Tuesday, November 26, 2013

Public figure part 1

assalamualaikum

haluuuu....okeyyy...hari ni aku ada la masa yang free ckittt la kot nak mengarut..wakaka!!

da lama tak mengarut pot pet pot pet ni...entah apa la yang aku mau cerita ni kannnn...ce cite...ce cite...

sebenarnya......macam ni......adehhh....kalau orang cerita macam ni putus-putus ayat baik tak payah kan..buat sakit hati jerrrr....betul kann??jangan nak tipu....tipu dosa tauuuu...hihihi

jom la kita mengarut pasal 'public figure' ni...apa yang kamu tau pasal 'public figure' ni??jangan cakap artis!asal artis ja public figure la...abis tu yang ahli-ahli politik tu bukan?yang menteri-menteri, dato'-dato' tu bukan la?

macam ni citernya....kita guna bahasa paling mudah la kan supaya senang(padahal malas mau guna ayat skema..punya la kalau guna ayat skema..hihi)...okey, mereka-mereka yang dikenali sebagai public figure ni yang orang yang mendapat perhatian semua media...ala-ala artis juga la sebab selalunya banyak gossip pun pasal artis juga kan..lebih kurang macam tu..tp kan bagi aku ada penambahan cikitttttt...public figure ni juga macam kalau kamu mewakili satu-satu badan/persatuan/icon/negara/negeri/daerah dan sebagainya...at least orang tau kewujudan kamu melalui sesuatu benda/atau event...ya ka???

okeyyy..tak payah cakap tidakkkk sangat la okey..ni pandangan aku ja..sebelum aku tulis entry ni pun aku tak rujuk mana-mana pun...Encik Google pun aku tak rujuk ini kan pula buku kan..hihi kalau kamu tak setuju it's ok jerrr...i okeyy jerr...masing-masing ada pendapat kan..so,kalau da namanya PENDAPAT kamu tak boleh jadikan ia KESIMPULAN kepada cerita..amboiiii..panjang lebar aku membela..hihihi

okeyy...soryyy..over pula aku ni kan..at least aku mengaku aku over... :P

berbalik kepada cerita aku tadi...sebagai public figure, dorang ni kena jaga imej, personaliti, penampilan and sebagainya..and satu aku setuju dengan dorang ni..sebagai public figure tak semestinya kita kena bagitau 100% pasal kehidupan kita kan...mana yang perlu ja la bagitau...tapi kalau da sampai kehidupan peribadi pun media ka wartawan ka mau tau memang macam bizi bodi la juga kan cikittt....tapi kerja wartawan kena juga faham kan..dorang kena cari cerita kalau mau lariskan news dorang tapi kena juga consider kan...and sorryyy kalau yang para wartawan ni terasa...macam aku cakap tadi ini cuma PENDAPAT aku sahaja...tak semestinya betul....

sekarang ni macam banyak sangat cerita yang tak sepatutnya keluar depan news..tapi tak mau la menuding jari dengan sesiapa sebab ni umum so tiada siapa nama yang aku mention..bagi aku selagi aku tak mention nama so tiada siapa pun yang boleh terasa....hihihi....macam Zizan & Awal selalu pesan la kat Melodi tu "kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi dan berdiri atas bakat sendiri"...seee??mendalam maksudnya tapi tak pasti la kalau semua ambik point dengan pesanan abang-abang pengacara ni..hihihihi

jangan risau..ni part 1 jerr...nanti aku akan mengarut lagi panjang dalam part 2 sebab masa tak mengizinkan juga..hihi.. maklumlah...masih student kan..sebelum tu aku minta maaf la kalau ada siapa-siapa yang terasa dengan 'karutan' aku ni...aku ulang lagi la...ini just PENDAPAT aku ja...belum tentu PENDAPAT boleh jadi KESIMPULAN...ingat tauuuu...hihihi

sekian semua...evening uolllllssss.... see yaa... (0____*)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...