Thursday, March 6, 2014

i'm not chinese

assalamualaikum....

selamat malam semua..hihi aku nak post entry yang dari awal hingga la sekarang aku kat alam maya ni and semenjak orang berkenalan dengan aku cerita/gossipppp ni tak pernah tak ada...haaa.,...caya tak caya??

di sini...saat ini....jam11.00 pm aku taip entry ni aku nak buat pengakuan dengan korang semua and siapa-siapa la yang baca entry aku yang tak seberapa ni...aku bukan chinese...Mong bukan chinese...clear??


errr ada rupa chinese tak?tiada kannn?erm...aku ada post entry pasal Mong and xplen siapa aku..asal mana..kalau korang tak tau try la klik sini. Masa entry tu muka aku pun tak berapa okey sebab da mula tua kot...banyak jerawat,parut jerawat..so,tak yah klik sangat la..korang malas-malaskan diri klik okey..wakakaka!

isu ni banyak kali timbul tau....baru-baru ni masa aku pergi salon nak memanjakan my hair ni aunty tu tanya macam ni "kau cina ka?". ermmm...aku cakap la bukan..aku ada darah dusun and bajau..tsk..kalau boleh mau juga aku upload gambar surat beranak tapi sulit la pula tu kan..takkan nak tunjuk..nanti jadi bukti pula Mong da TUA...wakakaka!

kesimpulannya di sini...aku, Mong Eya Li bukan chinese...and tiada mix chinese pun tapi aku suka berkawan dengan chinese...aku suka dengar dorang cakap..siapa-siapa ja la aku suka berkawan...tu pun kalau korang anggap aku sebagai kawan korang la...sob..sob....kesian tau bapak aku korang cakap dia chinese..lepas tu sampai pernah ada yang tak percaya nama bapak aku "LI" ja..ada lagi yang dengan bijakknya tambah "A" jadi "ALI". Nasib bukan IC aku..tsk..tsk...

okey...da clear?cukup tak aku xplen?hihihi

cukup kan?okey kalau da cukup meh kita publish entry...and then tutup laptop..and then kita tido..besok ada perkara penting nak kena settle lagi...

thanks uollsss....

sekian...

selamat nitez!

6 comments :

  1. ahahaha...mong buat lha tshirt yang bertulis aku bukan cina...lepas tu pakai setiap kali keluar rumah...wakakaka

    ReplyDelete
  2. anis pon nki letak jd anis mong gak la..kdg2 blur n blank jugak..haha.. ^__^

    ReplyDelete
  3. @muhammad azuan
    hahaha tak nak...nanti org heran la pulak..huhu

    ReplyDelete
  4. @Anizz Annisa
    letak ja anis...mong tak kisah..hihihi biar kita ramai2 jd mong.. (~__~) hahhaha

    ReplyDelete
  5. Wahhh unik nyee nama akak. ^-^

    ReplyDelete
  6. @Aisyaaa
    dik,nama mong eya li just nama glemer(konon la..hehhe)..nama akak bukan yg ni...nama sebenar ada dalam entry yg akan linkkan kat atas tu,...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...