Sunday, March 30, 2014

Rahsia berjalan seorang perempuan

assalamualaikum...

haiii...lama tak jumpa kan?eh,lama tak tulis entry baru..bizi la weekdays...ni pun culik masa kejap nak merapu sini...aku ada la baca-baca dekat muka buku sikit kan..aku jumpa benda ni...aku tolong kopi pasta ja ni...just for fun...hehe

RAHSIA WANITA/PEREMPUAN BERJALAN :
1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.
2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.
3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.
4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.
5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.
6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.
7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

so, rasa-rasa la kan korang yang mana punya eh?kalau aku no.3 tuuuu...memang suka jalan tunduk sampaikan kawan lalu sebelah ja pun tak perasan ni...pernah dulu adik aku jalan sebelah aku ja aku tak perasan..aku tau pun lepas balik rumah..dia cakap "orang lalu sebelah dia pun tak kenal"..bukan tak kenal..tapi tak nampak and tak perasan..da la kakak kau ni rabun....sob..sob..sob....

ha kamu pula?hihi no hurt feeling okeyyy....release tension kejap baca yang not serius punya...lepas ni sambung lagi belajar sebab besok ada mid-sem test..hoho.. 

wish me luck korang....gudluck to u too...10q... (@__@)

sekian....

Monday, March 24, 2014

My adik's Konvokesyen - Part 1

assalamualaikum...

selamat petang semua...apa khabar?maaflah aku bizi sikittttt...wakaka!korang sihat?mestilah sihat kan kalau tak tiadanya korang klik-klik blog Mong ni...hihihi

meh aku cita pasal konvokesyen adik aku ni ehh...adik aku konvo 22/3/2014 bersamaan hari sabtu hari tu kat Nexus hotel, Karambunai...hohoho...


dia first sesi punya konvo and sesi paling awal naik ambik scroll...kalau aku dulu Jabatan Perdagangan sangat-sangat lambat...paling last naik ambik scroll...sempat lapar, sempat tetido tau..tsk..tsk...

tapi adik aku paling grand la konvo kat hotel tuuu...kakak dia konvo kat PKK ja kot...sedihhhh....sob..sob...okey la okey la...ni aku perkenalkan adik aku eh...

tadaaaaa!!!ni adik aku...nama dia Amirhan Li..boleh panggil Ami/Amir..hencem ka?tengok la adik siapa kan?uhuk..uhuk..terbatuk pula la..hihi







kat atas ni semua gambar adik aku kan...ni gambar pakai tab ja sebabnya abang aku lupa bawa kamera dia..adoii...spoiled la kan?baru ja mau jadi model kunun ni..tsk..tsk...semua ni gambar tak formal punya..gambar formal belum siap lagi..hoho..amacam??sama tak rupa kami??mesti la sama ya dak?da nama pun adik beradik..ngeeee....

seterusnya, ni pula gambar kakak dia yang over....



dan anak buah yang ikut jejak makcik dia.....



ada banyak lagi gambar tapi ni ja yang aku rasa aku rajin nak upload..wakaka...bukan cantik pun kan... :( eh lupa...atas ni anak buah aku..nama dia Ummu Raihana...dia ni kuat merajuk and suka sangat pujuk makcik dia nak hp..eh bukan aku tau..kakak aku..hihihi.. oh ya...gambar kakak aku tiada sini..aku lupa ambik dekat tab dia..tak pa la...kakak aku low profile punya..tak mau dikenali...hihihi...

akhir sekali...tahniah adikku Amirhan Li!cepat-cepat cari kerja a...jangan pelihara lemak dekat rumah...ngeeee...nanti kakak mu akan belanja makan ya..sebab kelamkabut balik Angkasa lepas ni..tak terjumpa pula..hoho...

korang ucap tahniah dekat adik aku cepat!hehe..oh no...just kidding...over pula kan kakak dia ni...opssss...sorryyyy....

okey la..aku akhiri entry pada petang yang indah ni dekat sini...sekian...

thanks uollls....(o.O)

Tuesday, March 18, 2014

Jual Ikan

assalamualaikum...

haaaa....korang buat apa tuuuu??hihihi...

