Saturday, November 30, 2013

Running Man maraton!!!!

assalamualaikum

haluuuuu...horreyyyy!!!aku kat rumah sekarang ni..kat kampung okeyyy...ingatkan release la tension balik rumah tapi sama jer kot....tapi tak pa la...aku ada bekalan RM...jangan jeles okey...hahaha dari ep1-ep173!!!wauuuu...korang ada??Xda kannn...hahaha



tapi sebelum tengok kena download la dlu sebab tkut tetiba line merajuk tengah jalan memang tak best la mau tengok kan....huk..huk..

ehhhhhh...tapi aku bukan penyokong pirate tauuu...aku member dekat website tu tau so aku boleh download cumanya aku tak boleh share la link dia....kena hormat tau da jadi member takkan nak sebar pula kan..hihi

aku tak tau lagi apa cerita RM sebab last aku tengok ep168...so aku ketinggalan 5 ep kot nak habiskan satu malammmmmm...uwaaaaa.... 

tapi kira sebagai reward la sebab semalam aku da siapkan beberapa kerja aku kan....reward untuk diri sendiri..hihihi

okeyyyy...nak tengok RM...jangan kacau tau...nanti da tengok aku update balik best ke tak..!:P

kesiannya..aku ja lambat tengok..orang lain lagi update dari aku..huhu apa kan daya kat Space aku guna wife ciput ja..bukan macam kat rumah ni..huhu

Tengah Malam yang Dingin

assalamualaikum

waaaa....masih segar rupanya mataku ini pada jam 12.44 a.m ni...

helloooo..!tengah malam okeyyy...memang otak student sampai jam2 - 3 pagi baru mau tido..alasannya nak buat kerja yang belummmmm siap lagi...i mean memang normal la kan??but at the same time meremang juga bulu roma study tengah-tengah malam macam ni...da la tak nampak panorama yang indah..hanya nampak lampu-lampu je kot..

sekarang ni minggu midterm da habis tapiiii aku terSTUCK nak buat assignment pula...tadi baru ja lepas siapkan report pembentangan. lepas ni nak buat tutorial Law. kalau ikut hati mau buat semua sebab besok mau balik kampung so kena settlekan kerja sikittt so aku tak la fikir banyak sangat kalau balik kampung pun...maklum la tadi siang orang kat rumah call-call da tanya bila nak balik...bila nak balik...bila nak balik...in the end aku cakap okeyyy aku balik besok...terpaksa la struggle malam ni nak buat..nanti kat kampung boleh la aku tido memanjang..wakakaka!!!

tengah-tengah malam macam ni memang mencabar tahap keberanian aku la kot sebab da nama malam mesti la kena berani sikitt kan..maksudnya tak leh nak pamer takuttt..ala korang faham-faham ja la okeyy...

aku nak juga bercerita pasal ada satu cerita ni tapi nanti kang tak pasal-pasal aku pun terikut takuttt...tak siap kot kerja aku nanti...huk..huk..huk...

aku nak juga bagi tengok gambar lampu-lampu yang katanya la cantik tu tapi korang tau la tengah-tengah malam mana boleh tangkap gambar nanti ada issue tau..so aku putuskan aku teruskan ja la kerja aku menaip ja malam ni..lepas ni boleh la aku buat kerja aku balik and then boleh fikir sama ada mau tidur atau tak..kikikikiki!!

nananana....tengok anjing da melalak da...kalau korang apa yang korang buat?
1) tutup laptop and then tido sambil tutup telinga
2) masuk dalam selimut and tutup mata
3) buat bodoh ja
4) buat semua di atas

aku tak tau la mau buat apa sebabnya aku tak tido lagi ni pun sebab aku MELANTAK nescafe...


sejibik macam gambar di atas..bezanya aku guna yang 3 in 1 punya..hihihi...

memang kuat penangan nescafe ni..menyesal juga minum tapi nak kena buat assignment punya pasal terpaksa la aku berkawan baik sangat-sangat dengan benda ni...

okeyyyy la..aku tak mau la merepek lagi...tengah best mood ni mau buat assignment....

tiangkayuuuuuuuu.....peace yoooo...(y)

Tuesday, November 26, 2013

Public figure part 1

assalamualaikum

haluuuu....okeyyy...hari ni aku ada la masa yang free ckittt la kot nak mengarut..wakaka!!

da lama tak mengarut pot pet pot pet ni...entah apa la yang aku mau cerita ni kannnn...ce cite...ce cite...

