Saturday, September 21, 2013

Pot pet pot pet

Assalamualaikum...

Ngeeee....hello belogku...lamanya baru nak update kn..selalu macam ni kn...rasa mau update masuk belog..rasa mau termenung ja tutup belog...huaaaaaa....

aku mau pot pet pot pet sekarang ni sebab aku tak tahan dengan housemate yang entah apa-apa la...kawan aku pun tak pandai mau tegur...

mau dijadikan cerita...aku ni stay la dekat rumah sewa kawan baik aku sebab aku tak dapat hostel lagi kan...tengah merayu....sob..sob...huhu lepas tu biasa la hidup dekat rumah sewa memang banyak keja sebab mau bersihkan rumah, cuci baju segala and sebagainya la...but, ada hamba Allah ni tak pandai nak bersihkan benda yang dia guna!huh!kalau ikutkan sikap panas baran aku ni(sangat la konon!) da lama da aku berlagak DIVA tegur diorang ni..kita sebagai perempuan/wanita kena la pandai kan jaga kebersihan rumah..tak payah tunggu orang tegur ka apa ka..kita sendiri memang sudah alert dengan benda-benda berkaitan kebersihan ni...kalau cuci baju seminggu sekali memang normal la kan sebab baju kalau tak cuci seminggu pun bau badan sendiri ja baju tu..tapi kalau bekas/sisa makanan tunggu seminggu baru mau cuci memang kena daftar kursus untuk kebersihan la nampaknya...

guysss,cara kita jaga kehidupan kita melambangkan keperibadian kita kan??so?salah ka kalau lepas guna bersihkan and lepas guna letak tempatnya semula??aku rasa normal kan kita macam tu??tak payah tunggu "ORANG GAJI" tolong bersihkan la sayangggg....even lelaki pun hidup berdikari pun tau juga bersihkan tempat tinggal dia walaupun lambat tau...

aku rasa semua memang alert sangat-sangat pasal benda-benda yang berkaitan dengan kebersihan ni..jangan cakap tidak la sebab memang!korang selesa ka kalau tinggal di tempat yang serupa tempat pembuangan sampah??yang berbau, berlalat, ulat???tak kan??so, kita kena pandai fikir la..belajar tinggi-tinggi sampai PHD pun kalau "PENGOTOR" tak guna juga kan??

tepuk dada tanya hati la kan kita ni mau yang macam mana...jangan biar orang cerita pasal ni la..malu tau kalau husband kita tau kita ni tak pembersih...aku memang conform la semua perempuan tak mau di cop macam tu kn..

fikir-fikir la wahai sahabat-sahabat...aku minta maaf la kalau ada terkasar bahasa yang buat kamu terasa..tapi it's the fact kan...kita boleh berubah!fighting!ok done....(~___~)

sekian.......

terima kasih.....

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...