Wednesday, September 25, 2013

Objection!your honour

Assalamualaikum

yes...objection!objection!objection!eee mau membantah ja kerja aku ni kan...hihi

this is all about LAW..so,wau we have to take this subject again..opss sorry not repeat the paper but another law subject..last semester we've taken commercial law subject and for this year we're compulsory to take company law...ok my english is so bad!

company law ni berkaitan dengan company, partnership company and so on la...tapi lebih mencabar cikit nak study sebab aku ni da la tak suka mau study fakta ni..bukan sebab malas tapi bila baca fakta ja automatik mata aku akan "melayukan" dirinya..tsk...tsk...

dalam subjek ni kami kena banyak mengutarakan pandangan, hujahan, mendakwa dan sebagainya..but u know right mostly semua student malu-malu nak cakap ataupun takut jawapan salah..but it doesn't matter...time to learn kan..bila lagi mau bagi pendapat berkaitan benda ni kan..

actually, this subject is very crucial subject bcoz in some company they will need u to know all about the company, the nature/culture of the company.yes of coz la!da kita mau keja dengan company tu taak kisah la sebagai apa but still u need to know..sikit pun jadi la so bila nanti ada masalah kecil ka besar ka u can handle that problem la kan...

my lecturer said that many student don't like this subject..it's true!bayangkan la kamu minat mengira, and semua la yang berkaitan dengan number and then tetiba kamu kena belajar law, ethics...it's make sense u know!let say kamu mau jadi accountant/auditor, u must follow the rule and where the rules comes from?from ur principle/ethics/standard regulation...see??semua berkait kan??

ok..from now motivate ur self and also my self to become much much more better in study...don't think to much and just think of study...jangan terlalu buka Muka Buku tapi buka la Buku yang sebenar..hihi peringatan untuk aku juga...

jangan sombong and berlagak selagi kita belum menjadi apa yang kita impikan..dalam belajar tiada istilah sombong kerana sombong hanya akan membunuh diri kamu..waa...belajar dari pengalaman di sekeliling aku la ni...remind my self..remind my self....remind my self...

ok sambung study.....

sekian....terima kasih(macam ucapan rasmi!ngeee)


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...