Thursday, June 20, 2013

Tentang seseorang by Rangga

assalamualaikum..

lepas ja aku tengok movie 'ada apa dengan cinta' ni terus aku terasa nak update la pula..hihi

ni puisi yang c heronya 'Rangga' buatkan..sweet la bila c 'Cinta' ni pula buatkan certain rangkap puisi ni jadi lagu..

tipu la kalau ada yang cakap puisi ni tak best..tak menarik...padahal before ni jiwang habis tengok filem ni tapi tak nak mengaku..ye la..nak cool la kononya la.. (~___*)

masuk ni entah kali ke berapa sudah aku tengok movie ni...bukan sebab movie ni jiwang tapi dia mengisahkan tentang persahabatan dan cinta..kerana cinta sahabat terabai, kerana sahabat cinta dikorbankan..lebih kurang macam tu la..hihi

kan bagus kalau banyak movie macam ni..movie lain pun best apa...cuma kena menghayati la..hihi

ni layan sendiri ja la puisi dia..khas dari movie 'ada apa dengan cinta'

Ku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Ku lari ke pantai, kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci
Aku ingin bingar
Aku mau di pasar
Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengadu sampai gaduh
Ada malaikat menyulam jari laba-laba belang di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya biar terdera?
Atau..aku harus lari ke hutan belok ke pantai?



p/s : kadang-kadang kita kena baca dan hayati sesebuah puisi itu untuk mengetahui maksud sebenar yang hendak disampaikan.....


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...