Wednesday, February 11, 2015

Viral yang tak patut di-viral-kan

assalamualaikum

holaaa...eh, hi..hehe aku sebenarnya tengah mencari tempat mau format laptop sebab laptop aku terkena virus cinta entah pa benda yang tersangkut dalam laptop aku masa aku tengah syok download drama Pinnochio.. :P

oleh sebab itu aku susah mau buka belog sebab banyak sangat pop up..tau kan? so nanti aku akan fix-kan before 23hb ni..huhu so sebenarnya aku mau cerita la sikit pasal yang tengah menjadi viral sekarang ni..mesti korang pun tau kan??alaaa yang wife dia cantik meletop tapi shuben dia tak hensem tu..orang yang cakap la..aku juz taip balik tau!

bagi aku la kan..jodoh tu semua di tangan Allah s,w.t..kenapa mesti viral-kan benda ni?then bila da banyak orang share kat muka buku, belog, news, semua mau jadi keyboard warriorssssss...diorang tak fikir ka semua ni melukakan hati mereka-mereka ni?apa perasaan diorang ni kalau family diorang contohnya adik-adik or abang diorang kena kutuk?mesti diorang melenting and sedih kan?tapi aku respect wifey ni..even orang kutuk shuben dia tapi dia tak melenting melalak macam keyboard warriorsssss ni..faham sikit ya maksud "JODOH"..

kita dibagi akal untuk berfikir..kita berfikir menggunakan akal tersebut..bukan menggunakan jari -dekat keyboard..masing-masing ada aturannya..jangan sampai kita asyik kutuk orang sampai kita tak sedar kita lagi teruk dari orang tu...orang yang kita kutuk bertimbun pahala sampai dekat diorang..cuba letak diri anda d situasi mereka di mana anda cantik/hensem tapi pasangan anda sebaliknya..then orang kutuk macam-macam..apa perasaan anda?down?give up?haaaa...anda mesti tak tau sebab anda bukan di situasi mereka kan?then sesetengah orang terus-terus jatuhkan hukuman pada anda....insaflahhhhh...doakan yang baik-baik... (~___~)

kalau kita cantik, tu memang pakej la..even jodoh kita tak hensem macam Lee Min Ho tapi yang penting dia sayang..kalau cari yang hensem tapi dia suka-suka ja wat apa kan?ya la..sesetengah orang cari yang kaya dengan harapan boleh shopping tiap hari tapi rasa-rasa shopping benda-benda dunia ni janjikan bahagia ka d akhirat?aku bukan mau jadi ustazah sebab ilmu pun tak cukup..tapi at least aku try faham benda-benda ni..aku bersyukur sangat-sangat dengan apa yang aku ada..aku sentiasa set mind ini bahagian aku..walaupun sikit tapi mampu bagi aku kebahagian..aku set juga mind supaya tak ambik peduli dengan viral-viral yang tak berfaedah...aku kesian dengan diorang..aku tak tau mau cakap apa..aku cuma mampu berdoa untuk kebahagian diorang..berdoa supaya diorang kuat and tabah..biasalah..di dunia ni kita susah mau puaskan hati semua orang...

ni pendapat aku la..kalau ada yang tak setuzu aku tak boleh nak paksa..bagi aku setiap orang ada pandangan sendiri,.,terpulang dengan korang la mau sampaikan pandangan korang macam macam kan..(y)

okey la..laptop aku tak boleh lama-lama ni..maklumlah..tengah sakit sekarang..ngee...maaf kalau aku terkasar bahasa menaip ni..biasalah..jari aku yang menaip apa yang otak aku proses..xoxo

sekian..

tq..(0__*)

2 comments :

  1. Replies
    1. auuu xlah sis..just pandangan sja ba tu..cma mgkin ayatnya nmpak mrh..hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...