Monday, March 10, 2014

Pray for MH370

assalamualaikum...

selamat pagi semua...terima kasih kepada mereka yang selalu jenguk blog Mong ni walaupun owner dia kekadang ada ke-malas-an atau ke-bizi-an yang datang melanda..wakaka!

pagi ni before bersiap nak ke kelas Mong nak korang semua tadah tangan and berdoa agar flight MH370 yang dilaporkan hilang pada hari sabtu lepas bersamaan 8/3/2014 ditemui dan kembali dengan selamat...stop any speculation yang tak pasti/tak betul..fikir perasaaan keluarga c mangsa yang terlibat...terutama sekali wartawan tak berbayar iaitu Muka Buku...

bercerita pasal muka buku ni...aku agak kecewa dengan sharing-sharing orang dekat muka buku...banyak yang share berita dari blog yang belum pasti kebenarannya..aku nak perbetulkan di sini...share maklumat tak salah tapi yang salah ialah kesahihan maklumat belum pasti tapi da share...kena baca dulu sayang oi...tsk...

Mong jadi sensetif bila orang share maklumat yang tak tepat..sedih dengan keluarga mangsa yang tengah menunggu keluarga mereka dan pulang dengan selamat tapi ada pi dok komen macam bgui sangat..ada yang salahkan pilot...ada yang salahkan itu ini...helloo?!orang-orang yang macam ni ada tak terfikir benda yang terjadi bukan kehendak mereka-mereka ni?pilot yang orang hentam ni adalah nadi kapal tau tak?tanpa pilot kapal tu boleh terbang ka?lainlah kalau orang yang berlagak tu terbang guna wing sendiri kan...aku panas btul ni...eh,astragfirullah...sabar mong...sabar...

aku bukan apa..aku cuma nak orang-orang yang berlagak ni hormat semua orang..jangan la nak jadi batu api ka..batu ais ka...pleaseeee...kita tunggu kesahihan berita dari tv and sentiasa doakan mereka agar berada dalam keadaan yang baik..selamat...kita kena bersatu padu berdoa...Allah s.w.t nak tengok sejauh mana kita bersatu padu dalam keadaan macam ni..jangan lupa setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...dan setiap yang berlaku adalah dari DIA...kalau DIA kata jadi maka jadilah...KUNFAYAKUN...


aku harap 1Malaysia yang kita selalu sebut,praktikan tu ada dalam keadaan macam ni...

pray for MH370..please come back...amin...

sekian...thanks semua... 

6 comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...