aku?aku baru balik dari DC...tau DC tu apa?Dewan Cancelor kat Ums tu ha...kenapa aku ada kat sana?sebab TYT Sabah konvo..dia grade da tau dapat pangkat doktor lagi...baru tu dalam bidang law pula tu...aku respect la TYT ni sebab dia tak pernah berhenti mencari ilmu..yang ni nanti aku buat entry dia eh...aku banyak hutang entry la..aku janji nak buat tapi aku buat entry lain...adedehhh....(~___~)

tapi ni aku mau bercerita dulu pasal jual ikan ni atau dalam bahasa Jerman dia "selfish"...naaaa siapa yang terasa ni?ada ka?opsss....sorrryyyy...jual ikan..!.jual ikan....!



jom la dengar cerita aku ni..tsk...okey...aku just mau bagi pandangan aku la kan..kalau kamu tak suka just ignore ja la...tak payah ada heart feeling okey....aku cakap benda ni sebab sangat ramai yang macam ni...suka jual ikan sampai ada yang tak peduli ayam sudah...huk..huk..

seriously, sekarang ni memang kebanyakan mereka-mereka di luar sana jadi pentingkan diri...oh ya...selfish a.k.a jual ikan ni adalah pentingkan diri...just in case ada yang tak faham aku merepek kan..hihi...benda ni memang agak tidak sihat dan akan membawa penyakit hati..hati akan menjadi sakit dan ada yang menjadi luka...

macam kat atas ni..tapi macam melampau pula kan hati tu terpecah/terluka sampai macam ni?errr....

hmmm...aku rasa benda ni kena buang jauh-jauh sebab bukan semua orang suka perangai selfish macam ni...orang tambah meluat lagi ada lah kan??bagi aku kan aku memang sangat-sangat meluat..bukan apa...tak mau tolak ansur,...hanya fikir kesenangan diri..adil ka macam tu?bak kata lecturer aku "anda kejam dan tidak adil sesama manusia/makhluk"..waaaaa.....pedas kan ayat dia??

ada masa dan keadaan yang boleh dibenarkan untuk jadi selfish...tak semuanya tak boleh kan tapi mesti logik keadaannya...jangan memandai ja mau jadi selfish okey...aku tak ajar tauuuuu...hihihi


silence breaks ur heart...bila kita selfish, kawan kita terasa and dia diam ja apa yang korang expect?korang expect dia setuju 100% dengan korang atau tak??bagi mereka yang mementingkan diri memang mereka akan expect macam tu...tapi bagi mereka yang jumpa orang yang mementingkan diri sendiri memang bukan 100% dia setuju...dia setuju sebab terasa and terpaksa ada la...perkara ni selalu terjadi pada aku...bila ada orang mementingkan diri aku bantah tapi tiada orang yang backup/support aku...so,in da end aku terpaksa setuju dengan pandangan/keputusan mereka..aku macam tiada peluang mau tegaskan pendapat aku...

so,aku minta la pendapat korang macam mana nak menhadapi orang-orang yang suka sangat jual ikan ni...tak pun korang ada pengalaman macam aku ni kan...tapi mesti ada punya la yang terkena orang selfish macam ni..

da selalu terjadi tapi baru nak tanya pendapat...my bad la kan..sob..sob...sekarang tengah minta pendapat En. Google..mana tau dia boleh tolong..ngeee....

okey la korang...nak stop dlu...korang tolong mong tau...makaseh in advance... :)


p/s : semua gambar di atas hanyalah gambar hiasan semata-mata....



Sunday, March 16, 2014

Advance in technology

assalamualaikum...

mong siniiiiii...peaceeee....(y)

so,apa khabar semua?sihat? aku culik masa aku kejap nak update belog yang banyak habuk ni...uwaaaa!!

aku nak bercerita pasal advance in techno ni...kamu rasa setiap orang mesti/harus/wajib ka mau advance dalam techno ni?maksud aku dari segi talipon, komputer/laptop?

bagi aku la kan...kalau mau advance tak salah...tapi jangan sampai membuat orang meluat...u know what i mean??maksudnya...kalau ada techno baru, jangan nak bangga sangat nak benda tu...contohnya, talipon korang Note 2 tapi korang da rasa Note 2 ni ketinggalan zaman sebab Note 3 da keluar kat pasaran...ada yang macam ni ka?

