang nak cari..aku kena fikir la semua tu kan...

roomates aku punya la sakit hati nak pujuk aku..masa tu kejam juga la aku rasa..hihi tapi da aku tak mau tak kan mau paksa kan...and tak kan aku mau beli sebab aku terpengaruh dengan pujukan dorang..tak boleh la macam tu kan??

kiranya aku berjaya mengatasi halangan la sebab aku tak beli ikut nafsu..ya la..da banyak hanpon buat apa nak tambah lagi...??fikir la masak-masak..kalau da masak baru boleh makan..hihi...

jangan terpengaruh dengan kawan kalau nak beli jenama apa atau barang apa..kena tetap pendirian tau....

okeiii...panjang betul da aku mengarut ni..padahal tiada2 pun kena cerita..hihi...

sekian...jumpa lagi....makaseh@terima kasih.....(~___~)
wassalam....




No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...