Friday, December 30, 2016

Review produk Garnier Sakura White

Assalamualaikum

Hi korang semua..ngeh..ngeh..ngeh..

Hari ni aku mau buat entry pasal produk Garnier ni. eksyeli aku da pernah pakai Garnier yang biasa tu (warna kuning) and baru-baru ni Sakura (warna pink). Masa tu aku tengah eksited google cari feedback manusia tentang produk-produk menghilangkan parut jerawat ni. Then,aku jmpa la banyak feedback Garnier Sakura ni.

Okey,first aku guna memang sangat okey la. First aku guna pencuci muka, serum and whitening dia. Memang okey sangat masa mula-mula pakai.. Then aku mau cukupkan produk aku gatal tangan cari sleeping mask and pelembab dia. Konon mau cukup syarat produk la guna satu sangkaian kan.

Then, what happen after that kan..leher aku timbul ruam. Benda ni terjadi juga masa aku pakai Garnier biasa tu.. So, konon aku try Garnier Sakura dengan harapan taklah jadi macam dulu. Rupanya terjadi juga. Dengan sedihnya aku biarkan dulu tak pakai apa-apa. Garnier Sakura ni best sebab dia pudarkan parut aku juga before ruam tu tambah teruk. Masa ruam tu timbul aku ingatkan aku salah makan ka apa sebab sampai naik ke tangan aku ruam tu..Ruam ni gatal sangat sampai luka aku garu..gatal tangan kan padan muka..(~_~)

aku buat entry bukan mau cakap Garnier Sakura ni tak bagus a..jangan salah faham.. *sob..sob..

aku buat entry ni mau bagitau korang yang alergik memang akan jadi macam ni kulit kalau produk tu ada bahan yang boleh buat kmu alergik. So, aku da tau dua-dua produk Garnier ni memang tak sesuai dengan kulit aku sebab ada bahan dalam dia ni buat aku alergik. Tapi!!!!kulit kita tak sama okey..ada orang kulit dia xalergik dengan mana-mana bahan dalam produk memang okey ja bila pakai apa-apa produk..

So,sekarang aku kena mula analysis bahan-bahan yang produk-produk ni ada supaya aku tak kena ruam lagi..memang la stress bila tengok muka.tapi kalau da bahan tu tak sesuai dengan muka jangan la paksa pakai..sendiri merana nanti.. *huk..huk..huk

okey la..tu ja aku mau share..aku tengah sedih ni.. *sob..sob..sob

wassalam....

Friday, December 9, 2016

Imma Audit lover

Assalamualaikum..

yes im back again..macam chipmore kejap ada kejap tiada..***auchhh*** lol

imma audit lover..kenapa?sebab im back as an junior auditor!!imma happy guyssss..nggeeehhhh...

Before ni kekonon nanti la buat audit..mau ambik pengalaman dulu dalam akaun..yesss!one of my lecturer said "pengalaman itu penting sebab pengalaman akan berjalan seiring dengan pengetahuan"..well said ha?yess..of coz!*sambil minum kopi..syrruuuppp...

audit best sebenarnya..sapa cakap tak best..sebab kita semak and confirmkan akaun company..tapi,disamping confirm-kan akaun tu kita kena juga buktikan betul ka tidak transaction tu semua berlaku berdasarkan document-document yang telah siap cantik baik sekali di-file-kan..kalau  filing berterabur, otak kau pun berterabur cari dokumen yang kau nak buat sample.*tskkk

bagi aku senang ja..aku jenis tak la perfect sangat tapi kalau boleh la aku nak keja aku siap dan boleh difahami oleh bos..ha,why?sebab bos pun orang biasa juga..dia review based on aku punya keja..dia takkan cakap "ha ni kau dapat dari celah lubuk mana lagi amount ni?" lol..kau ingat dia ada masa ka mau review dokumen tu balik?kakakaka! so apa yang auditor ni patut buat,dia kena pastikan sample transaction yang dia ambik tu tally dengan system/ledger..kalau tak tally kau kena querry sampai kau dapat jawapannya..part-part querry ni paling tak best..tau sebab apa?sebab kau kena deal dengan akaun client which yang kadang-kadang kau akan jumpa account assistant dengan jawapan "idk,i just follow the system and key in saja.." krik..krik..krik..

banyak sebenarnya kau blajar dari audit ni..dari kau tak minat jd kau akan minat..tapi aku dari dulu memang suka and minat sangat dengan audit ni..tak perlu di tanya lagi..*cehhhh...bangga kot..lol

dan misi aku setelah menjadi auditor ni adalah untuk mendapatkan ACCA okey..tak kira la berapa lama pun..yang penting tiada benda yang boleh menghalang aku..ngeh..ngeh..mcm cerita cinta plak kan mau cakap macam tu?(~__~)

mau tunjukkan aku audit lover tak payah bukti..kalau nak bukti juga entry ni la  buktinya..y?sebab aku menaip tak behenti kot buat entry ni..kakaka!pengenalan aku la sebab aku lamaaaaaaaaa da tak update belog ni..maafkan aku..*sob..sob

so,pengenalan aku sampai setakat ni ja la a?kamu boleh la google search pasal audit ni lagi..banyak kot pasal audit..takkan aku nak describe semua..sampai tahun depan pun tak abis lg entry aku..kakaka!

ehem..seorang auditor yang berjaya ada yang pandai penyimpan rahsia,pendiam,muka garang nak tahan gelak,suka makan,suka tdo..*kbye..tiada kaitan...lol

okey alam maya semua..aku undur diri dulu a..sambung buat keja dulu..sebab td aku stress sangat..*HAHAHAHA - kena huruf besar kalau nak tunjuk stress sangat tu*

okey semua...

tq singgah...xoxo

*pesanan penaja : aku bukan curi tulang okey..

Friday, April 8, 2016

I cant

Assalamualaikum..

Haii..selamat pg..gudmorning..:)

Setelah sekian lama kan ndak buat entry..tetiba buat entry..macam mana la org mau ingat..lol

Bukan apa..wifi ada d office ja..da la belog  perlu line kuat, klu ndak susah mau masuk..hoho

Aku ndak tau apa mimpi aku buat entry ni..sedih kali kan?ada benda kita blh luahkan dan ada benda kita tak dapat luahkan sebab ada halangan..semalaman berfikir,sampai sakit kepala d buatnya..lol

Ntah la..kadang2 kita perlu kuatkan hati saja utk bertahan even hati kita mau meletup sdah memendam..selama ni aku kuat, tp kebelakangan ni aku cepat plak lemah..makin tak dapat kawal emosi..makin jd pemarah..

I dont know..not even want to know..its just i cant..im sorry..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...