sejujurnya la..aku pakai Galaxy Y ja...okey apa...at least aku tak lah terdesak sangat lagi nak update talipon aku..kalau aku rasa memang aku patut tukar memang aku tukar da lama..tapi aku tak nak tergesa-gesa...memang azam tahun ni nak S4 active kan..tapi bila fikir-fikir tak pa..pelan-pelan la dapatkan talipon tu..tak mati dik oi kalau hanpon tak update..*amboi pedas ayat...da puas makan cili ka Mong ni??*

okey tak semestinya korang ada talipon canggih orang akan hormat korang kan?means semuanya bermula dari attitude juga kan...kalau sangat advance pun tapi hati/mulut masih tak advance tak boleh juga...aku bukan apa..aku agak sensetif sikit bila orang cakap hanpon aku tak update...bagi aku cukup la orang boleh call aku boleh mesej aku da cukup...nanti ja aku tukar...wakakaka!

aku bercakap atas fakta...bukan kerana aku jeles ka, dengki ka apa ka..kalau aku mau da lama aku beli kan..tapi aku hold dulu sebab aku tak mau nanti aku terlalu terpengaruh dengan hanpon ni...maklumlah aku ni kalau da main game dekat hanpon memang tak study wei...da azam tahun ni nak cemerlang kan..kena yakin, and kuat!xoxo....

ermmmm...okey la..okey la...aku tak mau merapu bebanyak lagi la...nanti aku lupa pula nak study kalau da buka laptop ni...kita jumpa lagi untuk entry baru..nak kumpul semua gambar dulu masa dekat SEED 2014 Program baru boleh buat entry...ngeeee.,...

selamat malam semua....tata..titi..tutu...

sekian....

Wednesday, March 12, 2014

Option lain nak follow blog

assalamualaikum...

selamat petang semua...semua sihat?cuaca sekarang masih panas..digalakkan semua banyak minum air putih dan kurangkan minum ais sejuk...ya la..air sejuk just untuk legakan panas kan..tapi air putih/suam baik untuk kesihatan..kannnn???hihihihi...

walaupun cuaca panas sekarang ni tapi aku bukan nak cakap pasal benda ni...aku usha-usha cbox aku tadi and ada sorang kakak ni cakap tak leh nak follow blog aku..betul..tak tipu...ce tengok kat bawah ni...


nama blog kakak ni Mamaniza.com..korang follow la dia okey...tambah kenalan blog kita... :)

alaaaa....aku pun tak sedap hati la..so aku selongkar usha la blog kakak tu and nak try follow memang betul tak dapat...

so aku ambik mouse, aku klik sana sini and aku jumpa la benda ni....

aku nak follow akak Mama ni...so aku klik macam biasa ja la...


tapi tak dapat klik..or klik tapi tak respon pun...so aku klik more option tu jadi macam ni....


and then aku tekan ja follow kat bawah tu....

yeaahhhhh...da dapat...akak Mama, Mong da follow akak....peaceeee.... :)

Tuesday, March 11, 2014

Solat Hajat

assalamualaikum...

Astro menjemput kita semua untuk membuat/menyertai solat hajat pada hari ini...so,siapa-siapa dekat dengan area KLCC ni boleh la datang...kita sama-sama mendoakan...Insyaallah...semoga dipermudahkan...


aminnnnn....

Aku pun keliru

assalamualaikum...

selamat pagi semua...pagi ni aku tiada kelas so ada la masa mau klik-klik and menabung kat blog geng-geng mong..kalau korang nak aku tolong klik-klik just inform me...aku sedia membantu...hihihi

okey la...walaupun sekarang kita masih menanti berita terkini mengenai pesawat MH370, aku post juga entry baru sebab post entry baru tak semestinya aku tak berdoa...aku bangun awal tadi pun buka news aku tunggu berita terkini tapi belum ada perkembangan..tapi tak tau la kalau kat tv sebab Universe Hostel tiada tv...sedih kan??sob..sob..sob... so korang kalau ada info terbaru yang pasti share-share tau...thanks...lap u..!(0.o)

jom analisis Mong ni macam mana sebenarnya...sebab aku cakap nak analisis sebab...*adeh banyak sangat sebabnya* opssss!sorrryyyy (korang sebut sorry ni macam cara "cheon song yi" yang dekat MYFAS!wakakaka!)...okey la..aku serius okey....

