Wednesday, August 12, 2015

Aku busy a.k.a sibuk

Assalamualaikum w.b.t.. Holaaaaa!!!ya..mong ba ni..ngeh..ngeh...
Macam yang aku bgtau hari tu kan aku kalau intern memang bz and tak buk blog..tp sekarang ni saat2 mau habis intern da kan so aku start2 la buka blog balik..hihi
So,apa yang baru ni?ada cerita baru ka selain dari politk?xoxo aku try la kekonon ada apps blogspot dekat hp,tu la aku dapat hai korang..kalau tak memang tak lah kan aku mau buat entry..tak tau la kalau hp jd berat nanti terpaksa la korbankan apps ni..hahaha!
So,keja aku okey ja cuma memang bz gila..subuh bangun,then siap2..pegi keja jam7.30 am(jam aku la sebab cepat 7 minutes utk mengelakkan lambat) then balik jam6..yaaaa jam6pm..smpai rumah jam6 lebih2 la kot..then rehat kejap..mandi..masak..makan..then tido..hahhaa! Kadang2 tengok tv tapi tak smpai 5minutes selepas matikan lampu mata pun tetiba mimpi..:p
Ini lah yang akan berlaku bila aku da betul2 keja la..sedangkan baru intern da buat kerja macam orang keja..tetttt...intern sama la maca pekerja kan cuma title intern dengan staff saja yang membezakannya..xoxo lepas intern aku tak tau la apa yang aku mau buat sebab dengan rasminya nanti next week aku menganggur..haha company ada juga tanya aku mau sambung ka tak tapi aku cakap tak sure sebab abang aku mau aku pegi kL so aku tak boleh nak confirmkan..lagipun mungkin otak aku tekezut sebab masuk ja intern trus tiada life..macam terkongkong keja..so kena rehat2kan otak dlu..:p
Errmm..bz kan..memang lumrah orang yang ambik risiko may jadi auditor..hihi.. ni pun aku post entry lepas sahur..yup..aku puasa hari ni..tq..selamat berpuasa jga..haha!
Okey la..aku mau siap2..da subuh kot..nanti kita jumpa lagi a..erm next week kot..xoxo..
Tq pada yang masih ingat mongggg...(~_~)

2 comments :

  1. akak mong.. gimana mau jadi auditor? saya sudah semester akhir diploma perakaunan apa bisa jadi auditor ehh ngomomng indon pulak saya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kok ngomong indon ya?haha senang ja mau jd auditor..lepas dip,apply keja dkat audit firm..make sure thn la dlm sethun dua mcm tu utk ambik pengalaman..then pindah ke audit firm yang lain klu mau gaji up skit..but,recommen aku klu mau jd auditor kena mantapkan akaun dlu..so keja la akaun slama yg kmu yakin akaun kmu okey sdah bru pindah ke audit firm..xoxo

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...