Wednesday, August 12, 2015

Aku busy a.k.a sibuk

Assalamualaikum w.b.t.. Holaaaaa!!!ya..mong ba ni..ngeh..ngeh...
Macam yang aku bgtau hari tu kan aku kalau intern memang bz and tak buk blog..tp sekarang ni saat2 mau habis intern da kan so aku start2 la buka blog balik..hihi
So,apa yang baru ni?ada cerita baru ka selain dari politk?xoxo aku try la kekonon ada apps blogspot dekat hp,tu la aku dapat hai korang..kalau tak memang tak lah kan aku mau buat entry..tak tau la kalau hp jd berat nanti terpaksa la korbankan apps ni..hahaha!
So,keja aku okey ja cuma memang bz gila..subuh bangun,then siap2..pegi keja jam7.30 am(jam aku la sebab cepat 7 minutes utk mengelakkan lambat) then balik jam6..yaaaa jam6pm..smpai rumah jam6 lebih2 la kot..then rehat kejap..mandi..masak..makan..then tido..hahhaa! Kadang2 tengok tv tapi tak smpai 5minutes selepas matikan lampu mata pun tetiba mimpi..:p
Ini lah yang akan berlaku bila aku da betul2 keja la..sedangkan baru intern da buat kerja macam orang keja..tetttt...intern sama la maca pekerja kan cuma title intern dengan staff saja yang membezakannya..xoxo lepas intern aku tak tau la apa yang aku mau buat sebab dengan rasminya nanti next week aku menganggur..haha company ada juga tanya aku mau sambung ka tak tapi aku cakap tak sure sebab abang aku mau aku pegi kL so aku tak boleh nak confirmkan..lagipun mungkin otak aku tekezut sebab masuk ja intern trus tiada life..macam terkongkong keja..so kena rehat2kan otak dlu..:p
Errmm..bz kan..memang lumrah orang yang ambik risiko may jadi auditor..hihi.. ni pun aku post entry lepas sahur..yup..aku puasa hari ni..tq..selamat berpuasa jga..haha!
Okey la..aku mau siap2..da subuh kot..nanti kita jumpa lagi a..erm next week kot..xoxo..
Tq pada yang masih ingat mongggg...(~_~)

Wednesday, February 11, 2015

Viral yang tak patut di-viral-kan

assalamualaikum

holaaa...eh, hi..hehe aku sebenarnya tengah mencari tempat mau format laptop sebab laptop aku terkena virus cinta entah pa benda yang tersangkut dalam laptop aku masa aku tengah syok download drama Pinnochio.. :P

oleh sebab itu aku susah mau buka belog sebab banyak sangat pop up..tau kan? so nanti aku akan fix-kan before 23hb ni..huhu so sebenarnya aku mau cerita la sikit pasal yang tengah menjadi viral sekarang ni..mesti korang pun tau kan??alaaa yang wife dia cantik meletop tapi shuben dia tak hensem tu..orang yang cakap la..aku juz taip balik tau!

bagi aku la kan..jodoh tu semua di tangan Allah s,w.t..kenapa mesti viral-kan benda ni?then bila da banyak orang share kat muka buku, belog, news, semua mau jadi keyboard warriorssssss...diorang tak fikir ka semua ni melukakan hati mereka-mereka ni?apa perasaan diorang ni kalau family diorang contohnya adik-adik or abang diorang kena kutuk?mesti diorang melenting and sedih kan?tapi aku respect wifey ni..even orang kutuk shuben dia tapi dia tak melenting melalak macam keyboard warriorsssss ni..faham sikit ya maksud "JODOH"..

kita dibagi akal untuk berfikir..kita berfikir menggunakan akal tersebut..bukan menggunakan jari -dekat keyboard..masing-masing ada aturannya..jangan sampai kita asyik kutuk orang sampai kita tak sedar kita lagi teruk dari orang tu...orang yang kita kutuk bertimbun pahala sampai dekat diorang..cuba letak diri anda d situasi mereka di mana anda cantik/hensem tapi pasangan anda sebaliknya..then orang kutuk macam-macam..apa perasaan anda?down?give up?haaaa...anda mesti tak tau sebab anda bukan di situasi mereka kan?then sesetengah orang terus-terus jatuhkan hukuman pada anda....insaflahhhhh...doakan yang baik-baik... (~___~)

