Monday, June 2, 2014

#throwback 3rd year accounting's bbq

assalamualaikum...

hmmm...ni entry kedua hari ni...nak cerita pasal 3rd year punya bbq sebenarnya...ngeeee...aku sebagai 3rd year da okey....next sem da 4th year...insyaallah....

tujuan bbq ni diadakan adalah sebab nak eratkan lagi silaturahim student and juga lecturer..and juga sebagai even untuk menghargai lecturers..so kami combine sekali bbq dengan hari guru...lecturer pun guru tau..jangan lupa tu!lepas tu bbq ni pun sebab nak tunjuk dekat budak 1st and 2nd year sebab masa dorang bbq kami tak tau langsung pun..then 3rd year rasa macam dianaktirikan..auwwww...tak hormat langsung...!tapi tolong jangan salah faham okey..kami bukan berdendam..kami pun mau eratkan silaturahim juga..so kami buat la bbq untuk 3rd year sahaja....patutnya dari 1st,2nd and 3rd year sekali bbq tapi tak pa la...ini pun kira okey da..erat juga silaturahim sebab kitorang saling berkerjasam sampailah terjadinya even ni...tepuk tangan pada diri sendiri!yeaahhhhh...hihihihi

bahagian publisiti memang menjalankan kerjanya...banyak juga publisiti sukarelawan yang ambik gambar...hihi


kalau korang nak tau, yang berdiri macam bos ni dekan kitorang..dekan Fakulti ekonomi,perniagaan dan perakaunan(FEPP)..dia ni lecturer akaun tau..and kalau masuk kelas dia memang ketawa terus..kalau bad mood pun tak jadi bad mood tetap ketawa dulu..hihi.. nama dia Dr. Rasid Mail...aku respect dia ni sebab dia bukan fikir jawatan dia sebagai dekan..dia ikut kami bergelak ketawa...merapatkan lagi hubungan sebagai lecturer and student tau!

yang kat bawa ni barisan lecturer yang mengajar kami selama 3tahun kami kat sni...gambar yang jelas ada kat kamera kawan-kawan aku yang lain so tak dapat nak tunjuk sangat la..tapi yang datang masa ni Dr. Raman, Mdm Sharija, Mdm Noraizan, Sir Kevin, Sir Andy, kak Sendra(accounting centre), Dr. Rasid, and Dr. Sulaiman(director of accounting centre)..nanti gambar lain aku update dalam ni..ngeeee....


of coz!tak sah kalau gambar kami berempat tiada kannnnn...hehehee here we gooooo..!

perasan cute ja...bluerrrrkkkkkk!

berkelah d tepi pantai....wakaka!sebab pantai ODEC sebelah ni ja...ngeeee....

action ala-ala aku,dia dan tong sampah...tapi tetiba ibu yanti masuk ikut bergambar so aku tak tau nak describe macam mana...wakakkaka!

yeaaahhhhh...kembar aku...hahaha memang pun sebab nama lebih kurang ja...dia Rozana..aku Zanariah..so kembarnya di situ dikenal pasti dari nama "zana"..hahahaha lagipun baju kami sama okey...baju dari "seed programme"..xoxo

banyak lagi gambar sebenarnya ni..tapi semua masih sibuk nak study tuk exam so kena sabar la tunggu gambar..hihi apa-apa pun semua happy sangat sebab tambah rapat masa ni...ada kebaikan dan ada keburukan..setiap yang terjadi ada hikmahnya...walau apa pun yang berlaku, selepas berjaya kita kena tengok juga ke bawah siapa yang bantu kita...siapa orang sekeliling kita yang sokong kita...btw, kita semua satu family tau ACCOUNTING STUDENTS and semua studentsssss.....jangan berfikir yang budak akaun sombong tau...tak semua...aku tak sombong...ngeee...

okey semua...sekian untuk entry kali ni...i luv uollsssss.....selamat ber'study weekkkkk UMS...!

terima kasihhhh....

5 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kenape eh org ckp budak account sombong n muke masam?? aiyoo.. kite friendly la..hihi.. cume pikir byk nombor kot..hahaha

    ReplyDelete
  3. @Anizz Annisa
    tak tau la sis...kat cni ramai yang cakap budak akaun sombong padahal kalau da kenal bergurau and gelak ketawa sampai tak ingat dunia..haha myb kerana ada certain2 orang terus semua kena label mcm tu kot..huhuhu

    ReplyDelete
  4. ahaha bukan nak cakap Hikari pun pnah cakap mcm tu tapi bkn cakap dak akaun ni sombong n muka masam (sbb masa dip dulu combine kelas dgn dak akaun tak de pun yg sombong or muka masam) cumanya Hikari and whole class rasa budak akaun nih lain dari lain ahaha mngkin sbb blajar kira2 matematik kowt?

    persepsi awal2 mmg cemtu tapi bila knal org tuh baru kita tau ye dak? :D

    owhhok.. sis kalau bbq nih mmg boleh eratkan silaturrahim tapi baab mengemas tuh alahai rasa nak putuskan sekejap je.. ahaha (joking XDD)
    nampak sgt malas :3

    msti best kan kumpul ramai2 dgn lect and kwn2 :3

    ReplyDelete
  5. @Junkyo No Hikari
    errr yang betulnya sis memang cm 2...ada certain2 org sekeliling mong pun mcm 2...dorang tak bgaul sgt dgn budak kos/fakulti lain...xtau la kenapa..bila ada tnya "kwn ko sekolah apa?" bila cakap sekolah lain drg mcm "eh,wat the fish kwn dgn sekolah lain"..tak tau la kenapa..tp mong okey ja kwn dgn sesiapa...yg penting happy..hihi

    memang bbq best dpt mkn banyak tapi mengemas yang payah sebab da selerak lepas mkn rasa malas nak kemas..da penuh perut kan..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...