Monday, June 30, 2014

Ramadhan al-mubarak

assalamualaikum...

hi uolllsssss....what's up??okey before tu aku nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak kepada semua muslimin dan muslimat walau di mana anda berada..semoga ramadhan kali penuh bermakna kepada kita semua...hindarilah daripada perbuatan larangan dan sentiasa perbanyakkan amal ibadah...inilah kesempatan yang kita ada untuk mengumpul seberapa banyak ibadah sebagai bekalan kita..selamat berpuasa uolllsssss.!ngeeee...

aku culik gambar ni kat Encik Google tau!syyhhhh!

okey, tahun ni tahun ke9 aku berpuasa tanpa ibu, dan tahun ke20 tanpa bapa...memang suasana macam tak berapa nak meriah kot masa puasa..tapi it's okey sebab aku da boleh terima da..nanti nak dekat raya may be meriah la sebab tahun ni kitorang adik-beradik insyaallah akan berkumpul semua sekali...

alaaaa...no sedih2...hukhuk...

macam biasa la masa puasa ni kan..tinggalkan larangan dan dekatkan suruhan...jangan terbalikkan pula tau..kalau tak korang kalah!yeahh..kalah sebab tak boleh tahan godaan nafsu anda sendiri..nafsu apa??banyak kan..so,kita kena sentiasa beringat la...hihi...

okey uolllssss....aku nak cauuu dlu sebab ada keja mau buat kejappppp...nanti lepas ni nak g spy2 blog korang..korang...korang...tau..hihi...

tqqqq....sekian....


Tuesday, June 24, 2014

Final exam mode ON

assalamualaikum...

hi semua...!maafkan diriku kerana nak masuk sebulan da aku abaikan belog ni..sedih...sob..sob...
aku bukan sengaja tau..aku tengah final exam sekarang so kena fokus la..takkan nak doq hadap laptop and buka belog ja kan..sory,kalau nak suru aku pilih antara belog dengan study aku akan pilih study for sure...hohoho...

so,quoted of the dayyyyyy.......ngeeee....


so, demi menghidupkan balik ke-aktif-an belog Misz Mong ni aku buat satu entry la tuk dia...shiannnn dia kan sebulan tak kena buka..ngeeee....so,aku minta maaf pada sesiapa yang ada singgah belog aku...insyaallah next week aku akan terjah belog korang..korang and korang semua....sebab besok(25/06/2014) last paper aku for this semester...so aku kena struggle la...paper besok ialah Accounting Research Method(ARM) melibatkan research...da namanya research method kan..hihihiihi...

petang semalam aku ada paper Specialized Financial Accounting(SFA)...paper ni paper ke 5 aku sebab aku ada 6 paper semester ni...so dalam sebulan ni berapa kali da aku demam/sakit...shiannnn la kawan-kawan aku jadi mangsa aku nak makan ni makan tu masa demam...da nama ragam pesakit...hoho


korang3, wish me luck okey...ni ja aku mampu cakap lagi sebab aku nak study duluuuuu.....tak banyak masa gap dia sebab petang semalam aku ada paper juga..so kena study hari ni....gudluck kat korang juga eh..!cayok2!fighting!!...yeahhhh....

tq korang...sekian....majulah belajar untuk diri sendiri... (~___~)

wassalam...

Monday, June 2, 2014

#throwback 3rd year accounting's bbq

assalamualaikum...

hmmm...ni entry kedua hari ni...nak cerita pasal 3rd year punya bbq sebenarnya...ngeeee...aku sebagai 3rd year da okey....next sem da 4th year...insyaallah....

tujuan bbq ni diadakan adalah sebab nak eratkan lagi silaturahim student and juga lecturer..and juga sebagai even untuk menghargai lecturers..so kami combine sekali bbq dengan hari guru...lecturer pun guru tau..jangan lupa tu!lepas tu bbq ni pun sebab nak tunjuk dekat budak 1st and 2nd year sebab masa dorang bbq kami tak tau langsung pun..then 3rd year rasa macam dianaktirikan..auwwww...tak hormat langsung...!tapi tolong jangan salah faham okey..kami bukan berdendam..kami pun mau eratkan silaturahim juga..so kami buat la bbq untuk 3rd year sahaja....patutnya dari 1st,2nd and 3rd year sekali bbq tapi tak pa la...ini pun kira okey da..erat juga silaturahim sebab kitorang saling berkerjasam sampailah terjadinya even ni...tepuk tangan pada diri sendiri!yeaahhhhh...hihihihi