aku sebenarnya suka biru...tapi kebanyakan barang aku pink...pelik ka tak pelik??undi cepat!1...2...3..!okey masa tamat..sila komen d ruang komen sekiranya mong ni normal atau tak..errr....

yuppp...serius...banyak barang aku warna pink..cadar, bantal, bantal peluk, cermin kecik, cup, tudung, mouse and lain-lain lagi...kalau orang saikologi(bantai ja eja padahal lupa!) analisis mesti ada something...kalau aku pula aku rasa diri aku memang pelik..kannnn....tsk...tsk...

nak dijadikan cerita...hari tu aku dengan kawan-kawan aku pergi la makan dekat restoran uncle kami..kalau korang nak kenal uncle kami yang ni la..yang kat bawah ni....

mesti kamu kenal kannnnn??wakakakaka! 

kami pergi makan berlima...orang yang kelima kawan kepada kawan aku merangkap kawan aku juga..(??)..nama dia Rickman..eh aku belum kenalkan kawan-kawan aku lagi kannnnn...nanti la ehh...hihihi

kami panggil rickman ni ermo...panggilan kat kampung dia...so si ermo ni kalau kamu mau tau la dia ni belajar psychology..hentam ja la ejaan dia...tsk... okey dia bagitau yang aku ni jenis yang suka memendam and then jenis yang gembira depan orang lain tapi sedih di belakang..kamu faham?maksudnya aku ni pandai sembunyikan perasaan sebenar...

tapi kamu tak dapat mau analisis kan sebab kamu tak berapa kenal dengan aku lagi....jadi berbalik kepada fav warna tadi...aku masih tak dapat jawapan kenapa aku suka warna biru tapi sebenarnya banyak item aku pink?adakah ianya melambangkan seperti apa yang kawan aku si ermo ni cakap??errrrr.....

tak pasti la pula...ngeeee...aku pun tengah mencari jawapannya sebab tu entry ni aku bagi tajuk "aku pun keliru"....jangan biarkan diri anda diselubungi mistik...suka dengar ni sebab dulu kan ada rancangan "Misteri Nusantara" tu..ngeh..ngeh...

mungkn korang boleh tolong aku cari jawapan............(0.o)

terima kasihhhh.....annyeong.... :)

Monday, March 10, 2014

Pray for MH370

assalamualaikum...

selamat pagi semua...terima kasih kepada mereka yang selalu jenguk blog Mong ni walaupun owner dia kekadang ada ke-malas-an atau ke-bizi-an yang datang melanda..wakaka!

pagi ni before bersiap nak ke kelas Mong nak korang semua tadah tangan and berdoa agar flight MH370 yang dilaporkan hilang pada hari sabtu lepas bersamaan 8/3/2014 ditemui dan kembali dengan selamat...stop any speculation yang tak pasti/tak betul..fikir perasaaan keluarga c mangsa yang terlibat...terutama sekali wartawan tak berbayar iaitu Muka Buku...

bercerita pasal muka buku ni...aku agak kecewa dengan sharing-sharing orang dekat muka buku...banyak yang share berita dari blog yang belum pasti kebenarannya..aku nak perbetulkan di sini...share maklumat tak salah tapi yang salah ialah kesahihan maklumat belum pasti tapi da share...kena baca dulu sayang oi...tsk...