sebenarnya......macam ni......adehhh....kalau orang cerita macam ni putus-putus ayat baik tak payah kan..buat sakit hati jerrrr....betul kann??jangan nak tipu....tipu dosa tauuuu...hihihi

jom la kita mengarut pasal 'public figure' ni...apa yang kamu tau pasal 'public figure' ni??jangan cakap artis!asal artis ja public figure la...abis tu yang ahli-ahli politik tu bukan?yang menteri-menteri, dato'-dato' tu bukan la?

macam ni citernya....kita guna bahasa paling mudah la kan supaya senang(padahal malas mau guna ayat skema..punya la kalau guna ayat skema..hihi)...okey, mereka-mereka yang dikenali sebagai public figure ni yang orang yang mendapat perhatian semua media...ala-ala artis juga la sebab selalunya banyak gossip pun pasal artis juga kan..lebih kurang macam tu..tp kan bagi aku ada penambahan cikitttttt...public figure ni juga macam kalau kamu mewakili satu-satu badan/persatuan/icon/negara/negeri/daerah dan sebagainya...at least orang tau kewujudan kamu melalui sesuatu benda/atau event...ya ka???

okeyyy..tak payah cakap tidakkkk sangat la okey..ni pandangan aku ja..sebelum aku tulis entry ni pun aku tak rujuk mana-mana pun...Encik Google pun aku tak rujuk ini kan pula buku kan..hihi kalau kamu tak setuju it's ok jerrr...i okeyy jerr...masing-masing ada pendapat kan..so,kalau da namanya PENDAPAT kamu tak boleh jadikan ia KESIMPULAN kepada cerita..amboiiii..panjang lebar aku membela..hihihi

okeyy...soryyy..over pula aku ni kan..at least aku mengaku aku over... :P

berbalik kepada cerita aku tadi...sebagai public figure, dorang ni kena jaga imej, personaliti, penampilan and sebagainya..and satu aku setuju dengan dorang ni..sebagai public figure tak semestinya kita kena bagitau 100% pasal kehidupan kita kan...mana yang perlu ja la bagitau...tapi kalau da sampai kehidupan peribadi pun media ka wartawan ka mau tau memang macam bizi bodi la juga kan cikittt....tapi kerja wartawan kena juga faham kan..dorang kena cari cerita kalau mau lariskan news dorang tapi kena juga consider kan...and sorryyy kalau yang para wartawan ni terasa...macam aku cakap tadi ini cuma PENDAPAT aku sahaja...tak semestinya betul....

sekarang ni macam banyak sangat cerita yang tak sepatutnya keluar depan news..tapi tak mau la menuding jari dengan sesiapa sebab ni umum so tiada siapa nama yang aku mention..bagi aku selagi aku tak mention nama so tiada siapa pun yang boleh terasa....hihihi....macam Zizan & Awal selalu pesan la kat Melodi tu "kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi dan berdiri atas bakat sendiri"...seee??mendalam maksudnya tapi tak pasti la kalau semua ambik point dengan pesanan abang-abang pengacara ni..hihihihi

jangan risau..ni part 1 jerr...nanti aku akan mengarut lagi panjang dalam part 2 sebab masa tak mengizinkan juga..hihi.. maklumlah...masih student kan..sebelum tu aku minta maaf la kalau ada siapa-siapa yang terasa dengan 'karutan' aku ni...aku ulang lagi la...ini just PENDAPAT aku ja...belum tentu PENDAPAT boleh jadi KESIMPULAN...ingat tauuuu...hihihi

sekian semua...evening uolllllssss.... see yaa... (0____*)

Sunday, November 17, 2013

Penulis Novel

assalamualaikum

amboiiiii....tengah malam ni macam banyak ja cerita mau share kan??keja sekolah da buat ke belum??errr....assignment da ciap...tinggal mau belajar untuk midterm lagi cikguuuuu...tsk...jawab sendiri...pelajar dan cikgu orang yang sama...tak ka terSengal sikit tuuuuu??

tak pa..tak pa...berbalik kepada benda yang aku mau kongsi ni...sebenarnya aku da lama teringin mau jadi penulis novel ni...idea jalan cerita pun da ada tapi tak tau la mau mula macam mana..ya la aku da la tiada basic mau menulis ni..kalau setakat merapu macam dalam belog aku ni memang pandai la..banyak lagi aku boleh merapu..hahahaha

mau ikut kursus penulisan pula tiada masa sebab kami memang sentiasa bizi dengan projek program..macam-macam lagi la..tapi kalau p tengok wayang, makan-makan ada pula masa kann??kena batang hidung sendiri lagi...tsk...sob...sob...