bahagian publisiti memang menjalankan kerjanya...banyak juga publisiti sukarelawan yang ambik gambar...hihi


kalau korang nak tau, yang berdiri macam bos ni dekan kitorang..dekan Fakulti ekonomi,perniagaan dan perakaunan(FEPP)..dia ni lecturer akaun tau..and kalau masuk kelas dia memang ketawa terus..kalau bad mood pun tak jadi bad mood tetap ketawa dulu..hihi.. nama dia Dr. Rasid Mail...aku respect dia ni sebab dia bukan fikir jawatan dia sebagai dekan..dia ikut kami bergelak ketawa...merapatkan lagi hubungan sebagai lecturer and student tau!

yang kat bawa ni barisan lecturer yang mengajar kami selama 3tahun kami kat sni...gambar yang jelas ada kat kamera kawan-kawan aku yang lain so tak dapat nak tunjuk sangat la..tapi yang datang masa ni Dr. Raman, Mdm Sharija, Mdm Noraizan, Sir Kevin, Sir Andy, kak Sendra(accounting centre), Dr. Rasid, and Dr. Sulaiman(director of accounting centre)..nanti gambar lain aku update dalam ni..ngeeee....


of coz!tak sah kalau gambar kami berempat tiada kannnnn...hehehee here we gooooo..!

perasan cute ja...bluerrrrkkkkkk!

berkelah d tepi pantai....wakaka!sebab pantai ODEC sebelah ni ja...ngeeee....

action ala-ala aku,dia dan tong sampah...tapi tetiba ibu yanti masuk ikut bergambar so aku tak tau nak describe macam mana...wakakkaka!

yeaaahhhhh...kembar aku...hahaha memang pun sebab nama lebih kurang ja...dia Rozana..aku Zanariah..so kembarnya di situ dikenal pasti dari nama "zana"..hahahaha lagipun baju kami sama okey...baju dari "seed programme"..xoxo

banyak lagi gambar sebenarnya ni..tapi semua masih sibuk nak study tuk exam so kena sabar la tunggu gambar..hihi apa-apa pun semua happy sangat sebab tambah rapat masa ni...ada kebaikan dan ada keburukan..setiap yang terjadi ada hikmahnya...walau apa pun yang berlaku, selepas berjaya kita kena tengok juga ke bawah siapa yang bantu kita...siapa orang sekeliling kita yang sokong kita...btw, kita semua satu family tau ACCOUNTING STUDENTS and semua studentsssss.....jangan berfikir yang budak akaun sombong tau...tak semua...aku tak sombong...ngeee...

okey semua...sekian untuk entry kali ni...i luv uollsssss.....selamat ber'study weekkkkk UMS...!

terima kasihhhh....

#throwback selfie with real monopod

assalamualaikum...

hyeeee...helllooooo....!aduh sangat bz sekarang ni..nak study untuk final lagi...tapi tak pa...even bz sempat juga la nak selfie bagai ni...reason dia kawan aku baru beli monopod...then dengan jakunnya kami bergambar..eh bukan..!selfie....wakakaka...!

first gambar dekat kelas Adv. tax yang last...abaikan jerawat okey...tengah tension memang naik jerawat..hohohoho...


yang kat bawah ni last kelas strategic management...kelas ni memang aku tak suka sebab terlalu crowded then aku terganggu dengan suara-suara sumbang yang tak hormat lecturer kat depan tengah mengajar...aku lagi suka kelas yang kecik then student pun sikit...huhu




yang ni dekat kafe D'Bayu...kafe dewan kuliah pusat yang lama...ramai orang stay kat sini tapi masa ni da banyak kelas yang habis awal so tak ramai datang kafe ni..boleh la selfie..tapi 2 gambar ja kot..wakakaka!


tak banyak kot gambar...ada gmbar yang tak cute...hahaha...

aku tak berapa nak selfie...aku tunggu orang selfie then aku joint...eh,kira gila selfie juga la kan?ngeeee.....and menurut Buletin Utama Tv3 semalam(1/6/14), selfie adalah satu penyakit mental?errr...ya ka ni?sure confident ka?sama juga dengan orang yang gambar makanan then upload...auuwwww...!takkan la kot...before ni ok ja dorang...tiada pula dorang ada simptom penyakit mental...ka aku yang salah dengar??hmmm...not sure...g tanya Encik Google sendiri eh...hihihihihi

thanks semua..selamat berhari ISNIN...but first!let me take a selfie!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...