Saturday, May 17, 2014

Why?Why?Why?

assalamualaikum

hello!hello!hye!hye!hihihi korang apa khabar?sihat tak?baru ada kelapangan sedikit...tapi sikit ja...lepas ni kena sambng assignment..kena baca article lagi...makaihhhh...

tapi tak pa...sekarang ni kita santai-santai dalam 15 minit macam tu cerita-cerita eh...macam biasa la cerita kedai kopi ni...ada yang jadi gossipppp...ada yang cerita benar...and yaaa...this is da truth story...terjadi dengan aku sekarang....kisah macam mana menjadi hipokrit untuk menggembirakan sekeliling kita....



cerita dia macam ni....*bayangkan bunyi imagine macam dekat drama-drama tuuuuuuu*...deng...deng...deng...

ada beberapa orang sekawan ni entah apa silapnya aku pun tak tau...tetiba berpecah and jadi awkward sangat...dalam kelas macam nak tegur tak nak tegur...in da end wat hal masing-masing...tegur pun tapi macam baru kenal...sangat-sangat lain...tapi masing-masing tak mau cerita and terus terang kenapa...mau dijadikan cerita aku pun tak mau la masam muka...aku tebalkan ja muka yang da memang chubyy manja ni tegur juga...tapi entah...macam orang asing..a.k.a alien...

aku sedih sangat-sangat...aku tak tau kenapa...kalau ada apa-apa salah ka apa ka tak boleh ka terus terang??selesaikan dengan cara berbincang....ni mau bercakap pun macam mau tak mau ja...bila aku bercakap dengan yang lain nampak sangat tau hipokritnya...aku pun apa lagi jalankan juga lakonan hipokrit aku asalkan tiada kes tarik rambut/tudung dalam kelas...


yeah...bila baik tiada orang pun akan ingat..tapi bila ada buat salah tiada yang akan lupa....

aku inginkan keadaan dulu-dulu di mana semua sama-sama...sambut befday sama-sama...jalan tengok wayang sama-sama...sekarang ni semua tu tiada sudah...kadang-kadang aku mau balik ke zaman kanak-kanak ribena dulu yang hanya kenal erti kegembiraan tanpa menghiraukan apa yang berlaku dengan dunia sekarang yang semakin licik permainannya..

and then, during my befday pula sangat-sangat sedih...yang ni sebab aku tak tau la...aku sedih ja la senang cerita...1 hari sepanjang befday aku hari tu aku menangis....sepanjang hari.....tiap tahun aku berdoa agar befday aku tu aku mau happy ja sehari tu ja tapi apa yang berlaku mesti aku menangis....tapi tak pa..mungkin ada hikmah di sebalik semua tu berlaku...

and issue hipokrit ni...mesti korang pun selalu buat kan sebab mau jaga hati orang sekeliling kamu??jangan tipu erkkk sebab aku memang macam ni suka pendam yang penting sekeliling aku happy go lucky selalu...asalkan aku rasa gembira dengan korang yang happy aku akan happy juga...

dan aku tak dapat jadi diri aku sendiri bila jadi macam ni...

adakah aku just biarkan semua ni berlaku??atau perlukah aku selesaikannya??

entah la...aku tak tau..ni ja aku boleh cakap..aku tak tau....

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...