Wednesday, January 8, 2014

AZAM 2014

assalamualaikum...

haaaa....tak jawab dosyaaaa....hihihi

haluuuuuuu....kita bertemu kembali...wauuuu...terus ka-ching(ala macam lampu-lampu keluar tu kalau tengah berfikir..ekk??) terfikir pasal akim and stacy nyanyi lagu kembali tuuuuu...ngeeee...

naaa...baru konon mau cerita pasal azam tahun 2014 ni...uda 8 hari masuk tahun baru baru mau share azam..apa la ko ni mong..memang slowwww....opsss....memang kannn...sob..sob...

okey la okey...azam aku??banyak sebenarnya azam aku yang belum terlaksana...so,azam tahun ni aku mau laksanakan azam tahun-tahun lepas...wakakaka! serius okey.!memang mau laksanakan azam-azam yang belum terlaksana...ni la ni aku LISTkan azam yang belum terlaksana seperti di bawah :

1) mau habiskan degree cepat-cepat(padahal tahun depan baru habis..hihihi...in shaa allah)
2) mau cemerlang dalam exam(setahun 2x azam ni disamping aku..cehhh..)
3) mau kuruskan badannnnn(haaaa!yang ni penting...sebab sekarang da naik angka 6+kg...can u imagine dat??)
4) mau makan banyakkkk(ish,..mau kurus tapi mau makan banyak..apadaaaa...)
5) mau kerja sebagai mandur (yang ni mungkin beberapa tahun lagi baru tercapai......tetttt...)
6) okey lagi??apa lagi??azam tahun ni macam tiada kan?aiya...hahhaa

kamu rasa azam aku ni logik ka tak logik?ada la mungkin logik kan?tapi kebanyakan lebih kepada tak logik...orang ni berazam untuk tahun ni..yang aku ni berazam untuk long term punya untuk di capai...okeyy ka tak aku ni??hahaha

baiklah..baiklah...aku serius la ni okey....azam aku tahun ni mau dapatkan SAMSUNG S4 AKTIVE!!!...waaaa....berharga sangat azam aku kan??hahaha  yang ni sampingan ja la...yang utama ialah mau menjadi diri sendiri and move on and tak mau ingat kenangan silam...kenangan tu just jadi pengalaman ja la...penat sudah kan mau teruskan hidup based on kenangan and buat keputusan based on kenangan juga...kalau kamu pun mesti boring kan dengan hidup yang berdasarkan 100% kenangan...aku juga mau jadi yang lebih baik dari yang sebelum ni...kalau sebelum ni aku jahat, mungkin aku akan cuba jadi baikkkkk....ngeee...

okey....pada jam10.45 a.m ni bermulalah azam baru aku...so,marilah kita bersama-sama mencapai kata sepakat untuk melaksanakan azam terbaru kita...yeahhhh!!!

pesanan ini ditaja oleh MongEL sdn.bhd...

sekian..........

Mr. Dream

assalamualaikum

haluuuuuuu.....

okeyyy....sudah 2 hari kami men"stalk" Encik Mimpi...siapa tak kenal memang la...alaaaa yang segak,hensem and bergaya tuuu??ehem...kena puji sikit tau..hihihi Encik Mimpi ni da jadi artis da...penyanyi lagi "RINDUKANLAH" tu...mesti kamu tau kannnn??



haaaaa...ni la Encik Mimpi...hihi well...first time dengar lagu memang macam pelik la kenapa nama dia Encik Mimpi (EM)??macam tak masuk akal la juga kan?takkan ada nama tu...stalk punya stalk memang dia guna nama tu sebab mungkin dia tak mau dikenali kot mukanya...tengok penampilan pun da tau kan pakai topeng...tapi aku suka and minat bila orang macam ni sebab dia sembunyikan identiti dia tapi...tapi..tapi...buat orang tertanya-tanya kenapa nak sembunyi..and mula la orang akan try and cuba sehabis daya upaya untuk men"stalk" sesiapa pun kenalan EM ini untuk mengetahui siapakah EM ni sebenarnya...dan paling la dikehendaki maklumat tentang wajah sebenar EM...

tapi pada pandangan mata kasar aku EM ni mesti muka "babyface" sebab tu dia tak mau orang kenal dia kannnn?ya la...takut ramai peminat...tapi even sekarang pun dan ramai peminat da..and aku pasti ada peminat yang fanatik akan cuba menggali lagi terperinci siapa sebenarnya EM ni...

kamu pun mesti macam tu kannnn?jangan tipuuuu...dosyaaaa tauuuu....

EM cakap rindu-rindukanlah diriku...so kita kena selalu rindukan EM la...alaaaa...malu pula mau rindu EM...hihihi

eh,mengarut lagi da...ok la semua...nanti kita "stalk" EM lagi aa...tak puas ni baca semua entry blog EM...oh ya...EM ada blog... jap eh bagi link dia..kamu..kamu..dan kamu boleh follow blog dia even dia tak selalu update sebab dia cakap dia malas nak update..hehe

okeyyyy...ni link dia...>>> encikmimpi.blogspot.com

kamu baca laa...besttttt....lebih kurang sama penulisan dengan blog "realiti konspirasi" >> zackzukhairi.blogspot.com

okeyyyy la,...nak tido da ni...selamat malam semua..wish me luck for my final exam..

tq...gamsahabnida....annyeonghi gaseyo....

wassalam....