okey..aku mengaku la sebenarnya aku tak pandai mau mengarang cerita...cuma dulu masa PMR memang aku terror la mau buat karangan..lebih satu muka surat juga la aku buat karangan walaupun tulisan aku kecik-kecik ja okey...hihi...

tapi orang cakap kalau mau buat sesuatu tu kena nekad dan kena kuat semangat kan...kiranya aku ni tak cukup bernekad, and kuat semangat sebab aku minat tapi usaha separuh-separuh ja...sebabnya aku separuh-separuh ja aku takut nanti kalau aku hantar karya dekat company penulisan contohnya Alaf21 or Karya Seni dan sebagainya, dorang akan ubah hak cipta karangan jiwang aku tu..aku tak mau la macam tu..aku kalau boleh aku nampak benda tu depan mata aku kalau ada mau ubah...

tak di nafikan perasaan takut tu ada...tiada orang dalam dunia ni begitu yakin yang ciptaan dia akan dilindungi..aku takuttt sangat tau..tapi aku minat menulis and share cerita aku dengan orang lain..kiranya novel tu cerita dari imaginasi aku la..

dalam dunia ni macam-macam boleh terjadi...huhu 

aku kena fikirkan cara lain la ni mau sampaikan idea penulisan aku kan??kalau dekat belog ni aku publish okey ka??


My BFF's Weddingggggg

assalamualaikum

yeaaahhhh...kawan baik aku sorang da kwinnnn...ngeee....tak lama lagi aku dapat anak buah la...hahaha maka kawan tu baru kawin semalam pula ya...hihihi eh semalam tu ialah 16 NOV 2013...majlis dorang mula dari jam13.00-17.00...faham kan jam13.00 sebab dalam kad jemputan jam13.00...hihihihi

my bff ni non muslim...tapi tu bukan penghalang okey aku nak pergi attend majlis dia lagipun memang ada makanan catering yang halal untuk yang muslim sebab ramai kawan-kawan pengantin perempuan and lelaki yang muslim la...dorang buat 2 part of jenis makanan...yang first untuk non muslim and second untuk muslim so tiada apa-apa masalah pun la...bagi yang fikir negative tu buang fikiran tu jauh-jauh okeyyy...

i would like to introduce my bff LIAW MEI SIANG and her husband KENNY...may god bless u mei siang..we love u so much and now kita bukan sama-sama satu kelab sudah..kita kelab lain sudah..hahaha you're welcome to the wifey club...!kami masih lagi kelab single but UNavailable okey...hihi


errr....cantik kan warna meraahhhhh??aku terpikat tengok warna merah putih tema mereka...oh noooo...!adakah aku akan copy paste tema mereka??tunggguuuuu...lama lagi turn aku...lebih kurang bertahun juga la kena tunggu..hihihi...

okey ni antara free gift dari majlis kawan aku ni...


ni rupa bentuk kotak-kotak kecik yang cute dari luaran...okey jom kita tengok isinya....


tadaaaaa!!cantik tak?cute kan?cantik kan??comel kann??face to face dengan kawan baik aku lagi nampak cantik tau..hihi...pada yang d luar sana mereka ini adalah husband and wife sudah...jangan pandai-pandai nak try okeyyyy..banyak lagi gambar kami tapi dekat kamera kawan la pula..tak sempat lagi mau minta sebab terus balik tadi gara-gara mau ciapkan assignment and presentation report...tskk...tsk...aku doakan semoga mereka bersama hingga akhir hayat...congratulation my dear friend...jangan cepat merajuk n mudah jeles tau..banyak dugaan tu..kena saling percaya dan memahami..and last sekali semoga cepat bagi kami anak buah!hihihihihi....

sekali lagi tahniah sumandakkkk......very2 jeles for both of you...sob..sob..sob...

well,it's gonna be my turn...wait for it...my b jodoh aku pula tunggu di luar sana..siapa tau kan..opsss...hihihi...

sekian.....(*___0)

Mahasiswa Bersama Masyarakat

assalamualaikum....

tengah best-best mau buat presentation report tetiba datang pula mood mau mengepost..hihihi

okey la..okey la..aku teringin juga mau share masa kami buat program dekat Kuala Tongod, Kinabatangan....program berlangsung selama 3 hari 2 mala...program ni berkaitan dengan mahasiswa yang berramah mesra bersama masyarakat dengan menjadi anak angkat kepada beberapa buah keluarga d sana..and then aktiviti bersama pelajar sekolah rendah juga ada...

