Sunday, September 7, 2014

~Ayuh!kembali ke sekolah~

assalamualaikum...

hyeee semuanya...selamat pagi.!senyum smuaaaaaa... :)


jangan bagitau orang tau..aku culik gambar somel kat atas ni dari encik Google..oppsss!hihihi senyum seindah suria..yang membawa cahaya..ngeee

wei, senyum la singgah sini..jangan monyok sebab line ciput..hikhikhik

so dengan rasminya cuti aku da abis and then hari ni aku akan memulangkan diri aku ke hostel..wooo...dan dengan rasminya juga aku akan ber-tensen2 lagi..dengan bangganya aku da menjadi super duper senior kepada junio-junior aku...hahaha...

so, jadual aku semester ni cantik ja...kelas selasa, rabu and khamis insyaAllah....denga habisnya cuti aku juga maka aku akan jarang dapat buka blog ni..tapi korang jangan bputus asa tau jejalan sni..aku akan munculkan diri juga dengan tetiba bila aku online..maklumlah, wifi dekat hostel tak da lagi..sob..sob..sob...

aku da nak balik hostel..so korang jaga diri bebaik tau..jangan nakal-nakal...hihi wish me luck okey?gud luck to all of u...cecehhh speking...hahaha

okey la wei...nanti bro aku tinggalkan aku pula da satu keja lagi mau heret barang aku balik hostel..kikiki...

bye korang..jumpa lagi tau..hihi

sekian...terima kasih....-ZL-

Thursday, September 4, 2014

~The Versatile Blogger Award~

assalamualaikum...

hyeee....okey aku dapat awards rupanya...then aku baru tau..ish..tak rajin betul cek..ketuk kepala 3x..arggghhh!skit la..huhuhu

my dears yang tag aku sis DianeeyA and bro Sham..tq korang sebab sudi tag mong...hihi

jujurlah..aku jarang sangat ikut GA, award macam ni sebab kekangan perangai MALAS aku ni..ntah bila nak berubah..tunggu lepas kawin la kot kan..hahahaa!so, award gempak juga la sebab aku da lama ada blog tapi baru-baru ja ada follower then baru sedar macam mana nak follow orang..tetiba dapat award ni..tqqqqq....sayang korang!!*sambil kedip-kedip mata*


tapi!ada syarat nak dapat award ni...syarat-syaratnya adalah.....jeng..jeng...jeng...

>> Thanks to the person who gave you this award- DONE
>> Include a link to their blog- DONE
>> Select 15 blog/blogger you've discovered/followed regularly- NOT YET
>> Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award- NOT YET
>> Tell the person who nominated you with 7 things about yourself- COMING

so..first aku nominat 15 blog dulu...so korang kena bangga tau aku tag korang and make sure korang buat!cehhhh...orang tak takut kot..hihi okey..calon-calonnya adalah.........

http://thefreehuman88.blogspot.com
http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/
3 http://sharecareloveseason.blogspot.com/
4 http://faza-shops.blogspot.com/
http://adnan-daughter.blogspot.com/
http://ckecilberbicara.blogspot.com/
http://dilaella.blogspot.com/
http://faza-shops.blogspot.com/
http://hadirasoul.blogspot.com/
10 http://nurainahanis.blogspot.com/
11 http://budakpeliksstory.blogspot.com/
12 http://deqwan-deqwan.blogspot.com/
13 http://farieshafarhanna.blogspot.com/
14 http://zafarah.blogspot.com/
15 http://nad2nadzirah.blogspot.com/


7 things yang korang tak tau pasal aku..

satu : lambat pick up/slow
selalunya macam ni la..orang kadang2 fed up nak jelaskan dengan aku pasal sesuatu benda atau hal la..lebih2 lagi time kawan-kawan aku tengah gosippp..okey aku lambat nak tangkat sikit kat sni..hoho

dua : bergegar
yang ni aku bergegar kalau aku kena bercakap/present depan ramai orang then semua mata menuju kepada aku..dengan automatiknya badan aku akan bergegar dan aku akan hilang fokus...tak tau la macam mana kalau da keja nanti then kena present depan bos...errr...

