Thursday, September 4, 2014

Drama Korea "Personal Taste"

assalamualaikum...

hyeeeee...yeahhh...i rajin nak buat entry..tp entry for fun la kan...kalau serius ja ketat ja muka baca..ngeee...

korang pernah tengok kan drama korea Personal Taste ni?


mesti semua pernah tengok kannnnn...apa pengajaran yang kamu dapat dari drama ni?pasal percintaan kan?hubungan keluarga pun ada...ni drama yang ke4 aku tengok selama aku cuti...da banyak drama aku tengok..tu yang menyebabkan aku tak tengok blog..hehehe sorryyyy....

drama ni dibintangi oleh Lee Min Ho, Son Ye Jin sebagai teraju utama..waaa..skema gitu cara aku taip...hehe okey la..aku bukan mau cerita sinopsis drama ni..tapi aku mau listkan pengajaran yang aku dapat dari drama ni...

antaranya ialah :
- buka mata buka hati.
- jangan terlalu percaya dan sayang dengan pasangan..maksudnya dalam 100% tu mesti sekurang2nya 90% percaya macam tu..tambah lagi yang belum kawin...kalau da kawin kena la percaya and yakin dengan pasangan kita kn..so % untuk yang da kwin 99.9999999%...tapi depend la.jangan ikut nasihat aku pula..hihi..
- jangan nak pandai-pandai2 jadi orang ke3 atau pengacau..nak hancurkan hubungan orang lebih2 lagi hubungan kawan baik sendiri..xoxo
-jangan mainkan perasaan pasangan anda.
- elakkan jatuh cinta dengan kawan baik sendiri..tapi kalau da jodoh korang kena terima la..jangan pula sampai putus kawan..hihi
- sayang dengan family kenalah tunjuk dengan perbuatan sekali sekala tapi kalau menuju ke arah kejahatan jangan la buat..
- terus terang dengan pasangan kalau ada masalah..jangan biarkan pasangan salah faham.
- jangan menipu dalam biznes..ni ramai ni yang buat..sesetengah orang yang nak untung la..sorryyy..huhu

dannnn..banyak lagi la...huhu tapi ni yang aku dapat highlight kn...overrall c hero dalam cita ni tak mau susahkan sesiapa and dia tak nak orang tau hal yang sebenar jadi dia membawa diri...atau tiada peluang nak berterus terang bila orang terus-terus salah faham tanpa dengar penjelasan..errr...kot la..hahaha...

apa-apa pun...LMH the best la..cuma terlalu banyak watak dia yang nampak macam kaya-kaya..huhu

soooo....habiskan masa cuti dengan drama ja la aku ni...hihi

tqqqqqqq....

sekian...

2 comments :

  1. cerita nie bestttttt.... suke lee min ho...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. da lama kot cita ni kan..tapi nak juga tengok balik.,.hihi mong pun suka tgk LMH blakon..hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...