masa pemilihan keluarga angkat tu, aku tak expect la yang kami akan dapat keluarga angkat non muslim...but, semua tu tak penting sebab yang penting adalah silaturahim yang ingin dieratkan bersama penduduk di sana...


tadaaaaa....keluarga angkatku...famliy angkat aku ni ada 3 orang anak...2 anaknya merangkap adik angkatku ada d asrama and sorang ada dekat kuching tgh study...cheessseeee...:P

gambar kat atas hari terakhir kami d kampung ni..sob..sob...

okeyyyy...tak yah nak sedih sangat laaaa...hahaha

antara aktiviti kami kat sana iaitu hari sabtu ialah ada sukaneka, ldk, and karnival masyrakat..

sukaneka terdiri daripada permainan getah iaitu dengan mengumpul getah yang paling banyak dengan menggunakan straw...yeaahhh strawww...hehe lepas tu anak tiup belon and then pecahkan...lepas tu baling belon yang ada air and saapa yang paling banyak selamat belonnya menang...

ldk pula ada 3 kami sediakan untuk anak-anak di sini...pertama ialah ldk negara impian...kumpulan kena buat negara yang mereka impikan dan bentangkan kenapa mereka mau negara yang macam dorang buat tu la..ldk kedua ialah berita berantai...yang ni memang lucu sangat-sangat...fasi akan hafal ayat yang diberi and then pass berita tu dengan orang depan sampailah orang yang paling last akan menyampaikan berita kepada fasi yang bertugas dan akan menyerahkan kepada ketua ldk...siapa tepat atau lebih kurang tepat akan jadi pemenang la..and ldk yang terakhir ialah menara impian di mana setiap kumpulan akan diberikan beberapa alat untuk membuat menara tersebut...menara dinilai berdasarkan creativiti, kekukuhan bangunan dan cara pembentangan...











waaa...macam banyak ja knnnnn??tungguuuuu...ada lagi karnival masyarakat...yang ni bergabung dengan pameran oleh pihak kerajaan antaranya pihak PDRM cawangan, anti dadah, SPRM, Pusat Rawatan Warga (UMS) dan sukan riadah juga dijalankan...semua ni adalah untuk mengeratkan lagi hubungan antara penduduk dengan mahasiswa UMS...









ini la antara gambar masa program kat sana...memang happening la dengan anak-anak dekat sana..dengan family angkat lagi..ingat!!berlainan agama, bangsa dan budaya bukan penghalang kepada kita untuk bersatu padu...kita anak malaysia dan kita kena bersatu padu semua!!yeahhh...

waaaa...semangat ni malam-malam macam ni...hihihihi

banyak lagi gambar sebenarnya tapi nanti boring pula mau tengok banyak-banyak kan...wakakaka..!

okey..setakat ni la idea yang datang dengan aku...sob..sob...

sekian...terima kasih...(~___~)

Tuesday, November 12, 2013

awesome movie!!!!

assalamualaikum

haluuuu...yessss...i'm here yeah for now...errr....

ok great!aku mau cerita..tadi kami tengok wayang la kan.."Ender's Game" okeyyy...the first thing when i watch the trailer i was thinking "is it great if i want to watch this movie?","tidak menghampakan ka?", "ya meh?"

okeyyyy....guyssss....i recommended u to watch this movie...its awesome guysssss....




penuh dengan simulation...imagination...creative...the best techno ever compare to all movie which i ever watch okeyy...but,its just my opinion la..kamu..kamu..kamu...mesti ada lg opinion kamu sendiri juga kan...don't judge me okeyyyy....

its hero very2 berlagak macho okeyy...



dengan heroin yang cantik...memang padan la...

look??macam betul ja kannn dia bermain dengan techno...hukhuk...kalau la rumah aku ada techno macam benda alah ni konform la aku memang jadi pemalas sangat-sangat...hahaha

kami g tengok wayang pun lepas kelas law yang da memang stress...in the end happy sebab dapat juga tengok wayang ni..memang kecoh kalau kami beramai-ramai tengok sebab dalam panggung tu macam kami ja la yang tengok..dengan bisingnya...lain lagi bising sound dr movie...

kamu..kamu..kamu semua...p la tengok movie ni...besstttt...5 star kot aku bg..hihhhihi

okeyyy...sekian...hihihi

Monday, November 4, 2013

Bas Vs Jalan kaki??