Saturday, January 4, 2014

Dunia tanpa cerita??

assalamualaikum....

hyeeee semua...how are u??is it just 'fine'??

nope....ermmm...dunia tanpa cerita....

kita hidup d dunia ni mesti ada cerita..kalau tiada cerita maksudnya kita bukan manusia...setiap hari ada sahaja cerita yang diperdengarkan...sama ada kita cerita dengan orang lain(kawan) atau pun orang cerita dengan kita..semuanya bermula dari titik kita bangun tidur...kita bangun kita buat apa..mandi?makan?baring?belajar?online?dan sebagainya...semua ini adalah cerita tentang hidup kita...

setiap orang sama ada akan berbeza cerita setiap hari...ada sahaja yang berlaku...ada orang yang sama sahaja ceritanya dari semalam, hari ini dan mungkin juga besok...

bukan semua mempunyai cerita yang gembira setiap hari, setiap jam, setiap minit, dan setiap saat...dunia tanpa cerita maka lenyaplah ia...lalu boleh dikenali sebagai "hari akhirat" di mana semua cerita kita dihentikan untuk dinilai...sama ada cerita hidup kita memihak ke sebelah kanan atau berat ke sebelah kiri itu semua ditentukan dengan kehidupan kita semasa masih boleh lagi boleh membuat cerita...

saat cerita hebat diperkatakan tetapi hebat ke kiri...saat cerita biasa-biasa diperkatakan ia akan ke kanan..faham kan maksud aku??kita diberi banyak sangat-sangat pilihan...tapi kita tetap tak pilih pilihan yang bercahaya...kita tetap pilih pilihn yang gelap....kenapa??sebab lumrah dunia...dan godaan dunia...

amalan, taqwa, ibadah, keimanan...tahap mana ka kita?tahap mana ka aku berada??tahap tinggi?sederhana??rendah??atau -rendah??penilaian semua akan di buat d hari akhirat kelak...tugas kita cuma mencari, mengaplikasikan, dan meningkatkan..bukan kekayaan tapi keimanan kepada-NYA..

semua ini juga ada cerita....disebalik cerita kita, hanya DIA yang menentukan cerita kita yang kita rancang...hanya DIA yang menilai sama ada cerita kita ke kiri atau ke kanan..tapi kita masih mampu memperbaiki...memperbaiki untuk DIA lebihkan ke kanan...dengan??mengikut jalan-NYA yang sentiasa bercahaya dan menanti kita...

dunia adalah seperti "experimen" untuk menentukan sejauh mana tahap keimanan kita terletak...wallahualam...aku hanya seorang insan biasa yang sedang memperbaiki diri juga..tiada insan yang sempurna di dunia ini...

ceritaku...aku pun tidak tahu sama ada ke kanan atau ke kiri...semua ini hanya rahsia DIA..rahsia ALLAH S.W.T......


Cerita cartoon zaman kecik

assalamualaikum...

haluuuuu...

yeahhhh...i'm back..even do baru semalam post entry..ni nak post lagi la sebab ada cerita mesti la mau post kannnn??hihihi...

okeyyy..tengah-tengah malam ni kita cerita pasal cartoon la....semalam masa dekat library kami cerita la kononnya pasal cartoon...and then kawan aku tanya la aku suka ka tengok cartoon..aku cakap tak sukaaa...bila dia cerita pasal cartoon 'Teletubbies' aku pun excited la kononnya mau mendengar...

ni la Teletubbies....hyeeeee.....


hyeee....i'm Dipsi(green), Tinky winkie(biru), Lala(yellow), Poo(red).....


cuteeeeeeee....ngeeeee....aku baru perasannnnn....(~____~)


okey tu antara gambar dorang ni...cute-cute suara tauuuu...kalau mau lagi gambar pergi google sendiri eh...kalau mau dengar suara Youtube.com ada...wakakaaka!

okeyyy..cerita lucunya....kawan aku tanya "Mong, ko tau kan dipsi mana satu?"..dalam hati punya la kacang soalan....dengan bangganya aku berkata "dipsi kan yang warna PURPLE tu?"..dengan sekuat hati kawan aku ketawa dalam LIBRARY...why??becoz, mana ada Teletubbies warna PURPLE?!what???!!aku dengan malunya ketawa juga...ketara la sangat tak tengok cita ni padahal popular ni kartunnnn...waaaa....malu..malu...malu...rasa macam mau sembunyi muka dalam beg sekolah jaaaaa....jangan ketawa sana!stop!tutup mulut...hahahaha...

okey...ada lagi....kami cerita pasal kartun sailormoon pula ni....

sailormoon yang ini...


namanya sailormoon...alaaaa..yang kat atas ni...yang ni kawan aku tanya pula la... "Mong, sailormoon tu dia satu orang ja?"...and then aku dengan selamba cakap "ha?satu orang?bukan dorang 3 orang ka?"...kawan aku cakap lagi "mana la aku tau..aku tak tengok...."...kamu mesti tau kan??and jangan ketawa lagiiiiii!malu...malu...malu...sangat malu sudah ni....mau tau berapa orang dorang????ni dekat bawah ni.....