kalau kita cantik, tu memang pakej la..even jodoh kita tak hensem macam Lee Min Ho tapi yang penting dia sayang..kalau cari yang hensem tapi dia suka-suka ja wat apa kan?ya la..sesetengah orang cari yang kaya dengan harapan boleh shopping tiap hari tapi rasa-rasa shopping benda-benda dunia ni janjikan bahagia ka d akhirat?aku bukan mau jadi ustazah sebab ilmu pun tak cukup..tapi at least aku try faham benda-benda ni..aku bersyukur sangat-sangat dengan apa yang aku ada..aku sentiasa set mind ini bahagian aku..walaupun sikit tapi mampu bagi aku kebahagian..aku set juga mind supaya tak ambik peduli dengan viral-viral yang tak berfaedah...aku kesian dengan diorang..aku tak tau mau cakap apa..aku cuma mampu berdoa untuk kebahagian diorang..berdoa supaya diorang kuat and tabah..biasalah..di dunia ni kita susah mau puaskan hati semua orang...

ni pendapat aku la..kalau ada yang tak setuzu aku tak boleh nak paksa..bagi aku setiap orang ada pandangan sendiri,.,terpulang dengan korang la mau sampaikan pandangan korang macam macam kan..(y)

okey la..laptop aku tak boleh lama-lama ni..maklumlah..tengah sakit sekarang..ngee...maaf kalau aku terkasar bahasa menaip ni..biasalah..jari aku yang menaip apa yang otak aku proses..xoxo

sekian..

tq..(0__*)

Saturday, January 31, 2015

ACCUMS's Annual Dinner 2014

assalamualaikum

hollaaaaa!ngeee...nampak ka tajuk seperti di atas?yaaaa....ACCUMS's Annual Dinner 2014..yg terakhir bagi aku selama aku di UMS..uwaaaaa...sedih wei..sob..sob..

tema annual dinner kali ni "Garden of memories : a night to remember"..kalau korang rajin usha blog FL-Fatin Liyana tu korang akan nampak sedikit persamaan tema dia..and mungkin juga junior aku ni ambik tema ni dari sis FL kot..hihi since, tema lebih kurang sama kan then junior aku cakap dinner ni special for 4th year a.k.a final year..hoho

Tema garden biasa la kan mesti ada bunga-bunga, daung, pokok and yang sama waktu dengannya..dinner ni anjuran Kelab Acc Ums di bawah pengarahan junior 2nd year accounting..besttt..masa tu aku tak ambik banyak gambar sebab bz menyibuk dekat kamera orang lain..hehe tapi bila fikir-fikir ada beberapa gambar ja la aku mau share..tak suka sebenarnya mau share gambar..sob..sob..sob...


ni la rupa-rupa kami pergi dinner...attention!bunga kat kepala tu actually aku mau yang kecik then warna warni tapi kawan aku tak setuju..so aku ikut ja la pakai benda ni..in the end bila aku tengok balik da macam lain la pula..lari sikit dari tema garden sebab ada rose putih ja semua..ka-chingggg! :P


perkara utama kalau pergi mana-mana ialah selfie..tapi dekat atas ni kami welfie..


okey..introduce uollss my junior-junior accounting..dr kiri akim, rais and fifie..fifie ni kawan aku dari politeknik lagi..memang rapat la..so bila berkawan dengan bebudak junior agak la citu gembira hatiku bila dikatakan masih muda... :P


welfieeeeee.....:P


okey..ni yang bestnya and terbaruuuuuu la dari program annual dinner ni..aman-mana aku pergi and attend event this is first time la orang buat gambar polaroid..tau kan kamera polaroid tu? so..time tu kami kena offer free satu gambar individu polaroid..untuk tambahan kena charge rm3..so sebab kami excited sangat kami ambik lagi 4 gambar group..yeahhh...setelah melihat gambar polaroid ni aku kepingin mau memiliki kamera kiut ni..tunggu naaaa....(0___*)


me with my frend...sebab aku share gambar ni sebab dorang cakap macam bukan aku...so korang rasa ni aku ka?memang la aku kan da aku yang upload kat belog aku sendiri...hahaha! okey joke tak jadi.. :P  tapi serius...ramai cakap aku macam bukan aku sebab aku tak pernah pakai makeup pergi mana-mana pun sebab kulit muka aku sensetif..hoho so kiranya aku somel masa dinner ni ja.. (~___~)


ehem..akhir gambar..banyak gambar sebenarnya sampai beratus..ada lagi dekat kamera ajk publisiti tapi oleh sebab susah mau jumpa junior ni tunggu semester depan ja la bila aku praktikal aku ambush dorang..:P

okey kat bawah ni gambar dengan classmatesssss...enjoyyyyy...dan percayalah, kami gila selfieeeeee....welfieeeeee...groupieeeee.....(y)






sekian semua updet untuk kali ni..tak pernah nak rajin gamaknya..haha maaf andai ada tersalah terkasar bahasa...te-ri-ma-ka-sih semua... peace yoo...(y)