assalamualaikum

hmmm...tiada semangat pula sekarang ni...boring tau sendiri dalam bilik tiada kawan mau bawa bercerita a.k.a bergosippp...opppsss...hihihi

kononnya mau keluar la p 1B ka, kk ka...tapi sekalinya tiada bas!oh no!aku terperangkap d sini...huhu memang la mau siapkan kerja terbengkalai ni tapi kalau 24 jam depan buku maunya aku ndak jadi gila nanti...mau juga release tension....tsk...

option 1 da tak leh guna..option ke 2 ni memang ok sangat la nak jalan kaki sebab da memang selalu jalan kaki masa dekt hostel kat dalam dulu...tapi kalau mau praktikkan jalan kaki tu kat Space Apartment ni memang taklah...sekeliling ni rumah orang kampung pula kan...kena hati-hati sikit la..walaupun kita tak boleh fikir negative tapi kena juga hati-hati...jangan tunjuk berani orang cakap...huhuhu...

so sekarang ni aku tengah berfikir masak-masak lagi cara lain...aku tak balik cuti mid sem ni pun sebab banyak keja kena buat...lepas tu 8hb-10hb nov ni ada program dekat Sandakan okeyyy...lagipun kalau aku balik azam aku mau ciapkan keja-keja terbengkalai memang takkan tercapai la...kan kalau da ada kat rumah memang tak jadi semua keja...ya la..asyik mau tengok tv ja..online and then makan terus...

forever alone la aku ni....perggghhhh....

idea mau menulis pun tak datang lagi....

come here...come here...idea plsss come to meeee......


Follower

assalamualaikum

yeahhh...me again...why??tak suka ka??soryyy....just sharing in my belog okeyyy...hihihi

apa ka yang di maksudkan dengan follower?? maksudnya pengikut la kan....opsss....jawapan ni memang tak boleh d terima kalau dengan lec aku..memang mau kena ketuk la kepala ni sorang-sorang kalau jawab macam ni...orang lain pun tau maksudnya kan...

okeyyy....follower ni macam gambar kat bawah ni :

gambar hiasan



gambar hiasan

opsss...ni just gambar hiasan okeyyy...jan pula korang emosi okeyy...tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia...peaceeeee(y)

ada orang suka sangat follower dia 80k...itu menunjukkan dia sangat-sangat diminati oleh orang lain...ada orang tiada follower(macam aku) sebab maybe aku ni malas mau beramah mesra ngan blogger lain ataupun orang lain...ermmm...maafkan saya...saya bukan malas mau beramah mesra tetapi belum ada kesempatan yang begitu sempat untuk mengenali semua...but, later...i will....sekarang saya tak berapa ada masa sebab saya lebih tumpukan dengan study dulu...peaceee(y)

but,kalau ada yang nak follow aku just follow ja...i'm appreciate it...hihi

aku menulis sebab aku suka sharing...kan sharing is caring...bak kata mereka la..hihi

sharing benda yang aku rasa mau sharing la..kalau benda yang agak "kebudakan" maybe aku kurangkan mau sharing...macam mereka kata tiada faedah...okeyyy...

okeyyy semua...masa untuk study....

sekian....makaseh....

p/s : study accounting memang tak boleh di ganggu sangat..katanya.....

The truth vs Lie

assalamualaikum

halluuuuu....i'm in de houseeeeee...ngeeee....gian mau post story tapi penuh dengan kerja yang sangat-sangat berlambak!over la sangat berlambak tuuuu....

the truth vs lie??apa ni sebenarnya??apa ni...apa ni???auuwwww....gedikssss....sabar-sabar...ni cerita pasal ke'hipokrit'an seseorang la....

just a simple question la utk uolllssss....kamu suka ka kalau ur friend or someone yang sangat-sangat happyyy depan kamu and then tetiba belakang paling la rancak mau mengumpat kamu sampaikan tahi telinga kamu macam mau meletup berlumba-lumba mau keluar dari telinga??? kalau tanya i memang taklah kan...kalau tak suka just cakap face to face...tak payah mau cerita belakang-belakang...eeeuuuuu!!

kadang-kadang aku tak tau la 'dia' tu cakap yang benar atau yang tipu ngan kami...memang meluat la ngan orang macam tu kan and then jumpa macam nothing happen la...ish...

plisssss....jan berada d sekeliling aku kalau macam ni...sakit jiwa i tau...

katakan TIDAK! pada hipokrit...waakakkaa...

to be continue.....(sebab ada nak cerita pasal truth and lie ni...saja mau buat suspen... :P)

makaseh...makaseh....

p/s : menulis cara orang "RAJIN"...(~___~)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...