Mong jadi sensetif bila orang share maklumat yang tak tepat..sedih dengan keluarga mangsa yang tengah menunggu keluarga mereka dan pulang dengan selamat tapi ada pi dok komen macam bgui sangat..ada yang salahkan pilot...ada yang salahkan itu ini...helloo?!orang-orang yang macam ni ada tak terfikir benda yang terjadi bukan kehendak mereka-mereka ni?pilot yang orang hentam ni adalah nadi kapal tau tak?tanpa pilot kapal tu boleh terbang ka?lainlah kalau orang yang berlagak tu terbang guna wing sendiri kan...aku panas btul ni...eh,astragfirullah...sabar mong...sabar...

aku bukan apa..aku cuma nak orang-orang yang berlagak ni hormat semua orang..jangan la nak jadi batu api ka..batu ais ka...pleaseeee...kita tunggu kesahihan berita dari tv and sentiasa doakan mereka agar berada dalam keadaan yang baik..selamat...kita kena bersatu padu berdoa...Allah s.w.t nak tengok sejauh mana kita bersatu padu dalam keadaan macam ni..jangan lupa setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...dan setiap yang berlaku adalah dari DIA...kalau DIA kata jadi maka jadilah...KUNFAYAKUN...


aku harap 1Malaysia yang kita selalu sebut,praktikan tu ada dalam keadaan macam ni...

pray for MH370..please come back...amin...

sekian...thanks semua... 

Friday, March 7, 2014

Giveaway by Shafiquestevenson.blogspot.com

assalamualaikum...

jom join ni ramai-ramai!(0.o)




klik banner kat atas ni untuk join okeyy...
jom la sama-sama memeriahkan lagi GA ni...pemilihan pemenang adalah random so tak yah nak rebut-rebut ya...gudluck uolllssss....yeaahhhh....peaceeee...(y)

Thursday, March 6, 2014

i'm not chinese

assalamualaikum....

selamat malam semua..hihi aku nak post entry yang dari awal hingga la sekarang aku kat alam maya ni and semenjak orang berkenalan dengan aku cerita/gossipppp ni tak pernah tak ada...haaa.,...caya tak caya??

di sini...saat ini....jam11.00 pm aku taip entry ni aku nak buat pengakuan dengan korang semua and siapa-siapa la yang baca entry aku yang tak seberapa ni...aku bukan chinese...Mong bukan chinese...clear??


errr ada rupa chinese tak?tiada kannn?erm...aku ada post entry pasal Mong and xplen siapa aku..asal mana..kalau korang tak tau try la klik sini. Masa entry tu muka aku pun tak berapa okey sebab da mula tua kot...banyak jerawat,parut jerawat..so,tak yah klik sangat la..korang malas-malaskan diri klik okey..wakakaka!

isu ni banyak kali timbul tau....baru-baru ni masa aku pergi salon nak memanjakan my hair ni aunty tu tanya macam ni "kau cina ka?". ermmm...aku cakap la bukan..aku ada darah dusun and bajau..tsk..kalau boleh mau juga aku upload gambar surat beranak tapi sulit la pula tu kan..takkan nak tunjuk..nanti jadi bukti pula Mong da TUA...wakakaka!

kesimpulannya di sini...aku, Mong Eya Li bukan chinese...and tiada mix chinese pun tapi aku suka berkawan dengan chinese...aku suka dengar dorang cakap..siapa-siapa ja la aku suka berkawan...tu pun kalau korang anggap aku sebagai kawan korang la...sob..sob....kesian tau bapak aku korang cakap dia chinese..lepas tu sampai pernah ada yang tak percaya nama bapak aku "LI" ja..ada lagi yang dengan bijakknya tambah "A" jadi "ALI". Nasib bukan IC aku..tsk..tsk...

okey...da clear?cukup tak aku xplen?hihihi

cukup kan?okey kalau da cukup meh kita publish entry...and then tutup laptop..and then kita tido..besok ada perkara penting nak kena settle lagi...

thanks uollsss....

sekian...

selamat nitez!

MICPA Talk

assalamualaikum...

selamat pagi semua..haluuuuuu!!ngegeee...

hari ni pagi ni jam10 pagi accounting program ada talk bersama MICPA yang diundang khas daripada KL..so hari ni kena pakai baju formal iaitu baju koprat...okeyy...dan aku memang tak suka pakai baju koprat...fine!demi talk ni aku kena pakai juga la kejap...tsk...

