Thursday, February 6, 2014

Pilih canon ke Hp?

assalamualaikum

moh kita ghoryak pasal printer....*adeh hancur bahasa...maafkan saya...*

malam ni aku terasa mau bercerita pasal printer la pula...sebabnya,sepanjang aku study (PKK-'08-10, UMS-'11-present) aku da beli 2 biji printer!amazing la aku ni guna printer kannnn....printer first aku beli masa dekat PKK..masa ni aku pilih Canon pixma..model aku tak ingat...yang aku ingat warna putih/kelabu myb..alala...macam biasa la...aku ni kan entah tahap ke berapa da pelupa ya amat...tapi..tapi..tapi...aku akan ingat kalau aku ada tulis dekat memo okeyyy..hihihihi kejap eh nak minta tolong En Google kejap,...

stay tuned................

yes jumpa!


ha!ni la laptop eh bukan..ni printer aku yang first....ada scanner..okey tak payah describe...orang pun tau function dia ni kan...*sambil kedip-kedip mata kat korang*

printer ni canon pixma mp140...rosak dia aku pun tak tau...tapi aku rasa myb pasal catriage la kot sebab masa tu aku pakai ink luar...and myb la catriage ink luar tu rosak sebab aku terlalu excited mau print semua benda ka ataupun rosak sebab masa cuti sem aku langsung tak sentuh,tak guna and tak belai-belai printer ni..last sekali aku bagi dekat adik ipar tak jadi aku sebab dia cakap dia nak betulkan..huhuhu

so,lepas tu masa masuk UMS pula aku tak nak la konon beli printer..nak minta tolong orang printkan ja paper assignment aku..tapi in de end aku kena juga guna printer sebab senior merangkap ex-roomate aku da abis degree so dia tak nak la beratkan kapal terbang tu dengan printer dia tu..dia bagi kat aku guna alasan tu la...kurang asam juga la aku rasa nak guna printer tapi tak pa sebab aku pun kesian juga lagipun sayang kan nak buang printer tu..huhu..kejap...aku cari gambar printer tu okey...lupaaaa....hehe

tadaaaaa.....!!

Canon MG2220


cantik tak??*eleh mengada ja tanya Mong ni*...
tapi ku sangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari...printer tu rosak juga..*memang panas tangan Mong ni pegang asset*

*sigh*...ermmm aku tak tau la kenapa..tapi aku rasa masalah catriage juga la ni..adui...asyik masalah yang sama la kan..aku pun tak tau la...semester depan aku rasa-rasa macam mau guna HP la pula..okey ka tu??tanya diri sendiri ja la ni...huhu

Hp ka Canon...Canon ka Hp???nak explore Hp lagi ni...nak guna ternet and customer service...kalau terus-terus dengar cakap customer service ja memang senang kena tipu la...huhu kena tanya mereka yang berpengalaman juga okeyyyy....

kalau ada pilihan yang lagi bagus pun okeyy juga...plis kontek me kalau ada yang pasti yang lagi bagus oraittt babe??

okey la...nak bercerita pasal ni ja..poyo ja kan??wakakaka!!

tiangkayu semua....sekiann....

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...