Sunday, September 22, 2013

Bicara Cinta

Assalamualaikum

hello2!kringgggggg.....yeah....bukan pagi tapi malam sudah ya anak-anak....sekarang dekat sabah bukan dekat semenanjung...ngeeee....

so,tajuk post 'Bicara Cinta'!waauuuuu.....when it's come to 'cinta2' selalu aku akan mengelak bila di tanya bila nak kahwin...umur da lanjut/tuaaaaaa...okeeeyyyy... kadang-kadang aku tertanya mau kahwin pun memang ada had umur ka atau memang wajib kahwin muda??

hello??jodoh tu kalau dia nak datang awal memang kahwin awal la kita kan..tapi kalau Allah da tentukan lambat jangan asyik nak tanya orang tu tiap kali jumpa...mentality orang kita tiap kali jumpa kawan-kawan yang belum kahwin mesti tanya "ko bila lagi mau kahwin?" and then kadang-kadang da kahwin di tanya "bila mau ada anak?"..uolls, semua tu bukan kita yang tentukan..kita rancang macam mana pun kalau Allah yang menentukan kita tak boleh menghalang okeyyy...

so, cinta??cinta banyak...cinta kepada Allah, Rasul, Nabi, Al-quran, Ibubapa, adik beradik..semua ni wajib tau!tapi aku terasa mau berkongsi tentang cinta dengan seseorang...

tapi sebelum tu, aku nak share cikit la...apa pandangan kamu tentang cinta dengan lelaki atau perempuan yang lagi tua dari kamu??perasaan tu just hadir sendiri ka atau terpaksa ka atau sebab orang lain??bagi aku sebenarnya aku tak boleh terima pada mulanya..ya la..cuba kamu bayangkan la ur couple tua 5 tahun or 10 tahun dari kamu?mesti kamu akan fikir kawan-kawan kamu akan menentang, tak setuju dengan hubungan kamu, or annoying sebab kamu suka yang lebih tua berbanding dengan yang sebaya dengan kamu kan...macam tiada sudah orang lain d dunia ni yang sebaya la...teruknya ayat!kena saman baru tau...sob..sob..sob...

perkara ni terjadi dengan aku bila someone fall in love with me tapi lagi muda dari aku...mesti kamu fikir that guy bodoh kan sebab love dengan perempuan lagi berumur dari dia??but that's the truth..he fall in love with me and then kami lama da kenal..tapi aku banyak fikir pasal umur and dia pun tau sebab dia selalu cakap "i love u" tapi aku balas dengan dia aku ni da macam kakak dia..saja mau test la kn..mana la tau dia boring ka aku cakap benda yang sama..tsk...siapa yang selalu dengar pun mesti la bengang kan...asyik-asyik benda yang sama ja...tapi dia tak lah juga mau mengalah...

but, it's just entah la..susah mau cakap kan...orang cakap hati dan perasaan susah mau di paksa la kan..just wait and see siapa jodoh aku ja la okeyy?okeyy ba kan macam ni?hihi


p/s : just want to share it...don't think negativly people....peace (y)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...