MICPA talk ni berkaitan dengan accounting field juga..melibatkan pelajar tahun 2 and 3...aku mesti la tahun 3 kan...isk...perasan tak habis nak jadi senior...wakakaka!



atas ni la gambar/logo MICPA..just in case ada yang lupa atau tak tau ka MICPA ni apa kan...sebelum ni kami pernah buat lawatan (LASBELA) ke MICPA KL kann...eh, aku lupa pula entry LASBELA PART 2 aku kan??nanana....Mong da tua...!tsk...sob..sob....

okey nanti aku buat entry pasal tu eh...tak yah tergesa-gesa ya tak??hihi Talk hari kemungkinan besar akan memberi pengiktirafan kepada accounting program dekat UMS tapi masih belum dipastikan lagi la..so kena tunggu lepas talk ni la macam mana keputusannya...

oleh kerana ada talk so dengan gumbiranya hati kawan-kawan hari ni tiada kelas pagi...kelas petang tetap adaaaaa....tahap kegembiraaaan mereka termasuk aku hanyalah sementara..beberapa jam ja pun..wakakaka!nampak sangat tak suka masuk kelas...opppssss!!

oraitt la korang-korang...*tu pun kalau ada rajin klik-klik entry ni..sob..sob..*

aku nak bersiap dulu dengan semangatnya nak pergi MICPA TALK ni...wish me supaya rajin-rajin tau..hehehe

all da best semua...chaiyok!chaiyok!fighting! (~___~)

sekian.....

Monday, March 3, 2014

Post dekat Muka Buku

assalamualaikum...

kembali lagiiii...hihi

nampak tak tajuk entry aku?baca tak?ya betul...aku nak cerita pasal benda ni la...korang mesti ada muka buku kannnn??jangan tipu!tak baik tau tipu...dosyaaaaa.... :P

ermmmm betul la tu...post/status muka buku...aku ada muka buku tapi personal punya la..just kawan ja boleh add...maaf...aku teruk kan?bukan apa..aku bukan peduli sangat muka buku ni...sebab aku malas dengan sesetengah ke-hipokrit-an orang-orang alam maya ni..maaf sekali lagi..bukan korang eh..korang baik kan...peaceeeee...(y)

cerita dia macam ni...aku ada la ter-post something kan..niat aku post pun just bergurau ja pun..bukan serius..ending post aku pun ada "hahahahhaa" tapi aku tak tau la kenapa orang mesti kisah sangat apa yang aku post...normal la kan orang post..bila aku post kawan aku suru delete sebab post aku nampak kejam..ewah..ewah...kalau aku kejam aku berdendam okey...masalahnya aku just bergurau...

ini la mentality sesetengah orang ni...tak salah tegur..tapi takkan la sampai setiap post orang kau nak judge...kalau dia post pasal agama kau cakap "berlagak alim"..bila dia post ayat marah-marah kau cakap dia "mengada..biar ja la..mau juga bagitau sekeliling dunia"..tapi bila dia post happy, kau tak pergi congrate dia kannnnn??

aku agak terkesan la dengan benda ni...maybe aku agak sensetif juga kan??tak pa la...demi mau mendiamkan diri aku stop buka muka buku sekejap...aku tak suka bising-bising...personal aku biar aku ja la tau..aku takkan post di muka buku..aku happy ka aku sedih kan aku akan berdating dengan blog and geng-geng seperjuangan blog aku ni ja la..tak salah kan...?tapi kalau aku ada ter-post something yang tak sepatutnya korang tegur okey...tapi tegur dengan baik la...aku hormat pandangan korang sebab aku tau apa salah aku..

aku terfikir juga mungkin memang salah aku tadi post gurau-gurau kan...INSYAALLAH...aku janji aku akan fikir dulu semasak-masaknya sebelum aku post something yang boleh buat orang meluat dengan aku...dan aku mungkin akan hentikan untuk membuka laman maya muka buku...cehhhhh...skemanya ayat...wauuuuuu!ketawakan Mong!wakakakkakaa...

okey stop!time to study...da jam8 malam da uolllssss....jumpa lagi tau...nanti aku klik-klik blog korang eh...rindu-rindukanla diriku...kata EM...ehem...hihihihi

selamat malam semua...sekian...(~___~)


p/s : nampak sangat Mong merajuk and terasa......................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...