Thursday, January 22, 2015

jadikan.....

assalamualaikum

hollaaaaaa!!(0__0)

ha?jadikan apanya?ada la ba...na tengok..keluar sudah bahasa sabahan aku..haha

ni aku mau share sikit lagu fav aku ni...apa-apa ja lagu yang dia buat memang jadi fav aku..lagu ni lama sudah kan cuma aku baru apdet belog so kiranya baru la dekat belog aku.. :P

lagu Mewangi by Akim & The Majistret..masa lagu ni keluar aku memang da hafal da melody dia cuma lirik aku selalu salah..hihi..melody lagu ni macam sangat menyentuh hati nurani aku yang teramat sensetif ni..wauuuuu...ehem..entah sejak bila la anak pakcik Li ni suka nak berjiwang-jiwang ni..(~__~)

video

eee...susahnya mau upload videoooo.. :( tapi tak pa..nasib dapat sudah..haha..
na lirik...bersiul-siul la kamu nanyi macam aku ni..lalalalalalaaaa...

selamanya
hati ini akan selalu memujamu
mencintaimu
seumur hidupku hanyalah padamu

waktu
dengarkanlah
selalu dekatkan ku dengannya
hingga
ku menutup mata
satukanlah hati

jadikan malam ku lebih indah
jadikan siang ku lebih terang
biarkan bungaku mewangi
selamanya

selamanya
hati ini akan selalu memujamu
mencintaimu
seumur hidupku hanyalah padamu

waktu
dengarkanlah
selalu dekatkan ku dengannya
hingga 
ku menutup mata
satukanlah hati

jadikan malam ku lebih indah
jadikan siang ku lebih terang
biarkan bungaku mewangi
selamanya(xberkali-kali.. :P)

cuba hayati lirik dia ni..ada macam something ka?hoho aku suka ni riddle..cuba la fikir okey...tapi ingat!muzik tu muzik juga..jangan lalai sudah la..okey?peringatan untuk diri sendiri juga ni.. (~__~)

okey la..aku share yang simple ja dulu..sebab aku kena susun semua gambar-gambar aku culik dari kawan-kawan aku ni..da berterabur..sebab tu tak dapat apdet aktivity aku..sedih..sob..sob...

btw...i loike gentlemen with "dimple"..macam  LSG = K2H..pepandai la kamu teka.. :P

orait dearssss...i got to go now...see u later belogku yang manis... :P

tq sudi baca entry yang merapu ni...sekian...(y)

Wednesday, January 21, 2015

I'm Back

assalamualaikum

hollaaaaaaaaa.....ngeeee!!maaf sesangat korang semua...aku baru abis final exam 14/1/2015 hari tu...then balik rumah 16/1/2015..then aku kemas-kemas apa yang patut kat rumah..barang-barang aku dari hostel..waaaaa....banyak keja...hihi

okey tipu...bab kemas barang memang betul..bab banyak keja tak betul..hehe mianne...>betuk ka juga ejaannya ni? :P

sebenarnya...aku sampai ja rumah aku tak kemas barang lagi..aku bawak mata aku tengok drama korea...okey jap!aku tak fanatik..aku cuma minat tengok drama korea ja..tapi bilik aku masih clean & clear dari gambar korea.. :P okey maafkan aku..banyak sangat merapu...(~___~)

aku kembali dengan azam insyaallah akan banyakkan masa untuk update belog...aku tau da berhabuk da belog aku ni..ce tiup sikit..fuuhhhhhh!!ha!tengok..debu-debu cinta berterbangan..:P

banyak cer ni mau kongsi dengan korang-korang semua..tapi satu-satu okey...sebab aku da memang nekad final sem for exam tak mau update belog takut addicted melawat belog orang sampai terlupa nak update masa sendiri..sebab aku agak lemah sikit dalam time management ni..bukan sikit...agak banyakkkkkkkk la juga...hihi

errr nak warna warni tak ayat-ayat aku?tak yah kot kan?malu la..hihi

okey la..ni entry first aku selepas penat lelah aku mengharungi semester 7 4th year a.k.a final year,,next semester bermula 16/01/2015 aku akan mula menjalani praktikal and akan bergelar trainee dalam masa 6 bulan sehingga 15/08/2015..tapi before tu aku akan try update belog dengan rerajin serajinnya..(*__0)

wait for my visit my dearssssss.....lebiuuuu... :P

tq semua sebab memahami...sekian...terima kasih.... (0__0)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...