5 orang okeyyy...5 oranggggggg...how come la aku tak tau pasal benda ni????...short-term memory sangat-sangat!!rasa macam mau ketuk kepala berkali-kali pakai bantal...what??bantal??u must be kidding me Mong??wakakakaka....


okey kat atas ni gambar lepas dorang bertukarrrrrr......


atas ni gambar dorang semua...termasuk adik si sailormoon la ni kalau tak silap...hahahaha...and kawan and orang jahat la kot...errr....

yang atas ni gambar boipren si sailormoon la mungkin ni..alaaaaa...jangan salahkan aku la..aku memang ada sedikit short-term memory lost...hukhuk...sedih hati ini..sob..sob....

ni ja la yang kelakar sangat-sangat tadi masa dekat library...wakaka...kalau face to face lagi best ketawa dengar aku menjawab dengan yakin..hahaha

okey la...mau sambung study dulu la..aku paling suka study tengah malam sebab sunyi sepi ja boleh aku fokus,...hihihi

sekian...makaseh..makaseh...


p/s : credit to encik Google.com

Friday, January 3, 2014

Gentleman

assalammualaikum

haluuuu semuanya...kikiki...

hari ni mood ada happy sikitttttt....tapi kejap lagi mau pergi libry la kononnya nak belajar...paper next week advance audit and advance accounting 2...hambikkkk kau...dua-dua advance...macam mana la tu ekkkk??

tapi tak pa...lupakan kejap...moh kita cita pasal gentleman...auuwwwhhhh!! aku suka lelaki gentleman...and then dia tinggi...sebab bila dia tinggi and bila dia berjalan tangan mesti masuk kocek seluar kan?cuba bayangakannnnn....bayangkannnn....deng..deng..deng....



haaaa...macam kat gambar mereka berdua ni....cewahhhh ni gambar hiasan la kononnya...wakaka...

ada rasa-rasa korang suka apa yang aku suka ka?jangan tengok rupa la..kalau tengok rupa memang kamu pun fanatik gila kan...hukhukhuk...

entah la kenapa..aku rasa macam segak ja lelaki tinggi yang berjalan sambil tangan masuk dalam kocek seluar...just sukaaa tengokkk okeyyy...hihihi...

oraitttt la...mau "bertekad cemerlang" dulu la nak pergi libry...makaseh..makaseh...

babai.... (~___~)

Wednesday, January 1, 2014

New Year 2014

assalamualaikum...

haluuuu belog...
haluuuu semua...
haluuuu dan haluuuu lagiiii...hehhee

yeahhhh da masuk 2014 daaaa....hapy ka??hapyyy??my first entry for 2014!!!


yeaaaahhhh....new year laaa.....kedebabommmmx100000...paakkx1000000...bunyi mercun kunun...hikhik...

kamu semua dan semua patut hapyyy tapi aku tak dapat nak hapyyy sangat la...masih ada paper tomorow...huhuhu bayangkan orang sibuk2 sambut new year aku sibuk2 study... sob...sob...

tapi tak pa la,...sebab semalam aku tido punya la awal...jam8 malam kotttt....and then bangun jam4.30 a.m....waauuuuu... orang sambut new year di luar mimpi...aku sambut dalam mimpi...da 2 tahun aku tak dengar bunyi bunga api di luar mimpi...asyik mau tidoooo jaaa....

tapi orang cakap...bagus la tu tak dengar...kalau dengar nanti tak kusyuk mau study...okeeeyyyy alasan yang bagus da boleh diterima akal....hik..hik...

okeyyy...d kesempatan ini aku mau mengucapkan selamat tahun baru 2014 kepada semua..semua..semua yang membaca entry ini dan juga kepada yang tak membaca entry ini....semoga kita diberikan kesempatan untuk berbuat baik pada tahun ni...jangan gaduh-gaduh...berazam la dengan azam yang ingin berjaya...be urself...semoga kita mengeratkan lagi silaturahim walau d mana saja dan bila-bila saja...jangan ada isu berkaitan kaum..jangan racists...and semua la...kita ingatkan diri kita sendiri juga..termasuk aku juga....and bla..bla..bla...


bersatu sebagai rakyat yang berfikiran matang yang penuh warna warni....faham kan maksud aku??peace kalau faham...(y)

by de way...i kena pergi dulu uolllsss...da sampai masa nak solat subuh...lepas solat study...lepas study makan...lepas makan tido...yeaahhhh azam 2014 ka ini??hahahha

baiklah semua...saya tinggalkan anda sebentar..nanti kita ketemu lagi yaa....

sekian...terima kasih....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...