tiga : kuat makan
korang tengok aku kurus(kononnya...) tapi aku kuat makan...wolawaaa....kuat makan wei..lebih kurang ja dengan lelaki tapi kalau aku tengah stress aku kurang mkn..errr...

empat : suka memendam perasaan
aku memang suka memendam perasaan..kalau aku tak suka atau aku tengah marah dengan sedaya upayanya aku akan try untuk berdiam diri daripada aku marah orang tu depan-depan..sebab aku tak nak bermasam muka..huhu

lima : kuat nangis
ni memang..tapi makcik aku cakap dulu masa aku kecik aku jarang menangis..tapi da besar suka nangis dalam bilik sendiri kalau terasa..hoho.

enam : tidak pandai bergaya/berfasion
kalau korang nampak atau jumpa aku memang aku jenis yang simple sangat2..tak suka nak pakai yang ladies2 punya baju..aku selalu pakai tshirt then seluar jeans then pakai tudung..siap...tak suka make up!

tujuh : shopping di kala hati gundah gulana
yang ni harus...bila da otak/hati kecewa..frust...shopping la sampai tak sedar duit habis...errr...

ni ja la kot..hihi

tq semua...sorry tau TER-tag.. (~___~)

sekian...





Drama Korea "Personal Taste"

assalamualaikum...

hyeeeee...yeahhh...i rajin nak buat entry..tp entry for fun la kan...kalau serius ja ketat ja muka baca..ngeee...

korang pernah tengok kan drama korea Personal Taste ni?


mesti semua pernah tengok kannnnn...apa pengajaran yang kamu dapat dari drama ni?pasal percintaan kan?hubungan keluarga pun ada...ni drama yang ke4 aku tengok selama aku cuti...da banyak drama aku tengok..tu yang menyebabkan aku tak tengok blog..hehehe sorryyyy....

drama ni dibintangi oleh Lee Min Ho, Son Ye Jin sebagai teraju utama..waaa..skema gitu cara aku taip...hehe okey la..aku bukan mau cerita sinopsis drama ni..tapi aku mau listkan pengajaran yang aku dapat dari drama ni...

antaranya ialah :
- buka mata buka hati.
- jangan terlalu percaya dan sayang dengan pasangan..maksudnya dalam 100% tu mesti sekurang2nya 90% percaya macam tu..tambah lagi yang belum kawin...kalau da kawin kena la percaya and yakin dengan pasangan kita kn..so % untuk yang da kwin 99.9999999%...tapi depend la.jangan ikut nasihat aku pula..hihi..
- jangan nak pandai-pandai2 jadi orang ke3 atau pengacau..nak hancurkan hubungan orang lebih2 lagi hubungan kawan baik sendiri..xoxo
-jangan mainkan perasaan pasangan anda.
- elakkan jatuh cinta dengan kawan baik sendiri..tapi kalau da jodoh korang kena terima la..jangan pula sampai putus kawan..hihi
- sayang dengan family kenalah tunjuk dengan perbuatan sekali sekala tapi kalau menuju ke arah kejahatan jangan la buat..
- terus terang dengan pasangan kalau ada masalah..jangan biarkan pasangan salah faham.
- jangan menipu dalam biznes..ni ramai ni yang buat..sesetengah orang yang nak untung la..sorryyy..huhu

dannnn..banyak lagi la...huhu tapi ni yang aku dapat highlight kn...overrall c hero dalam cita ni tak mau susahkan sesiapa and dia tak nak orang tau hal yang sebenar jadi dia membawa diri...atau tiada peluang nak berterus terang bila orang terus-terus salah faham tanpa dengar penjelasan..errr...kot la..hahaha...

apa-apa pun...LMH the best la..cuma terlalu banyak watak dia yang nampak macam kaya-kaya..huhu

soooo....habiskan masa cuti dengan drama ja la aku ni...hihi

tqqqqqqq....

sekian...

Episod akhir RA 200%

assalamualaikum...

hyeeee....ha?siapa ada tengok RA 200% hari tu??korang ada?? alaaaaa....aku tak sempat tengok pun...ada hal masa tu...sedihhh...sob..sob...

ada tak mana-mana link yang boleh tengok yang laju tahap maksima selain tonton??huhuhu

rindu la nanti nak tengok abg Zill dgn Armel...sob..sob...


naaa!kita bagi gambar besarrrrr punya..hihi

mula-mula sebenarnya best aku tengok cita ni..middle eps dia buat aku geram and sakit hati dengan watak c armel ni..ada ka patut melawan suami?dosyaaa tau...hihi aku rasa eh bukan rasa memang pasti 100% memang semua orang tak suka armel masa dia lawan-lawan husben dia then nak minta cerai segala...sebab aku pun tak suka!huh!


tapi bila da berubah baru la ada rasa gula-gula di situuu..auwww...mesti punya la yang ladies2 tengok tersenyum simpul sebelah family dia tengok kan?tak??tipu ja korang tau..mustahil la tak...wakaka!

tapi masa dorang da berbaik tu aku tak da rasa gula pun sebab aku tengah sedih tak da mood..then akhirnya tak da feel pun tengok..betapa ruginya...huk..huk..huk...



dan bila c irene a.k.a Adeline Tsan memunculkan taringnya di antara armel dan zill..lagi la harmoni sakit hati penonton..hahaha oo ya...Adeline dari sabah..and shes chinese then kazen my bff..sama macam aku juga ambik degree in acc tapi kat uitm shah alam tak silap aku...aku tak berapa tau sebab kalau aku jmpa bff aku tu pun bukan kami cerita pasal adeline ja..sorryyy...huhu



so, aku follow sebenarnya armel a.k.a ayda ni dekat ig..ehem...aku ada ig okeyyyy...haha nak follow aku tak? okey klik kat misz_eya ni...xoxoxo

tapi aku ada sikit persoalan...betul ka ayda ni sama rupa dengan Wawa zainal??


serius..memula aku tengok tak..tapi kalau beratus kali tengok ya kot tapi masa wawa tak pakai tudung la kot kan?entah la..aku tak pasti pula sebab kalau bab2 nak kenal pastu rupa sama ni aku failed sikittttt...hahaha macam gambar kat atas yang aku PINJAM dari encik Goo ni..korang rasa sama tak??errr...sama-sama kita fikir sendiri la kan?hohoho

so, aku nak minta jasa baik encik Goo bagitau aku kat mana link yang paling best tengok ending RA 200% ni..korang duduk baik2 tau depan laptop/pc korang then singgah blog mong..hihi..

tqqqqq...lebiuuu uollsss....

sekian....(~___~)

Monday, September 1, 2014

New look/face

assalamualaikum...

haiiiiiiii...im back.!okey..faham..aku lama menghilang..bukan sebab apa tapi sebab aku jadi malas..OMG!mentang-mentang cuti semester panjang kan keja tengok movie korea jaaaa...well..wel..well..hahaha!

ni nak habaq mai kat hampa semua...cek baru ja tukaq templete..bukan apa..saja nak bagi new...auwwww!padahal jenuh juga nak belajar pasal blog ni..ni pun aku da separuh give up nak design...serius aku cakap aku tak pandai bab-bab nak design ni...klu bagi aku lukis/design memang hancur la..hahaha!

puncanya aku tukar?tak da apa..just mau tukar..so harap-harap aku rajin la nak update blog lepas tengok caler pinkkkkk ni...padahal caler bercampur juga kan..hihihi...

okey la..apa2 pun aku minta maaf dekat korang semua sebab selalu sangat jadi chipmore..bukan faktor malas ja..ada faktor lain lagi..tapi personal sangat kot nak cerita sini..hihi okey la..apa-apa hal kita contact kat blog ni eh...nak ronda-ronda dulu blog lain..da lama tak baca blog...selalu tengok ja..opssss!

okey uollssss....korang mesti tau tau...im back!hihi

tq korang....

sekian....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...